Bolig

Springmadras test – hvilken er bedst i test?

Indhold

Den helt rigtige madras er ganske essentiel, hvis man vil være sikret en god nats søvn nat efter nat. Det er de færreste danskere, der er bevidste om, hvilken type madras de har derhjemme. Det er en klassisk fejl, da den forkerte madras, kan være medvirkende til rygproblemer. Prøv at overveje, hvor mange timer man egentlig tilbringer i sin seng… Man bør derfor altid teste, hvilken type madras der passer bedst til éns behov, så man kan være sikker på, at man skåner sin krop mest muligt. Det kan være, at man sover bedst på en blød madras, men at den slet ikke giver kroppen den rette støtte, eller at man sover på en madras, der er alt for hård til én.

Når man sover, lader kroppen op til en ny dag – det er derfor ganske essentielt, at du har en madras, der giver dig lige præcis den komfort, du skal bruge, for at kunne få det optimale ud af din søvn, så du dermed opnår et højere overskud dagen efter. Vi ved alle, hvordan det føles, hvis man er inde i en periode, hvor man sover dårligt. Det resulterer som regel i, at man går og er i dårligt humør, og man har bestemt ikke overskud til at skulle håndtere alle dagligdagens små og store problemer. Det er derfor vigtigt, at man finder den helt rette madras for én. Det er vigtigt at få ladet kroppen ordentligt op, og dermed have masser af overskud i hverdagen. Din familie, kollegaer og venner vil med garanti kunne mærke forskellen med det samme.

Med en springmadras er du garanteret en kvalitetsmadras, specielt designet til at blive anvendt i en kontinentalseng eller et sengestel. Vælger man at bruge en springmadras til sin kontinentalseng, tager madrassen en del af trykket fra undersengen. Sengens levetid bliver derfor også forlænget. En springmadras er således både en god idé, når det gælder din søvn og din komfort, men den bidrager på samme tid også til din sengs levetid.

Du vil her i artiklen blive præsenteret for en test af syv forskellige springmadrasser af allerhøjeste kvalitet fra de førende producenter på markedet, så du forhåbentligt vil være bedre klædt på til at gå ud og vælge den helt rigtige madras til dig.

BN 300 HRBedste springmadras

→ Find den hos forhandleren her

Vi starter ud med en madras fra Bedre Nætter. Denne springmadras på 80×200 cm er specielt designet og udviklet af Bedre Nætter. Man er dermed garanteret et produkt, med høj kvaliteten, og hvor prisen stadig er til at betale. Madrassen er udstyret med 300 pocket fjedre per m2 og har desuden et komfort lag på 35 mm af High Resilient skum. Vi har altså her at gøre med et produkt, der har en meget lang holdbarhedstid, samtidig med at du får en super god komfort hver eneste nat. Du kan desuden vælge imellem to forskellige fastheder, alt efter hvad du bedst kan lide. Den ene type – som er den faste type – er anbefalet til personer, der vejer ca. mellem 75 og 95 kg, mens medium er anbefalet til dem, der vejer under 75 kg.

Betrækket på madrassen er af høj kvalitet, og har en superblød og lækker overflade. Du kan nærmest ikke vente med at komme i seng om aftenen. Man kan desuden vide sig sikker på at ved køb af et produkt fra Bedre Nætter, er man garanteret en vare, der er allergivenlig, i og med at de behandler alle deres produkter. Du kan derfor med god samvittighed handle hos Bedre Nætter, også selvom du skulle være allergiker. Ved køb af denne springmadras får du altså høj kvalitet til en overkommelig pris, de fleste vil kunne have råd til.

BN 500 Pulse

→ Find den hos forhandleren her

Den næste madras er også fra Bedre Nætter, men her er vi dog godt nok steget lidt i prisen. Det kan til gengæld også mærkes, når det kommer til komforten og kvaliteten, da man her har langt flere fjedre per m2, Man får hele 513 fjedre, hvilket er mange flere end ved de helt traditionelle springmadrasser. Dette er bestemt noget, der er til at mærke. Det giver dig en langt bedre nattesøvn, da du får en rigtig god støtte.

Herudover får du med denne madras hele 7 komfortzoner, hvilket har den effekt, at din kropsvægt bliver fordelt jævnt. Din krop får dermed den nødvendige støtte alle de rette steder. Når man sover, er det især din nakke, dine skuldre og dit hoved, der bliver udsat for ekstra meget pres Derfor er fjedrene ved disse steder mere stabile. Udover komfort og støtte, får du en flot madras, som passer perfekt ind i alle typer soveværelser.

Så er du interesseret i en springmadras, hvor kvaliteten og komforten nærmest ikke bliver bedre, samtidig med at den er en fryd for øjet, bør du overveje denne madras. For selvom prisen er i den høje ende, kan det bestemt også både ses og mærkes på den.

Sleepzone madras ekstra fast 140×200 cm

→ Find den hos forBilligste springmadrashandleren her

Den tredje type springmadras hedder Sleepzone madras og er produceret af kvalitetsmærket Bobo. Det er en online møbelbutik, hvor du altid handler sikkert, nemt og billigt. Vi har her at gøre med en fast madras i et flot sort stof, som har en ekstra fast liggekomfort. Madrassen er inddelt i 5 komfortzoner og er udstyret med 500 fjedre pr. m2. Dette gør altså, at denne type madras er utrolig velegnet til personer, der har en lidt større kropsvægt. Typisk en vægt mellem 85 og 140 kg – og den er ligeledes super god til trekvartsenge.

Denne type madras på 140×200 cm indeholder 25 mm polyetherskum, hvilket gør den ekstremt blød at ligge på, og giver dig den helt optimale komfort hele natten igennem. Herudover udlover Bobo 15 års garanti mod fjederbrud ved køb af denne vare, samt yderligere 2 års reklamationsret. Du kan derfor være ganske sikker på, at såfremt der skulle ske noget med den, så dækker producenten det inden for den angivne tidsperiode.

Så er du på udkig efter en springmadras, der vil passe perfekt til en trekvartseng og til en person, der har en lidt større kropsvægt, kunne denne Sleepzone madras være det helt rette valg for dig.

Sengefabrikkens Springmadras (Pocket Fjedre) – 22 cmSpringmadras forhandler

→ Find den hos forhandleren her

Denne model er en meget klassisk madras, der består af de mere almindelige pocket fjedre. Den vil være et godt valg, hvis du er interesseret i en madras af høj kvalitet til lav pris. Udviklingen af denne springmadras har haft fokus på at udvikle en model, der giver rigtig god støtte og komfort. Endvidere er den udviklet med en rigtig god holdbarhed. Madrassen passer til de fleste mennesker med en kropsvægt under 100 kg, da den netop er så komfortabel og fast. Mange danskere ønsker en madras, der er mere fast i det, og derfor vil denne madras være et godt valg. Som før nævnt er komforten rigtig god, og du vil ikke komme til at mærke fjedrene. Madrassen er nemlig opbygget med et 25 mm lag af polstring af komfortskum.

Denne springmadras er meget velegnet til flere sengetyper. Disse inkluderer blandt andet kontinentalsenge og elevationssenge, men den kan også bruges i en sengeramme. Madrassen er endvidere vendbar, og det vil sige, at du kan vende den, når den er slidt på den ene side, og herved kan du fordoble sengens holdbarhed. Højden er på 22 cm, og madrassen har 250 individuelle pocket fjedre pr. kvadratmeter. Hvis du er på udkig efter en madras til en overkommelig pris med god fasthed og komfort, så er denne model fra Sengefabriksudsalg en god mulighed for dig.

Athena Springmadras – 140×200Bedst i test springmadras

→ Find den hos forhandleren her

Denne model vil være et rigtig godt valg for dig, der er på udkig efter en billig springmadras, der både er meget behagelig og blød. Denne Athena springmadras har 250 pocket fjedre pr. kvadratmeter, og den har endvidere hele fem komfortzoner. Det er med til at give denne madras en god fasthed, og du kan være sikker på, at din krop vil blive støttet rigtig godt. Modellen her er god til at bruge til en sengeramme med lamelbund.

Hvis du køber den hos Unoliving.com, får du hele 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud, og dette er bestemt værd at tage med i sine overvejelser. Betrækket på denne madras er med blødt og består af fibervat, og dette er også med til at sikre komforten. Endvidere består den af 25mm polyetherskum, og er lavet af flot, sort stof, der sikrer, at den passer ind i de fleste soveværelser. Er du interesseret i en flot madras til en god pris, vil denne helt sikkert være en god mulighed. Du kan få den hos Unoliving.com, hvor du også kan købe topmadrasser. Dette anbefales at købe med, når du køber en springmadras.

Latex Energy madras 90×200Springmadrastest

→ Find den hos forhandleren her

Den sjette springmadras er fra Søvn & Comfort. De garanterer, at man kommer til at sove bedre. Det er denne type madras bestemt et rigtig godt eksempel på. Vi har her at gøre med en fleksibel og støttende latex madras, som passer perfekt til elevationssenge. Den er udstyret med hele 7 komfortzoner, og madrassen er polstret med et rigtig lækkert og blødt betræk. Det er desuden aftageligt og ekstremt nemt at vaske – det anbefales, at man vasker ved 40 grader. Quiltningen i betrækket indeholder desuden plantefibre, som sikrer et sovemiljø, som er fri for husstøvemider og andre bakterier. Denne madras kan også vendes om, så du er garanteret en dobbelt så lang holdbarhedstid. Ønsker du at beskytte den yderligere, kan det anbefales at købe en rullemadras. Madrashårdheden er desuden fast/medium, så den vil kunne passe til de fleste, og størrelsen er 90×200 cm.

Med denne Latex Energy madras fra Søvn & Comfort er man garanteret et produkt, der vil kunne holde i mange år fremover, og som vil passe helt perfekt til elevationssengen derhjemme. Man får desuden 15 års garanti ved køb af dette produkt.

Juniormadras – Better Bed Comfortspringmadras test

→ Find den hos forhandleren her

Den sidste springmadras i rækken er en juniorskummadras fra Better Bed Comfort, og den kan købes hos Coop. Madrassen er på 70×160 cm og passer derfor helt perfekt ind til børneværelset. Herudover er den 9 cm tyk, hvilket giver en optimal støtte. Betrækket kan desuden nemt tages af og vaskes, såfremt der skulle være brug for det. Det anbefales, at man vasker det ved 60 grader. Madrassen er produceret af 45% bomuld og 55% polyester, hvilket giver en rigtig god komfort og blødhed. Hårdheden er medium, så den vil kunne passe til de fleste børn, og yderligere er den polstret med purskum.

Så er du på jagt efter en rigtig god springmadras til børneværelset, kunne denne juniormadras fra Coop være en idé. Du er sikret et produkt til en rigtig god pris, som har høj kvalitet og fokus på støtte og komfort.

Find den bedste springmadras

Det er som sagt rigtig vigtigt, at man vælger den helt rigtige hårdhed, når man er ude og kigge efter en ny madras. Der er rigtig mange danskere, der ender med at vælge en madras, som er mindre fast, end den egentlig burde være, og den giver derfor ikke den nødvendige støtte til bl.a. dine skuldre, din nakke og dit hoved – og det er altså noget, der vil kunne mærkes efter nogle år. Det er derfor en rigtig god idé at give din lokale sengeforhandler et besøg og prøve forskellige madrasser af.

Det vil typisk forholde sig sådan, at det er de blødeste modeller, der føles som de bedste, men det er altså ganske essentielt, at de har en smule fasthed. Man bør derfor vælge madras ud fra sin vægt i stedet for ud fra sin førstehåndsindskydelse. Såfremt du vejer under 75 kg, anbefales det, at du køber en madras med pocket fjedre og medium fasthed. Ligger din vægt derimod et sted mellem 75 og 95 kg, bør du vælge en madras med pocket fjedre og en fast fasthed eller multipocket fjedre med medium fasthed. Endelig anbefales det, at du køber en madras med multipocket fjedre og en fast fasthed, såfremt du vejer over 95 kg.