Bolig

Kontinentalsengetest – sådan vælger du den bedste kontinentalseng

Indhold

Kontinentalsenge og elevationssenge er begge sengetyper, der er blevet mere og mere populære. Mange mennesker har dog ikke brug har alle elevationsenges funktioner og vælger derfor en kontinentalseng. En kontinental er en sengetype, der kan sikre dig, at du kommer til at ligge godt og dermed får en god nattesøvn. Denne artikel omhandler kontinentalsenge, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny kontinentalseng.

Det viser sig nemlig, at mange er i tvivl om, hvad en kontinentalseng egentlig er, og derfor forsøger vi at give svaret på dette i denne artikel. Endvidere vil vi gennemgå nogle forskellige kontinentalsenge, så du kan få et indblik i, hvad du kan finde på markedet.

Udover beskrivelser af kontinentalsenge så vil vi i denne artikel også komme omkring forskellige ting i forbindelse med søvn, blandt andet hvordan forskellige ting kan påvirke din søvn, og hvorfor søvn er så vigtigt.

Hvordan vælger jeg den bedste kontinentalseng?

Der er flere forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny kontinentalseng. Ved hvert af sengens 3 lag er der nogle ting, du skal være opmærksom på for at kunne vælge den helt rigtige kontinentalseng. Selvom kontinentalsenge generelt er senge af høj kvalitet, så varierer niveauet af kvalitet nogle gange fra model til model, især i forhold til madrasserne. Derfor er det vigtigt, at både topmadras, springmadras og boxmadras alle er af god kvalitet.

Først og fremmest skal du altid sikre dig, at der rent faktisk er tale om en kontinentalseng. Dette kan du gøre ved at tjekke, om den rent faktisk består alle 3 madrastyper. Nogle steder sparer de nemlig et lag væk og kalder det alligevel en kontinentalseng, så derfor er det en god idé at starte ud med at tjekke dette.

Hvis du vil være sikker på ikke at komme til at opleve dette, så vil vi anbefale, at du holder dig til de mere anerkendte mærker, for eksempel Bedre Nætter, Drømmeland og Hästens. Ved at gøre dette kan du være sikker på at købe en ny kontinentalseng af høj kvalitet.

Boxmadrassen

I forhold til boxmadrassen så glemmer folk ofte at tage kvaliteten af denne madras i betragtning. Dette er en fejl, da nogle kontinentalsenge ikke er udstyret med en særlig god boxmadras. Dette kan være fordi, at det er det nederste lag, og derfor ser nogle producenter det ikke som det vigtigste.

Det er dog vigtigt at huske på, at hvis du vil opnå det bedste komfortniveau og dermed den bedst mulige nattesøvn, så skal boxmadrassen være af god kvalitet. Derfor er det altså en rigtig god idé at undersøge boxmadrassens kvalitet. Det er især ved nogle af de billigere modeller, at der er blevet gået på kompromis med boxmadrassen, som derfor ikke er af særlig høj kvalitet.

Springmadrassens hårdhed

Mange ved ganske enkelt ikke, hvilken hårdhed der passer bedst til deres krop. Det kan være rigtig svært at gå rundt i fysiske butikker og prøve en masse forskellige senge. Her har mange en tendens til at vælge de mest bløde madrasser. De meget bløde madrasser kan umiddelbart virke mest behagelige, når man lige ligger på dem i 2 minutter, men når du skal sove på dem hver eneste nat i mange timer af gangen, så er det ikke altid, at de blødeste madrasser er de bedste.

Hvis du vælger en for blød madras, så vil det ofte gå ud over ryggen eller lænden, da du ikke vil få den optimale støtte. Vi vil derfor prøve at opridse nogle huskeregler, så du hurtigt og nemt kan vurdere, hvilken fasthed der passer dig bedst. Det vil gøre processen en del nemmere for dig, og det betyder også, at det ikke er noget problem at købe din nye seng på nettet.

Hvis du vejer mere end 95 kg, eller den samlede vægt, der skal ligge i sengen, overstiger dette, så anbefales det, at du vælger en madras med fast fasthed og med multipocketfjedre. Hvis vægten i sengen er mellem 75 kg og 95 kg, så anbefales det, at du vælger en madras med fast fasthed og med pocketfjedre. Hvis du vejer under 75 kg, så er det en god idé at vælge en madras med pocketfjedre og mellem fasthed. Ud fra disse huskeregler burde det være nemmere at vælge den helt rigtige springmadras, der kan støtte din krop bedst muligt og give dig en rigtig god søvnoplevelse hver nat.

Test af 3 kontinentalsenge

Som vi før har været inde på, så kan du få forskellige kontinentalsenge i forskellig kvalitet. Her er det vigtigt at huske på, at pris og kvalitet ofte hænger sammen i forbindelse med kontinentalsenge. Dog kan du nogle gange være heldig at finde en rigtig god model på tilbud. På denne måde kan du få rigtig meget for pengene. Hvis du godt kunne tænke dig det, så kan det være en rigtig god idé at holde øje med de forskellige forhandlere. Især Bedre Nætter, som er en online forhandler, har rigtig skarpe online priser.

Man kan ikke rigtigt sige, at der er én kontinentalseng, der bare er den bedste. Der er mange gode på markedet, og det er meget individuelt, hvilken en, man synes, er bedst. Det kommer naturligvis også helt an på, hvilket design man bedst kan lide, og hvor meget man har mulighed for at investere i en ny seng.

I det følgende vil vi beskrive 3 forskellige kontinentalsenge, som alle er af meget høj kvalitet. De er udvalgt således, at du kan være sikker på at få rigtig meget for pengene. Alle 3 senge er danskproducerede og af høj kvalitet. En kontinentalseng kan umiddelbart godt virke dyr, men man bliver nødt til at se på det som en investering, både i en ny seng, men også som en investering i en bedre nattesøvn og dermed øget livskvalitet.

Hvis du vælger en god kontinentalseng, så kan den i hvert fald holde i minimum 20 år. Så hvis man fordeler beløbet på sengen ud over 20 år, så er priserne egentlig meget fornuftige.

Jupiter kontinentalseng

Kontinentalsengetest

→ Se prisen og flere farver hos Bedre Nætter

Med denne model vil du få en rigtig god kontinentalseng til en rigtig god pris. Denne seng vil være et rigtig godt valg for den prisbevidste forbruger, der samtidig går højt op i kvalitet. Modellen har et meget simpelt og elegant design, som gør, at den vil passe godt ind i de fleste danske hjem. Modellen er i fællesskab skabt af Kinnabädden og den danske sengeproducent og online forhandler Bedre Nætter. I udviklingen af denne model har der været et stort fokus på at skabe en seng, hvor forbrugeren virkelig vil få meget for pengene.

Denne models springmadras er vendbar, og den har hele 5 komfortzoner. Det betyder, at madrassen kan tilpasse sig efter din krop og yde optimal støtte, der hvor du har ekstra meget brug for det, for eksempel ved ryggen. De 5 komfortzoner er også med til at sikre et rigtig højt komfortniveau, så du vil komme til at ligge meget behageligt i sengen. Ved denne springmadras kan du vælge mellem medium eller fast fasthed. Her er det så, at du kan huske på de huskeregler, vi tidligere beskrev, så du kan vælge den helt rigtige fasthed. Det skal dog nævnes, at hvis du for eksempel vejer under 75 kg, men føler dig bedst tilpas med en madras med fast fasthed, så skal du naturligvis bare vælge det. Det vil altid være individuelt, og vores huskeregler kan altid bare bruges som en guide.

Valg af topmadras

Når du skal vælge topmadras, kan du vælge mellem 2 forskellige, hvor begge har et vaskbart betræk. Du kan vælge mellem en topmadras med Latex eller en topmadras med Celcius. Begge typer består af en 40 mm kerne. Når du skal vælge topmadras, så skal du overveje, hvordan din krop har det, når du sover om natten. Ved en Celcius topmadras vil madrassen forme sig ved hjælp af din egen kropsvarme og på denne måde lave et aftryk af din krop. Det betyder, at du vil synke lidt ned i madrassen, og din krop vil blive aflastet, der hvor den har brug for det.

En Celcius topmadras kan ikke så godt aflede din kropsvarme og kan derfor godt føles varm. Så hvis du har tendens til at fryse lidt om natten, så vil den være et godt valg, men hvis du ofte har det varmt om natten, så vil en Latex topmadras være et bedre valg. Latex er mere elastisk og reagerer på din vægt og kropsform, når du lægger dig på madrassen. Det betyder, at trykpunkterne vil blive aflastet og din krop vil få god støtte. Modsat Celcius madrassen, så afleder en Latex topmadras varme rigtig godt, og du vil opleve en behagelig temperatur, når du sover på den.

Det er desuden værd at bemærke, at denne model har været Bestseller hos Bedre Nætter i 2017, hvilket betyder, at de nu altid tilbyder den til fast lav pris. Hvis du vil se hele Jupiter-serien af kontinentalsenge, så kan du se mere her.

Venus kontinentalseng

Bedst i test kontinetalseng

→ Se prisen og flere farver hos Bedre Nætter.

Denne model er også danskproduceret og er en lidt mere luksuriøs model end Jupitermodellen. Sengen består af pocketfjedre. Disse fjedre har Cooltex-skum omkring sig, hvilket både er med til at beskytte fjedrene samt give ekstra god komfort og længere levetid.

Modellen her består af 2 boxmadrasser i bunden. Disse boxmadrasser er af rigtig høj kvalitet og skaber et rigtig godt fundament for resten af sengen. Som så mange andre kontinentalsenge så består denne også af en springmadras i det midterste lag. Her kan du igen bruge vores guidelines i forhold til valg af fasthed og fjedre. Hvis du vælger den forkerte fasthed, så kan du nemt ombytte madrassen til en anden fasthed inden for 30 dage. Dette koster dog 499 kr. pr. side.

Ved denne model har du også mulighed for at vælge mellem 2 typer topmadrasser. Dette er igen enten en Celcius topmadras eller en Latex topmadras. Dog er der her tale om en 60 mm kerne. Du kan endvidere vælge mellem flere forskellige ben til sengen, og du kan få sengen i flere forskellige farver. På denne måde kan du sammensætte din nye kontinentalseng, så den passer perfekt til dig, dit hjem og dine behov.

Med Venus vil du få rigtig meget for pengene. Modellen er en del billigere end tilsvarende modeller af samme kvalitet. Så selvom du kan få til en god pris, så kan du være sikker på, at der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Sengen kan du endvidere få i flere forskellige størrelser, og du kan se hele Venusserien og andre kontinentalsenge her.

Venus Nova kontinentalseng

Test af kontinentalseng

→ Se prisen og flere farver hos Bedre Nætter.

Den sidste model i denne artikel er også danskproduceret. Man kan se på Venus Nova som en kontinentalseng, hvor alle de gode egenskaber fra de andre Venusmodeller er blevet opgraderet. Det betyder, at selve opbygningen er den samme, men der er flere elementer, som er blevet forbedret, og derfor er Venus Nova bedre end almindelige Venusmodeller.

Ved Venus Nova er der blevet brug en bedre boxmadras, og topmadrassen er tykkere. Topmadrassen er hele 6 cm tyk, og dette er med til at give et ekstraordinært højt komfortniveau. Springmadrassen består af de gode pocketfjedre, og rundt om disse pocketfjedre er der Cooltex skum. Dette skum er temperaturregulerende og er med til at give ekstra god komfort samt skabe et behageligt klima, når du sover. Det er også med til at beskytte fjedrene og dermed øge sengens levetid.

Vælg mellem 2 topmadrasser

Også ved denne model kan du vælge mellem 2 slags topmadrasser. Her står valget igen mellem en Latex topmadras eller en Celcius topmadras. Her er det som før nævnt vigtigt, at du gør op med dig selv, hvordan du føler dig mest tilpas, når du sover. Hvis du bedst kan lide det køligt, så vil en Latex topmadras være et godt valg, og hvis du har tendens til at have det lidt koldt om natten, så vil en topmadras med Celcius være et godt valg.

Modellen er produceret hos Kinnäbadden, hvorfor du kan være sikker på at få en model af høj kvalitet. Kinnäbadden var oprindeligt svensk, men er i dag danskejet og har deres produktion i Danmark. Kinnäbadden har mere end 60 års erfaring med at udvikle og producere senge.

Hvis du vil læse mere om Venus Nova eller nogle af de andre modeller, så kan du læse mere her.

Hvorfor er søvn så vigtigt?

Folk sover mindre og mindre, og dette er en dårlig udvikling, eftersom søvn er en meget vigtig del af vores liv. Vi bruger helt op til en tredjedel af vores liv på at sove, og dette er med til at understrege vigtigheden af en god seng, så du kan få en god nattesøvn. Hvis du sover dårligt eller ikke sover nok, så kan det nemlig gå udover vores livskvalitet.

Så kan det være, at du vågner uoplagt og ikke kan koncentrere dig i løbet af dagen og måske endda være i dårligt humør. Hvis du derimod vågner frisk og veludhvilet hver dag, så har du meget mere overskud til dagens gøremål og kan præstere bedre, hvad enten det er på arbejdet, i skolen eller derhjemme hos familien.

Hvis du får god og nok søvn, så kan du også forebygge forskellige sygdomme, som for eksempel depression, stress, sukkersyge, hjertekar-sygdomme og overvægt. Hvis du ikke får nok søvn, så kan din krop ganske enkelt ikke fungere optimalt, hvilket kan svække dit immunforsvar. Dermed har du større risiko for at blive ramt af sygdom. De fleste kan meget ofte forbedre deres søvn ved at købe en ny og god seng. Der er selvfølgelig mange forskellige grunde til, at man sover dårligt eller for lidt, men en kvalitetsseng er et rigtig godt sted at starte, hvis man vil ændre sine søvnvaner.

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er lige som elevationssenge opbygget af flere lag. Det mest almindelig antal lag er 3 lag. Her består det nederste lag af en boxmadras. Det midterste lag er en springmadras, og ved det øverste lag finder du en topmadras. En kontinentalseng er ikke lavet med rammer, lige som nogle andre sengetyper er.

Mange andre sengetyper består af en sengeramme med lamelbund, og det er her, at springmadrassen ligger i. Men dette er som før nævnt ikke tilfældet ved kontinentalsenge, og her består sengen ganske enkelt af de 3 førnævnte madrasser, der ligger ovenpå hinanden.

Fordi der er hele 3 madrasser, der ligger ovenpå hinanden ved en kontinentalseng, så betyder det, at denne sengetype er lidt højere end mange andre sengetyper. Dette er for nogle en meget stor fordel, da man på denne måde nemt kan stå ud af sengen om morgenen. Du kan få kontinentalsenge i flere forskellige størrelser, og det burde derfor være muligt at finde en, der passer godt ind i dit soveværelset. Du kan både få en, der er 160 cm x 200 cm eller 180 cm x 200 cm.

Springmadras

Som før nævnt består kontinentalsenge af en springmadras som det midterste lag. Springmadrassen er med til at sikre dig et meget højt komfortniveau, som kan være med til at sikre dig en bedre nattesøvn. Springmadrasser kan du få i forskellige fastheder, og du kan helt selv vælge, hvilken fasthed du gerne vil have. Hvis du har valgt en forkert fasthed, eller din springmadras er ved at være slidt, så er det nemt at udskifte den med en ny.

En af grundene til, at kontinentalsenge er blevet så populære her i landet, er, at du kan få rigtig mange gode modeller til en fornuftig pris. I forhold til mere almindelige senge så vil du opleve et højere komfortniveau og bedre støtte til din krop, når du sover i en kontinentalseng. Komfort og støtte er altafgørende elementer for at opnå en god nattesøvn, og disse ting er der lagt stor vægt på i udviklingen af kontinentalsenge. Derfor vil en kontinentalseng være et rigtig godt valg, hvis du vil have en rigtig god seng til en fornuftig pris.

Hvad kan påvirke din søvn?

Især koffein kan påvirke din søvn negativt. Derfor er den en god idé ikke drikke kaffe for sent, for så kan kroppen have svært ved at falde til ro, og man kan opleve problemer med at falde i søvn. Alkohol kan også få dig til at sove mere uroligt, især hvis du drikker store mængder, inden du skal sove. Både kaffe og alkohol virker vanddrivende, og det kan betyde, at du vågner om natten og skal på toilettet, hvilket er en anden ting, der kan være med til at ødelægge din nattesøvn.

Ovenstående var drikkevarer, som er en god idé at undgå inden sengetid. Modsat er der fødevarer, som rent faktisk er en god idé at indtage inden sengetid, og som kan forbedre din nattesøvn. Dette er fødevarer, der indeholder tryptofan, som er en aminosyre. Tryptofan bliver omdannet til matonin, og netop dette er et søvnhormon, som kan hjælpe kroppen med at falde til ro. Du kan finde det i for eksempel mørk chokolade, mandler, dadler og bananer mm.

Motion

Motion er også meget vigtigt for din søvn. Hvis man i forvejen lider af søvnproblemer, så kan fysisk aktivitet rent faktisk hjælpe. Motion kan nedsætte både stress og spændinger. På denne måde kan du opleve, at du vil komme til at sove bedre. Især stress kan påvirke din søvn negativt, og det er rent faktisk en af de vigtigste årsager til, at vi sover dårligt. Så hvis du på den ene eller anden måde kan nedsætte dit stressniveau, så kan det gøre rigtig meget godt for din søvn.

Læs også mere om hvordan du indretter børneværelser her.