Sport og fritid

Romaskine test til hjemmebrug – hvilken passer bedst til dine behov?

Indhold

Vi har fundet seks gode romaskiner, som du kan bruge derhjemme. Det kan være, du tænker, at du gerne vil i form, men du ikke har tid til at komme ned i et fitnesscenter. Så har vi den perfekte løsning. Vi vil anbefale dig en romaskine, da den træner de store muskelgrupper i kroppen. Du bruger det meste af kroppen til at trække dig frem og tilbage, hvorfor du hurtigt vil opnå et godt resultat.

Vi har samlet kvalitetsromaskiner, der alle har fået gode anmeldelser, har taget del i en romaskine test eller er blevet anbefalet af troværdige forhandlere. Vi anbefaler kun produkter på dette grundlag, så du er sikret den bedste kvalitet igennem os.

ForhandlerModelTræningsprogramModstandsniv.Modstandssyst.Pris
Concept 2 - Model D Sort + PM5Ja10Luft8.295,-
Rebook Power GRJa16Magnetisk3.989,-
Peak Fitness R9Ja16Luft + magnetisk5.999,-
Titan Life R10Nej3Elastik2.199,-
Masterfit TP900Ja (træningspas)9Luft5.999,-

Concept 2 Model D Indoor Power – En romaskine, der er bedst i test

→ Set til 8.295 kr. hos Fitnessgruppen.dk

→ Set til 9.499 kr. hos Apuls.dk

Romaskine test
 • Anbefalet af T3
 • Ny computer med mange funktioner
 • Producerer sin egen strøm

Denne romaskine er blevet kåret til bedst i test ved Apuls.dk, derudover har T3 også anbefalet den i deres test. Du sikrer dig fremragende kvalitet med denne romaskine, som har klaret sig igennem nåleøjet ved forskellige romaskine test.

Aplus.dk skriver også, at Concept 2 Model D Indoor Power kan betegnes som en af verdens bedste romaskiner på grund af dens holdbarhed og funktionalitet.

Concept 2 Model D Indoor Power er en romaskine, der sammenlignes med professionelle romaskiner, som du blandt andet kan finde i fitnesscentre landet over.

Den er holdbar og kan benyttes af personer, der har en vægt på 226 kg, hvilket viser, at denne romaskine er stabil og velkonstrueret. Den har fået en ny computer, som har fået en masse nye features.

Du kan tilkoble et trådløst pulsbælte – pulsbæltet medfølger ikke i prisen, men du kan oftest koble et hvilket som helst pulsbælte op, hvis du har et liggende derhjemme.

Når du træner på romaskinen, er du med til at skabe dens strøm. Det vil sige, at romaskinen er selvgenererende.

Skærmen kan vise tid, distance, hastighed, pace, kalorieforbrænding og watt (intensitet). Dette er meget typisk for romaskiner, men denne skærm kan vise disse informationer på fem forskellige måder.

Romaskinen har ti modstandsniveauer og ydermere har den også træningsprogrammer. Det kan være dejligt med mange niveauer og træningsprogrammer, så du kan variere din træning.

På den måde bliver du heller ikke træt af træningen, da du hele tiden kan veksle mellem forskellige programmer og træningsformer.


Reebok Power GR – En god romaskine med mange features

→ Set til 3.989 kr. hos Apuls.dk

Bedste romaskine
 • 16 modstandsniveauer
 • 17 træningsprogrammer.

Reebok Power GR er en anbefalet og eftertragtet romaskine. Det er en romaskine, der kan rigtig meget til en god pris. Du får derfor høj kvalitet og god træning med denne maskine.

Reebok Power GR har en glideskinne på 123 cm, og pedalerne kan indstilles efter din fods bredde. Den har et godt sæde og polstret håndtag, der nemt kan rengøres.

Romaskinen har mange lækre features, som vil gøre din træning meget sjovere. Du kan blandt andet vælge imellem 17 forskellige træningsprogrammer, og den har hele 16 modstandsniveauer. Dette er mange funktioner for en romaskine, der har en meget fornuftig pris.

Romaskinen har en skærm, der kan vise seks forskellige funktioner: Hastighed, tid, distance, kalorieforbrænding og SPM (rotag pr. minut).

Dens 17 programmer består blandt andet af, at du kan indstille den distance, som du stræber efter, eller den tid, du stræber efter.

Derudover kan du lave brugerdefinerede programmer, som passer til dig og din træningsform. Du kan tilkoble en trådløs pulsmåler, så du kan måle din puls og benytte dig af træningsprogrammerne, der har pulsen som fokus.

Der medfølger ikke et pulsbånd, men det kan enten købes, eller du kan tilkoble et andet slags pulsbælte.


Peak Fitness R9 – En af de bedste romaskiner på markedet

→ Set til 5.999 kr. hos Fitnessgruppen.dk

Romaskine bedst i test
 • Mest populær hos Fitnessgruppen.dk
 • 12 intervalprogrammer
 • 16 modstandsniveauer

Romaskinen Peak Fitness R9 har mange lækre features og funktioner, hvorfor denne romaskine er anbefalelsesværdig. Det kan være til den øvede udøver, men det kan også være til nybegynderen, der sætter pris på lækre detaljer.

Denne maskine opnår modstand ved hjælp af en kombination af luft og magneter – oftest får man modstand ved enten det ene eller det andet.

Den har 16 modstandsniveauer. Det vil sige, at du har rig mulighed for at variere din træning. Dens mange træningsprogrammer er også med til at variere din træning.

Når du kan ændre belastningen, kan du hele tiden gøre det hårdere for dig selv, når du har opnået dit mål inden for et bestemt træningsprogram. Det er altså en romaskine med masser af muligheder.

Peak Fitness R9 sørger for, at du får en sjov træning, så du ikke bare tager det ene rotag efter det andet uden et mål. Du kan nemlig ro imod en anden båd, så du kæmper i en ”konkurrence” mod computeren. Dette kan få dig til at kæmpe lidt ekstra og måske lige give dig de sidste ti procent.

Den har også andre træningsprogrammer, hvor du kan indstille, hvor mange kalorier du vil forbrænde, hvor lang tid du vil ro etc.

Til denne romaskine medfølger et pulsbælte, som er koblet sammen med pulsmåleren i computeren. Det er et helt fantastisk værktøj, som Peak Fitness R9 giver dig mulighed for at benytte.

Den bliver sammenlignet med vores testvinder: Concept 2 Model D Indoor Power på fitnessgruppen.dk, hvilket siger lidt om dens kvalitet. Du kan få en fremragende romaskine af god kvalitet i et rigtig fornuftigt prisleje.


Titan Life R10 – En god romaskine til nybegynderen

→ Set til 2.199 kr. hos Apuls.dk

Billig romaskine
 • God til nybegyndere
 • Flere funktioner
 • Simpelt system.

Titan Life R10 er en romaskine, der er meget simpelt opbygget. Den er forholdsvis let med en vægt på 14,3 kg, hvilket gør, at den er nem at flytte rundt.

Det er derfor en helt perfekt romaskine til dig, der gerne lige vil se, om roning er noget for dig, og til dig, der gerne vil træne derhjemme.

Den er god til en nybegynder, idet den ikke har så mange features, som nogle af de ovenstående maskiner har. Det vil sige, at hvis du er øvet, kan du måske køre lidt død i den.

Den har modstandsniveauer fra 1-3, hvorfor en øvet ikke vil få meget ud af en træning. Modstandsvægten justeres med elastikker, hvor hver elastik har en modstand på fem kilo.

Der er en fordel ved, at romaskinen har et anderledes modstandssystem end de andre romaskiner, som har et system med luft eller magneter.

Når du har en romaskine med elastikker, kan du også bruge den til andre træningsformer. Du kan nemlig stille dig på jorden og træne arme, skuldre og ryg med den.

Det gør du selvfølgelig også, når du sidder på romaskinen, men på den måde kan du afveksle lidt i din træning.

Romaskinens skærm kan vise tid, rotag pr. minut, rotag i alt og kalorier. Den kan derfor vise dig de mest nødvendige informationer, der kan motivere dig til at træne lidt hårdere.

Der er ikke et træningsprogram i computeren, men du kan til gengæld se en DVD med gode råd og programmer, så du kan få lidt inspiration.


Masterfit TP900 – Nærmest som en professionel romaskine

→ Set til 5.999 kr. hos Abilicaonline.dk

Romaskine bedst til prisen
 • Staff Pick hos Abilicaonline.dk
 • Til den øvede
 • Topklasse.

Masterfit TP900 er en romaskine til den øvede bruger. Den har mange funktioner, som nærmest gør den til en professionel romaskine. Den er til dig, der går efter kvalitet og holdbarhed til en fornuftig pris. Abilicaonline.dk skriver i deres beskrivelse, at denne romaskine sagtens vil kunne bruges i en virksomheds fitnesscenter. Det siger noget om, at det er en romaskine af kvalitet – som du sagtens kan have til at stå derhjemme. Den kan deles op i to, hvorfor du nemt kan opbevare den, hvis du lige får gæster eller måske ikke lige har plads til, at den skal stå fremme hele tiden.

Den har ni modstandsniveauer, som bliver lavet ved hjælp af luft. Den er kraftfuld, og du vil hurtigt blive udfordret med dens ni niveauer – også selvom der er nogle af de andre, der har 16 modstandsniveauer. Du skal huske, at den romaskine, som har vundet bedst i test, også ”kun” har 10 modstandsniveauer. Det handler nemlig ikke om, hvor mange modstandsniveauer en romaskine har, men nærmere hvor meget modstand den kan give. Og vi kan sagtens forsikre dig om, at Masterfit TP900 har masser af modstand – så du skal nok blive udfordret.

Romaskinen har også en lille skærm, hvor du blandt andet kan følge med i tid, kalorieforbrænding eller distance. Du kan også få computeren til at vise watt, hvilket vil sige, at den kan vise dig intensiteten af din træning. Den kan også tælle ned, så du laver et tidsmål. Du vil altså kunne presse dig selv til en god og effektiv træning.


Inshape Romaskine – En billig romaskine

Romaskine til nybegynder
 • Billig
 • Til nybegynderen
 • 10 modstandsniveauer.

Inshape Romaskine er den billigste romaskine, der er med i denne artikel. Vi synes, at den er anbefalelsesværdig alene af den grund, at den har mange fine funktioner til nærmest ingen penge. Det er en romaskine, som du kan bruge som nybegynder og til hjemmebrug. Romaskinen er foldbar, så den er nem at skaffe af vejen, hvis du ikke har plads til, at den skal stå fremme det meste af tiden. Det vil derfor ikke være et stort projekt at få den frem, da den er lavet til at skulle være nem i forhold til opbevaring. Der er altså ingen undskyldning for ikke at bruge Inshape Romaskine – selvom den er gemt af vejen.

Romaskinen har ti modstandsniveauer, hvilket, vi synes, er meget flot i forhold til dens pris. Modstanden kommer ved hjælp af et magnetisk system, hvor wupti.com skriver, at det er uopslideligt. Det vil sige, at uanset hvor meget du bruger romaskinen, kan den altså holde til det. Det magnetiske system er også det, der tæller antal rotag i minuttet og kalorieforbrændingen. På dens skærm kan du følge med i tiden. Den måler altså ikke distancen, men den kan måle dine rotag, hvilket helt sikkert kan være med til at styrke målsætningen for din træning.


En anbefaling fra Brugervejledning.dk

Hvis du drømmer om at komme hurtigt i form eller blive bedre til at træne, kan vi sagtens anbefale dig at finde noget træningsudstyr til hjemmet. En romaskine er effektiv, da den både sørger for, at du får pulsen op, samtidig med at den styrker mange af de store muskelgrupper. Når du laver robevægelsen på maskinen, styrker du alt fra ryggen til benene og armene i en dynamisk bevægelse. Du vil hurtigt se resultater af din træning, hvis du lige tager en lille aktiv pause fra hverdagens strabadser på romaskinen. Hvis hjemmetræning lyder som noget for dig, kan vi også anbefale, at du ser på en motionscykel eller et løbebånd, som også nemt vil kunne trækkes frem og trænes på.

Vi anbefaler ovenstående produkter på grund af deres testresultater, anmeldelser fra brugere som har købt dem, eller fordi de er forhandlernes mest populære. Når forhandlerne markerer et produkt som ”mest populær”, giver det os en indikation om, at produkterne er anbefalelsesværdige.

Derudover har vi lavet et bredt spænd af priser, så du kan se, hvad du kan få for dine penge.

Vi mener, at alle ovenstående romaskiner er værd at tage med i ens vurdering – selvfølgelig med forbehold for dine forventninger til romaskinen samt træningsintensitet. Er du nybegynder, vil du sagtens kunne blive udfordret på nogle af de billigere maskiner, men er du øvet, og elsker du at træne på en romaskine, vil vi anbefale, at du sætter lidt flere penge af til dit køb. På den måde er du sikker på at få en romaskine, der dækker dine behov, så du kan udvikle dine træningsformer.

Kilder