Sport og fritid

Løbebåndstest – Find det bedste løbebånd

Indhold

I dag er løbebåndet samt crosstraineren de allermest populære træningsmaskiner blandt danskere til hjemmetræning, hvilket ikke er så overraskende, i og med at vores kroppe er designet til regelmæssigt at både løbe og gå. Rigtig mange mennesker har stillesiddende arbejde på kontorer, og på den måde er løbebåndet en rigtig god måde at opnå al den bevægelse, som vi i særdeleshed har brug for.

Man kan sagtens være tilbøjelig til at tænke, at man vel lige så godt kan løbe udenfor, men i og med at det danske vejr er så utilregneligt, som det er, og hvor især vinterhalvåret byder på is og sne, som øger risikoen for at falde, er der med det indendørs løbebånd aldrig nogen undskyldning. En anden indvending kunne være, at man jo blot kan bruge løbebåndet i det lokale motionscenter, men disse fitness-medlemsskaber er meget dyre, og centrene er desuden ofte pakket med mennesker, så der vil opstå kø til løbebåndene.

Inden man køber sit løbebånd, bør man gøre sig nogle overvejelser omkring, hvad formålet med båndet skal være: Vil du primært bruge det til gang, jogging eller løb, hvor ofte vil du bruge det, skal det bruges af flere personer, hvad må det koste, og hvor høj skal ydeevnen være? Dette er de vigtigste spørgsmål, man altid bør stille sig selv, før man går ud og investerer i et løbebånd. Du bliver i denne artikel præsenteret for en test af seks vidt forskellige løbebånd i forskellige prisklasser af de førende brands på markedet, så du forhåbentlig vil være klædt bedre på til at skulle ud at købe dit nye løbebånd til træning i hjemmet. Vi har søgt inspiration hos de dygtige sportseksperter hos Sportssektionen, der har lavet en flot gennemgang af de bedste løbebånd. Løbebåndene kan bl.a. købes på Abilicaonline.dk.

ProForm Sport 5.0 løbebåndLøbebåndstest

→ 6.900 kroner hos Abilicaonline.dk

Det allerførste løbebånd i vores test er fra brandet ProForm og kan købes på abilicaonline.dk. Med dette løbebånd får du høj kvalitet til en rigtig god pris, og det er det ideelle valg for dig, der ønsker at løbe kortere ture, gå eller jogge. Du får desuden rig mulighed for at lave bakketræning og få ram på de store muskelgrupper i benene, da denne model har en QuickIncline funktion, så du kan få en stigning på op til 10%. Herudover er det udstyret med et ProShox afdæmpningssystem, som sikrer, at dine led bliver 28% mindre belastet, end når du løber på asfalt, og det giver yderligere en god affjedring. Yderligere er dette løbebånd designet sådan, at du kan vippe selve båndet op, når du ikke anvender det, og herudover forbliver det køligt under hele din træning grundet den smarte og effektive motor.

ProForm Sport 5.0 har hele 16 forskellige træningsprogrammer at vælge imellem, som er udviklet af dygtige og certificerede personlige trænere. Dette gør, at du til hver en tid kan få en god og effektiv træning, og du har endelig mulighed for at tilkoble enten en smartphone eller mp3-afspiller, så du kan høre musik gennem højtalerne, mens du træner. Såfremt du ønsker at træne efter puls, er det desuden muligt at anvende pulshåndtagene ved konsollen eller tilkoble et Bluetooth Smart pulsbælte.

Abilica Stream TM X løbebåndLøbebånd test

→ 14.900 kroner hos Abilicaonline.dk

Vores andet løbebånd i testen kan ligeledes købes hos Abilicaonline.dk og er fra deres eget mærke. Dette løbebånd er en smule dyrere end det forrige, men du får her tilbudt en hel del flere funktioner. Med denne Stream TM X-model får du elektronisk højdejustering i 15 forskellige niveauer, og motoren på 2,5 HK leverer en tophastighed på hele 18 km/t. Det er et ganske stort løbebånd, der måler 50×140 cm, og herudover er det udstyret med dæmpepuder under løbepladen, så det ikke larmer så meget.

Der er desuden indbygget højtalere og forskellige tilkoblingsmuligheder for både mp3-afspillere samt iPods. Løbebåndet er det oplagte valg for dig, der har en kropsvægt på op til 125 kg, og du har desuden mulighed for at koble dig op til Google Maps, vælge en rute og følge den i Street View, mens du løber – dette er med til at give en mere autentisk løbeoplevelse. Der er ydermere en indbygget modtager for trådløse pulssignaler, som gør, at du til hver en tid har fuld kontrol på træningsintensiteten, mens du går eller løber. Endelig er det med denne model også muligt at folde den op, og den er desuden udstyret med transporthjul, så den er utrolig nem at flytte rundt med.

Stream TM X-løbebåndet er det ideelle valg for dig, der ønsker et løbebånd i høj kvalitet, og som desuden også er villig til at betale lidt ekstra for det. Gå på opdagelse i de mange forskellige funktioner, og få en god og effektiv træning hver eneste gang.

SpeedFit Curved SPT-1000CTest af løbebånd

→ 44.750 kroner hos Abilicaonline.dk

Vores tredje model i testen er i en helt anden prisklasse, og det er fra brandet SpeedFit, som er en helt ny og revolutionerende måde at træne på. Det særlige ved dette løbebånd er, at det har en kurvet overflade, hvor du selv kan bestemme din hastighed samt ændre din position. Der er ingen motor, og du styrer derfor helt selv dit eget tempo: Træder du frem på løbebåndet, vil du opleve, at det automatisk går hurtigere, og glider du længere tilbage, sætter du farten ned. Denne helt unikke måde at løbe på, vil føltes præcis, som hvis du løb udenfor. Dette giver nemlig den samme modstand, og herudover har den buede vinkel også den effekt, at du kommer til at ramme først med forfoden, når du lander, i stedet for hælen.

Denne måde at løbe på gør, at du træner flere muskelgrupper i din krop, og dermed øges forbrændingen også markant. SpeedFit-modellen er for dig, der sætter pris på kortere træningsintervaller, men som samtidig ønsker at opnå en høj forbrænding efter hver eneste træning.

En anden fordel ved et løbebånd uden motor er, at det næsten ikke larmer, og herudover er der ingen ledninger, der ligger og flyder rundt omkring. Det er desuden også meget lettere end et almindeligt løbebånd, så du nemt kan flytte rundt på det uden at skade din ryg. Til slut skal det nævnes, at der forrest på båndet er en computer, som viser alle dine vigtigste data under løb: Dette giver dig bl.a. mulighed for at se distance, tid, kalorier og hastighed.

Titan ST490 LøbebåndBedst i test løbebånd

→ 5.499 kroner hos Helsebixen.dk

Det næste løbebånd på vores liste er fra mærket Titan. Her falder vi markant i prisen ift. det førnævnte bånd, men du får stadig høj kvalitet og masser af funktioner for prisen.

Titan ST490-modellen er perfekt til både gå- og løbeture derhjemme, så du kan få trænet dit hjerte og dine lunger. Modellen har en stødabsorberende flade, hvilket giver en komfortabel træning. Du kan desuden nemt ændre hastighedsintervaller, og du kan vælge mellem flere forskellige programmer, der giver dig en motiverende samt varieret træning ved hvert eneste brug. Der er to hastighedsintervaller, du kan vælge imellem: 1-14 km/t eller 1-6 km/t, og herudover kan du vælge en stigning fra 1-12 niveauer. Løbebåndet er ydermere udstyret med et PWM Control System, som er et professionelt beregningsprogram til pulsværdier.

Med Titan ST490 har du rig mulighed for at øge din kondition og holde vægten nede derhjemme, og du vælger helt selv, om du ønsker at gå en rask tur eller løbe. Det bør desuden nævnes, at man max bør have en vægt på 110 kg, såfremt man vælger denne model, og herudover er der en leveringstid på 1-3 hverdage. Du har desuden mulighed for at betale efter levering eller dele din betaling op i flere forskellige dele.

Life Fitness F3 Treadmill Track Løbebåndbedste løbebånd

Den femte model på vores liste er Life Fitness F3 Treadmill Track løbebåndet, der forhandles hos Nettofitness. Dette er for dig, der ønsker en skånsom samt effektiv cardio løsning i hjemmet, og som desuden er villig til at betale lidt ekstra for det. Båndet reducerer belastning på leddene med helt op til 30%, så det er den ideelle løsning for dig, der ønsker at undgå slid på led, mens du træner, men som samtidig ønsker en god og effektiv træning ved hvert eneste brug. Modellen er desuden udstyret et display, som giver dig alt det nyeste inden for sporing af træningen, samt et hav af diverse underholdningsmuligheder. Tilkobl enten din iPod eller iPhone, og lyt til din yndlingsmusik, mens du træner. Du har yderligere mulighed for at lave dine egne træningsprogrammer på www.lfconnect.com, så du til hver en tid er garanteret en motiverende samt varierende træning.

Selve løbebåndet vejer 120 kg og måler 200x88x149 cm. Den er beregnet til en brugervægt på op til 159 kg og har desuden en indbygget motor med MagnaDrive system. Alle komponenterne er af allerhøjeste kvalitet, som vil kunne holde i mange år fremover. Båndet er både velegnet til den mere erfarne løber samt til nybegyndere. Tilpas og personaliser din workout med dette smarte løbebånd fra Life Fitness, der skaber rammerne for en komfortabel samt tidseffektiv træning.

Circle M8 Løbebånd Eplustest løbebånd

→ 68.000 kroner hos Fitnessgruppen

Det sidste løbebånd i vores test er klart det dyreste, men du får derimod også masser for pengene. Modellen hedder Circle M8 Løbebånd Eplus og kan købes hos Fitnessgruppen. Med dette løbebånd får du den fulde løbeglæde ved hvert eneste brug, og du får hele 58 cm bred løbeplade samt masser af stødabsorbering. Der er indbyggede blæser, som sikrer dig frisk luft, og herudover kan både hastigheden og hældningen nemt justeres vha. de smarte håndtag på siden.

Du har yderligere mulighed for masser af underholdning under løbeturen med den 18,5” store touch skærm, hvor du har mulighed for at vælge imellem 10 løbevideoer af smukke løberuter, eller du kan vælge at se TV eller gå på internettet. Du har desuden mulighed for at vælge mellem hele 7 forskellige testprogrammer. Løb eller gå opad bakke med op til hele 20% hældning, mens du hører dine yndlingssange eller ser din yndlings tv-serie. Du kan desuden få status på din træning vha. den logiske computer med Goal bar, og endelig er båndet udstyret med sikkerhedsstop, så det stopper, hvis ingen træner på det. Det er beregnet til en brugervægt på maks. 182 kg, og herudover måler det 58×153 cm.

Circle M8 Løbebånd Eplus er for den mere seriøse løber, der ønsker et professionelt løbebånd, som simpelthen bare kan det hele. Oplev de mange forskellige funktioner, og vær garanteret en effektiv og sjov træning hver eneste gang: Med dette løbebånd får du både fuld underholdning samt fuld løbeglæde.

Gode råd til når du skal købe finde det bedste løbebånd

Her til slut vil vi præsentere dig for tre rigtig gode tips, som du bør have i baghovedet, når du leder efter dit nye løbebånd til hjemmet.

Allerførst er det ganske essentielt, at du overvejer, om du ønsker et kompakt løbebånd, som kan klappes sammen. Såfremt du vælger en sammenfoldelig model, bliver det lidt nemmere at have med at gøre, f.eks. hvis du gerne vil rykke rundt på det. Hernæst bør man huske på, at det ikke er nogen særlig god idé at begynde at spare, når man skal investere i et nyt løbebånd, for det vil man med garanti komme til at fortryde i sidste ende. Det er langt bedre, hvis du køber et bånd, der har en god motor samt alle de funktioner, du har brug for, og kvalitet koster jo naturligvis lidt ekstra.

Så et godt råd er, at hellere brug et par tusinde kroner ekstra, end at være alt for sparsom, da du dermed får et ordentligt løbebånd, som du vil komme til at sætte meget mere pris på. Vores sidste råd er, at du endelig ikke må gå på kompromis med størrelsen, når du skal vælge løbebånd, og her anbefales det bestemt ikke, at du vælger et af de mindre løbebånd. Det kan naturligvis være fristende at vælge et af de mindre og mere kompakte bånd, men løbefladen er meget afgørende for, hvor tilfreds du ender med at blive for det. Du bør derfor i stedet blot sørge for, at der er god plads til at bevæge dig, så du har mulighed for at løbe så frit som muligt.