Sport og fritid

Motionscykeltest – Find den bedste motionscykel

Indhold

Det er i løbet af de sidste par år blevet voldsomt populært at købe en motionscykel til hjemmet, og udbuddet er derfor ganske overvældende. Det er vel heller ikke så besynderligt, eftersom en motionscykel har en lang række egenskaber, som gør den til et rigtig godt træningsredskab. Cyklen træner både dine ben og baller samt hjerte og lunger, og herudover er det en ganske effektiv kalorieforbrænder.

Du kan både anvende en motionscykel til hård og let træning, og den skåner desuden led og knæ sammenlignet med f.eks. udendørs løb. Dette gør, at motionscyklen er den ideelle løsning for både genoptræning, men også til træning blandt ældre samt overvægtige – du kan ligeledes også vælge at bruge den som opvarmning inden styrketræning.

Du vil i denne artikel blive præsenteret for en test af seks forskellige motionscykler af høj kvalitet af de førende brands på markedet, så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvilken model der passer bedst til dig og dine specifikke behov.

Abilica Stream Adventure motionscykel
motionscykeltest

→ 6.599 kr. hos Abilicaonline.dk

Den allerførste model i vores test er Abilica Stream Adventure motionscyklen, som er en solid og god motionscykel af høj kvalitet, som passer perfekt til hjemmetræning. Denne model leveres i et eksklusivt design, som vil kunne klæde ethvert rum, og herudover er den udstyret med en elektronisk justerbar magnetmodstand med hele 32 forskellige belastningsniveauer samt computer med 12 motiverende træningsprogrammer. Selve svinghjulet vejer 8 kg og giver dig derfor masser af modstand, og herudover kan siddehøjden let justeres, hvilket gør, at cyklen kan tilpasses til brugere mellem 135 cm og 195 cm.

Denne motionscykel har et yderst lækkert og robust styr med forskellige grebsmuligheder samt en udformning, som får dig til at sidde ret op, så du undgår skulder- samt rygproblemer. Den indbyggede computer er ydermere meget brugervenlig og let at gå til, og såfremt du har brug for lidt ekstra underholdning, har den indbygget Bluetooth og kan yderligere tilsluttes enten en tablet eller smartphone. Dette giver dig bl.a. mulighed for at gøre brug af iConsole +, hvor du kan designe dine egne ruter rundt omkring i hele verden via Google Maps, og modstanden justeres til det pågældende terræn for at give dig en mere autentisk træningsoplevelse. Del efterfølgende dine resultater med din familie og venner på Facebook, og inspirer dem til at følge dit gode eksempel. Cyklen vejer desuden 46 kg og er lavet til personer med en kropsvægt på maks. 150 kg.

Abilica Stram Adventure motionscykel er et rigtig godt valg for både den mere erfarne rytter samt for nybegyndere. Gå på opdagelse i de mange forskellige funktioner og få en spændende og varieret træning med de mange forskellige træningsprogrammer og modstandsniveauer ved hvert eneste brug.

Schwinn Airdyne AD8 Pro motionscykel
motionscykel test

→ 9.995 kr. hos Abilicaonline.dk

Den næste cykel er fra Schwinn og kan ligeledes købes hos abilicaonline.dk. Denne model er en anelse dyrere end den forrige, men du får til gengæld også meget mere for pengene. Schwinn Airdyne AD8 er en professionel motionscykel, som giver dig mulighed for både at træne ben og arme samtidig. Det særlige ved denne model er måden, du øger modstanden på. Belastningen afhænger simpelthen af, hvor hårdt du træder i pedalerne: Når du øger intensiteten, trækkes der automatisk mere luft ind, hvilket øger modstanden, og du kan derfor til hver en tid køre med en modstand, som passer perfekt til dit individuelle niveau.

Denne motionscykel er det oplagte valg for dig, der ønsker træning af lang varighed samt med høj intensitet, i og med at rammen er bygget i kraftigt stål med en dobbeltbelægning, som vil kunne modstå fugt. Herudover er multihåndtaget udstyret med mange forskellige muligheder, så du har rig mulighed for at finde lige akkurat den stilling, der bedst passer til dig, og herudover kan du desuden ændre sadelindstillingerne både vertikalt samt horisontalt. Du sidder desuden altid særdeles komfortabelt på denne cykel grundet det store, bløde sæde.

Med en Airdyne motionscykel er der fokus på bevægelse af hele kroppen, hvilket giver dig en ekstremt effektiv træning. Herudover har du rig mulighed for at udfordre dig selv med de mange forskellige træningsprogrammer, hvor du bl.a. kan vælge programmer specielt til genoptræning samt interval programmer. Displayet holder dig løbende opdateret med de allervigtigste data, og endelig er der mulighed for trådløs pulsmåling.

Motionscykel CL 1
Test af motionscykel

Den tredje model på listen er modellen Motionscykel CL 1, og denne kan købes hos sporttema.dk. Vi er her faldet drastisk ift. prisen, og denne model er den ideelle løsning for dig, der ønsker en simpel og nem træning derhjemme med målet om at komme i bedre form. Med denne cykel får du virkelig en konkurrencedygtig pris, og her slipper du for alle de avancerede funktioner: Du skal blotte hoppe op på cyklen og så træde derudaf. Dog har du mulighed for at vælge mellem 8 forskellige modstandsniveauer, som sikrer dig en varieret træning, og herudover er den udstyret med et display, der giver dig alle de vigtigste data, såsom puls, kalorieforbrug, distance, hastighed, tid osv. Modellen er velegnet til brugere op til 175 cm, som blot har brug for en lille og enkel cykel uden for meget modstand.

Ved køb af denne model anbefales det desuden, at man køber en underlagsmåtte for at dæmpe lyd og vibrationer i gulvet – især hvis du bor i lejlighed, eller såfremt du blot har et skrøbeligt gulv. Du kan desuden vælge at tilkøbe et trådløst pulsbælte til at optimere din træning mest muligt. Endelig skal det nævnes, at displayet kører på batterier, og at den derfor ikke kræver stikkontakt, og herudover er motionscyklen udstyret med transporthjul, så den er utrolig nem at flytte rundt med derhjemme.

Titanium Bike TC 3,0 Google
Bedst i test motionscykel

Den fjerde model på listen er fra Reebok, og denne cykel kan ligeledes købes hos sporttema.dk. Denne motionscykel er en ny og stabil model, der har MP3 input, indbyggede højtalere samt en lækker 7” LCD skærm, der giver dig et godt overblik over de forskellige funktioner, som cyklen tilbyder. Du har desuden mulighed for at justere både styr og saddel, så du kan få den mest komfortable indstilling, mens du træner. Cyklen giver yderligere mulighed for at måle din puls via de smarte håndpulssensorer eller Heart rate control, så du kan være sikker på, at du til hver en tid træner sikkert og fornuftigt – det skal dog her nævnes, at pulsbælte ikke følger med i købet og skal købes separat.

Gå på opdagelse i de mange forskellige programmer og få en varieret og spændende træning ved hvert eneste brug: Du kan bl.a. vælge træningsprogrammer som Fitness test, Taget Zone, Random, Watts control og mange flere. Herudover har cyklen et 11 kg svinghjul, hele 75 forskellige modstandsniveauer samt ergonomisk sæde. Med denne motionscykel fra Reebok får du virkelig noget for pengene, og den passer både til nybegyndere samt de mere erfarne motionister. Få en god, autentisk og udfordrende træningsoplevelse med denne Titanium Bike TC 3,0 Google, som du kan købe hos sporttema.dk allerede i dag.

Stil Fit Ergometer motionscykel SFE-012
bedste motionscykel

Stil Fit Ergometer motionscykel SFE-012 er den dyreste model i vores test, men her har vi til gengæld også at gøre med en topklasse motionscykel af allerhøjeste kvalitet. Denne stilfulde cykel er velegnet til den mere avancerede bruger, der ønsker at træne efter watt, og som desuden ønsker at blive udfordret med mange forskellige træningsprogrammer og funktioner. Stil Fit sætter helt nye standarder, når det gælder træningsudstyr til hjemmet, i og med at de kombinerer eksklusivt design med funktionalitet.

Det helt særlige ved denne type motionscykel er, at den indarbejder udendørscykel komponenter i designet, og herudover kan både håndtag, pedaler samt sadel udskiftes i henhold til dine specifikke krav og ønsker. Du er desuden til hver en tid garanteret en komfortabel siddestilling.

Benyt dig af Stil Fit ergometeret, såfremt du ønsker en intens og effektiv cardio træning, som forbrænder fedt samt styrker dit kredsløb. Modellen har en særdeles avanceret computer, som er den første tablet (Android og iOS), som anvendes som operativsystem. Dette gør, at du får masser af muligheder, samt at du kan benytte apps, læse nyheder, tjekke mails m.m., mens du træner. Den er ekstremt brugervenlig og nem at bruge, og her kan du gå på opdagelse i de mange forskellige analyseværktøjer samt sammenligne træningspas med tidligere præstationer. Du kan desuden benytte trådløs pulsmåling via alle typer brystsendere samt de fleste fitnessure, der kan forbindes via 5 Khz Pulsmodtageren. Cyklen leveres desuden samlet og er vedligeholdelsesfri.

Kettler E3 Ergometer Motionscykel
bedste motionscykel i test

Den sidste motionscykel på listen er Kettler E3 Ergometer Motionscykel fra nettofitness.dk. Denne model er den optimale løsning for dig, der ønsker en cykel i høj kvalitet til en rigtig god pris. Ved køb af denne cykel får du en stabil model, der vil kunne holde i mange år fremover, og med denne får du desuden mulighed for at træne med en høj maksimumbelastning via det elektromagnetiske modstandssystem, som sikrer dig et naturligt bevægelsesflow. Kettler E3 Ergometer Motionscykel er velegnet til alle, der blot ønsker at komme i god form, men den er i særdeleshed også god til genoptræning af muskelskader.

Modellen er nem at betjene, og den giver dig mulighed for både at træne puls- samt wattstyret træningspas. Herudover har den også et forudindstillet intervalprogram, så du har rig mulighed for at få en spændende og varieret træningsoplevelse ved hvert eneste brug. Cyklen er desuden designet med en lav indstigningshøjde, så den både kan benyttes af yngre såvel som ældre motionister.

Med Kettler E3 Ergometer Motionscykel får du desuden et elektromagnetisk belastningssystem, og du kan vælge imellem programmer som Manuel, Hills og pulsstyring. Herudover får du et godt og overskueligt display, som giver dig alle de vigtigste data, og endelig har den et svinghjul på 8 kg og vejer 44 kg. Denne cykel er den ideelle løsning for dig, der ønsker en effektiv og spændende træning af høj kvalitet til en lav pris.

Gode råd når du skal købe den bedste motionscykel til hjemmet

Der er forskellige råd, man bør have i baghovedet, når man skal ud at investere i en ny motionscykel til hjemmet. Man skal først og fremmest sørge for, at man ikke blot går efter den billigste cykel, da denne vil give dig en dårlig træningsoplevelse, fordi den har et ujævnt tråd. Herudover har de billigere modeller som regel en dårlig siddestilling, og de går desuden hurtigere i stykker. Det er derfor ganske essentielt, at man ikke køber for billigt.

Hernæst er det en rigtig god idé at kigge på svinghjulet, da dette som minimum helst skal veje 8 kg. Jo tungere selve svinghjulet er, desto mere jævnt tråd, hvilket vil give dig en større køreglæde, og foruden svinghjulet skal man også være særligt opmærksom på bremsesystemet. Dette har nemlig en stor betydning for måden, trådet opleves på, og dermed den samlede træningsoplevelse.

Ergometer

Såfremt du er en ambitiøs rytter, der ønsker at gøre noget særligt ud af træningen, kan det klart anbefales, at du går efter en cykel med et ergometer – her kan den nemlig vise belastningen i watt, som muliggør, at man kan træne mere systematisk, og det gør desuden kalorietællingen mere nøjagtig. Man bør desuden huske på, at man bør købe sin nye motionscykel online, såfremt man ved, hvad man gerne vil have. På nettet får man et bredt udvalg samt sammenlignelige priser.

Dog er det vigtigt, at man husker at rådføre sig med en person, der har forstand på træningsudstyr, hvis man vil købe over nettet, så man ikke skal bøvle med at sende den retur igen. Og endelig er det sidste gode råd, at man sørger for at stille sin nye motionscykel et godt sted, hvor man er sikker på at få den brugt – det kan eksempelvis være ved en god udsigt ved vinduet, ved stereoanlægget eller foran fjernsynet. Hvis du folder den sammen og gemmer den bag klædeskabet, er der større sandsynlighed for, at du glemmer, at du har den og derfor aldrig får den brugt.

https://ello.co/elberegneren