Bolig

Sovesofa test – Find de bedste sovesofaer til prisen

Indhold

Når du leder efter en god sovesofa, vil du selvfølgelig have den bedste til prisen, og dette kan gøres på mange måder. Det nemmeste er at finde en sovesofa test, hvor du kan læse, hvad andre tænker om sofaerne, og det vil ofte give et nemt overblik over nogle populære modeller, så du er sikret en sovesofa i god kvalitet.

I artiklen her kan du læse meget mere om hvilken sovesofa der er bedst i test, og vi vil desuden gå lidt mere i dybden om, hvilke krav du skal have til en sovesofa, hvis du skal købe en ny. Det er nemlig langt fra lige meget, hvilke krav du har til sofaen.  Før vi kigger på vores sovesofa test vil vi først, som nævnt, kigge lidt på, hvad der gør en sovesofa god. Og for at se på det er det nødvendigt vi kigger på, hvorfor man køber en sovesofa.

Black Friday 2021

Du har mulighed for at finde gode tilbud allerede nu i løbet af Black Week. Se gode tilbud i listen af forhandlere nedenfor, som vi løbende holder opdateret:

Mest populære sovesofaer – Tryk på billederne for at læse mere om disse tre sovesofaer

Unfurl sovesofa idun lounger sovesofa bifrost lounger sovesofa

Her kommer 3 punkter du skal overveje inden du køber:

1. Den skal bruges til mere end bare at sidde på

Det lyder banalt, men nogle køber en sovesofa, bare for at have den, uden at have noget direkte behov. Der findes en lang række af sofamodeller, som også kan bruges til at overnatte på, men sovesofaer har selvfølgelig lidt mere at byde på end de fleste.

2. Der skal sove mere end 1

Har du ofte besøg af flere overnattende gæster, familie eller venner der kommer langvejs fra? I så fald, så er sovesofaen det optimale valg, da der på de fleste er plads til 2 mennesker. Det betyder også at flere og flere med pladsmangel benytter en sovesofa i stedet for en normal seng, da man med en boksmadras kan opnå samme komfort, som mange normale senge har. På den måde kan man folde sofaen ind, og pludselig har man meget mere plads i hjemmet. Det er selvfølgelig bedst for folk, der bor på mindre værelser, men her kan dette trick gøre en stor forskel. Som vi kommer til senere er der dog også enkelte ”sovesofaer” der kun har plads til en, men det er spørgsmålet om, hvor vidt man også vil kalde det en rigtig sovesofa.

3. Du har pladsen

Sovesofaer fylder ofte lidt mere end normale sofaer, og når du læser vores sovesofa test, kan du også se dette i målene, hvor det er opgivet. Sovesofaer kræver som udgangspunkt ofte en længde på over 2½ meter. Dertil kommer at flere af dem har en chaiselong sat på, der gør det nemmere at bruge sofaen som sovesofa, og samtidig er løs fra resten af sofaen, så den kan tages fra hinanden og sættes sammen igen senere. Det gør det nemmere at flytte med sovesofaen, og hvis du skal have den op på 4. sal, er det at foretrække.

Sovesofaer er også pakket sammen, og det betyder at de gerne vejer lidt mere end almindelige sofaer, og det kan have en betydning i dine overvejelser. Der findes naturligvis også sovesofaer, der er bygget til en person og som kan klappes sammen på helt andre måder end man kender det fra normale sovesofaer. Specielt i nyere tid er flere producenter begyndt at genopfinde konceptet, så de samtidig har gjort sovesofaerne mere elegante.

Derfor finder man også pludselig flere forskellige prisklasser, der strækker sig fra klassiske eller mindre sovesofaer til dyrere, større og designede sovesofaer, hvor hver eneste detalje er udtænkt. Det skal selvfølgelig nævnes at prisen også spiller med i det endelige valg, men udseendet hænger ofte sammen med pris, og det kommer derfor ofte til at udjævne hinanden. Alt i alt handler det om at få mest værdi for pengene, når du køber en sovesofa.

Med disse overvejelser burde du være bedre klædt på til at træffe det rigtige valg og få en god sovesofa. Der findes selvfølgelig mange forskellige typer, og alt dette kræver at du kigger på de enkelte modeller, men man bør kunne bruge vores test til at skelne mellem og i sidste ende vælge en god sovesofa.

Bedste sovesofa

I denne test kommer der til at være et par forskellige tests. Først og fremmest vil vi anmelde de mest populære modeller, dernæst vil der komme en anmeldelse af billige sovesofaer, og til sidst vil der være en sovesofa test af kvalitets sovesofaer. Produkterne som vi tester kommer primært fra bedrenaetter.dk, hvor man derfor også vil kunne finde modellerne fra testen, hvis man skulle være interesseret.

Test af kvalitetssovesofa

Når man kigger efter kvalitet er det ofte ægte materialer, lækkert design, og en nem minimalistisk stil der præger sovesofaerne. På den måde slipper man for de klassiske store skrumler, men man må dog samtidig også ofre lidt flere penge, og det er ikke altid studievenligt, og det betyder ikke nødvendigvis, at der er plads til 2 mennesker i sovesofaen, når den er foldet ud. I denne test fokuserer vi dog primært på sovesofaer der kan foldes helt ud. Det nye er dog at kvalitets sovesofaer ikke bruger pull-out metoden, hvor sengen er under sofaen.

I stedet for er mange sofaer udstyret med en ryg, der kan slås ned. På den måde bliver sofaerne noget lettere, og samtidig kan man lave et lidt mere minimalistisk design uden en stor klump forneden. Det har mange designere taget til sig, og selvom man ofte ser et par af de traditionelle sovesofaer, så har mange af modellerne ændret sig til det man ser nu. Det er selvfølgelig en smagssag, hvad man synes der er en god sovesofa, for i sidste ende vil man naturligvis kunne finde næsten alt. Vores sovesofa test vil dog give et godt indblik i, hvor man skal kigge når man går på jagt efter en ny sovesofa.

Idun Lounger sovesofa

Idun Lounger er helt bestemt en sovesofa af høj kvalitet, hvilket også afspejles i prisen. Sofaen måler 3,28 meter, hvilket betyder, at den har den perfekte længde som sovesofa selv for de lidt langbenede, uden at siderne kommer i vejen. Sofaen har en ryg, der kan lægges ned, så der bliver plads til to personer med lidt god vilje. Sofaen har en lækker Chaiselong og er alt i alt designet på en utrolig lækker måde, der er indbydende i hverdagen, og helt bestemt ikke vil gå ubemærket hen i hjemmet. Det er muligt at vælge mellem en lang række specialstoffer og mange forskellige farver. På den måde kan man faktisk få meget medbestemmelse på, hvordan sofaen skal se ud, hvis man beslutter sig for denne model.

sovesofaen er alt i alt en multifunktionel sag, der bestemt er et lækkert indslag i vores sovesofa test, og søger du kvalitet, så er dette helt sikkert det bedste bud, hvis du vil betale for det. Dens størrelse og design gør at den passer ind de fleste steder, selvom der er begrænset med plads, men det er de færreste små lejligheder, der har brug for en sofa til lidt under 20.000 kroner, og derfor opfylder den fuldt ud sine mål om at være en kvalitets sovesofa.

Cassius Lounger sovesofa

Sovesofaens ryg kan også her trækkes ned, så man skaber en dobbeltseng med rigeligt plads til to mennesker. Sofaen er en anelse kortere med kun 2,3 meter, men det er kun et problem for de færreste. Alt i alt en god sofa til en fin pris i forhold til den meget høje kvalitet. Dog lider sofaen lidt under et lidt tungere design, der kan skræmme enkelte væk fra en ellers behagelig og praktiks sovesofa.

Bifrost Lounger sovesofa

Priser er samlet set stadig i den høje ende, men det er stadig næsten halv pris af den dyreste i testen. Det betyder dog også at man må undvære chaiselongen. Man kan dog selvfølgelig købe en puf til sin sovesofa, så man stadig kan smide benene op, og til prisen burde det være muligt at finde en ekstra puf i denne kategori.

Det er desuden også muligt selv at vælge materiale og farve til sofaen, så man kan finde det, der passer perfekt til stuen eller det rum man har tiltænkt til denne gode sovesofa. Denne lounger fra Bifrost må derfor også siges at være bedst i test, da det er her man klart får mest for pengene. Dog er Iduns store sofa et rigtig godt valg i et mere klassisk design, men er man klar på noget anderledes, så er denne sofa helt fantastisk!

Billige sovesofaer i test

Når man taler om billige sovesofaer, bliver man nødt til at trække en streg i sandet for, hvad der er en sovesofa. Man kan for eksempel godt finde enkeltpersons stole eller andet, der kan omdannes til en sovestation for en person, og disse er naturligvis ofte billigere, og de kaldes stadig sovesofaer, men disse ser vi dog bort fra i denne sovesofa test. I stedet fokuserer vi på dem der til daglig kan fungere som en rigtig sofa, mens den kan omdannes til en seng eller lignende, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det er også nødvendigt at vide at sofaerne stadig er af rigtig høj kvalitet. Vi starter endnu engang i den lidt dyrere ende, for så at bevæge os ned til de billigste modeller man kan finde. På den måde finder vi ud af, om man får noget for pengene når man køber en dyr sovesofa, kontra en billigere lignende version.

Clubber sovesofa

Den lave pris gør nemlig også, at selvom man stadig får et fedt design er der plads i sofaen og budgettet til at lave små forbedringer. Sofaens ryg kan nemt ligges ned, så man skaber en 2 personers seng, der er komfortabel og hurtig at sætte op, hvis det skulle blive nødvendigt. Man kan vælge at købe en masse ekstra features til som armlæn i valnød og så videre, men alt dette må man også betale ekstra for.

Unfurl sovesofa

Som sofa lider Unfurl en smule på grund af manglende armlæn og et par andre features, som man gerne så, men som seng fungerer sovesofaen glimrende. Derudover fylder sofaen ikke så meget, da den er designet uden disse unødvendigheder, så det er bestemt en smagssag med denne sofa. En sidste detalje der er værd at bemærke er dog at ryglænet kan indstilles i forskellige højder, hvilket giver en masse frihed i sofaen, og da det nemt kan ændres, er det en lækker detalje, som flere andre kunne lære af.

Debonair sovesofa

Debonair er en lækker sag fra danske Inspiration, der er blevet utrolig populær og det er ikke uden grund. Sofaen har et helt unikt design der gør den til en let og elegant sovesofa der emmer af kvalitet. I vores Sovesofa test er dette et rigtig godt bud på vinderen. Det kræver selvfølgelig at man er til denne type lette sofaer, men kan man lide den simple stil er denne sofa utrolig lækker, og den har desuden også et par gode features, der er værd at bide mærke i. Det er blandt andet den nemme opbygning, der gør at man hurtigt kan omvende den gode sovesofa til en fin seng til to.

sovesofaen er generelt meget simpel i sin opbygning, og har også en høj komfort, hvilket selvfølgelig er et af de vigtigste parametre, da man selvfølgelig kan skifte betræk og så videre. Sovesofaen er ikke verdens bedste på nogle enkelte punkter, men er i stedet et godt all round køb, der sikrer dig høj kvalitet i sovesofaen. Det har også betydet at den har fået rigtig fine anmeldelser fra andre der har købt sofaen. Hvis du søger en billig sovesofa, så må denne siges at være testvinderen i denne del af testen.

Hvad kan vi tage med?

Når man kigger på sofaer, er en rigtig stor del af sofaen designet. Og som så meget andet, så er designet meget individuelt. Derfor kan man ikke sige at en sofa er bedre end andre, men der er visse typer, der passer bedre ind i forskellige stile, og derfor kan man være mere sikker på sit køb. Du skal selv tage stilling til, hvilken sovesofa du ønsker, men det kan selvfølgelig være en god ide at starte med en sovesofa, der er bedst i test.

Vores sovesofa test har vist at prisen ikke er altafgørende, men at der bestemt stadig er forskel på, hvilke features man kan få med i sofaen, og hvilke man bliver nødt til at betale ekstra for i de billige modeller. Det er derfor ikke altid en ide at tage den billigste, hvis der skal ændres en masse på modellen. Dog skal man altid holde øje med, hvad man kan ændre på ved sovesofaen gratis. Sidst men ikke mindst handler det også om behov. Bruger man sovesofaen ofte som normal sofa, eller har man tit overnattende gæster? I så fald skal man tilpasse sofaen, og man er måske mere tilbøjelig til at bruge pengene, hvis det er noget som man selv og ens gæster vil sætte pris på.