BoligSponsoreret indhold

Dyrk planter indendørs med groudstyr

Indhold

Sponsoreret indhold

Vinteren nærmer sig, solens kræfter virker svækkede, og dine planter higer efter sol, lys og varme. I vinterhalvåret kan det være svært at dyrke planter, men heldigvis er der hjælp at hente. For eksempel ved en growshop, hvor du kan finde grotelte, potter, jord, gødning, lys og lamper, hydro-anlæg, reflektorer og meget mere.

Lys og varme om vinteren

Det giver sig selv, at der hverken er lige så meget lys eller varme om vinteren, som der er om foråret og sommeren, hvor du normalt ville begynde at dyrke planter både indendørs og udendørs. Derfor er det også vigtigt, at du har en form for indendørs grolys, når du skal dyrke planter indenfor i vinterhalvåret. Der findes både LED-lys og pærer, der alle udøver den samme effekt som solens lys og derved giver dine små spirer nok næring til at blive til store planter. Du skal være opmærksom på, at pærernes styrke ligger på mellem 125W til 1.000W, og det er derfor også vigtigt, at du bruger en ballast til strømmen, så du ikke brænder pærerne af, og så der ikke opstår nogen farlige ulykker.

Et indendørs drivhus

Hvis du har plads, kan du med fordel også benytte dig af et telt til at dyrke dine planter i. Et telt både ligner og fungerer meget som et drivhus, og giver dine planter de mest optimale vækstforhold i det kolde vinterhalvår. Dog er et telt mere teknisk end et godt gammeldags drivhus, da du både kan styre temperaturer, lysforhold, luftfugtighed med mere. Det vil sige, at du også lettere kan styre planternes leveforhold i et telt, end hvis du dyrkede dine planter i et åbent rum, hvor luftfugtighed og temperaturer kan skifte og være ukontrollable. De fleste telte på markedet er også indbygget med både en ventilator og et kulfilter.

Benyt dig af en sydvendt vindueskarm

Virker grotelte, grolys og reflektorer som en stor mundfuld for dig, der blot vil have lidt friske krydderurter i vinterhalvåret? Så kan du i stedet vælge at finde din varmeste vindueskarm – gerne en sydvendt, da der kommer mest sol og dagslys fra syd – og dyrke dine frø og planter der. Du kan med fordel gøre det i små plastikdrivhuse, der ikke fylder nær så meget som et grotelt. Derudover skal du naturligvis huske både at vande og gøde dine frø og planter, men husk på, at planter trækker langt mindre vand i vinterhalvåret, end de gør i sommerhalvåret. Du skal derfor passe på med at overvande – og så skal du væbne dig med tålmodighed, da det kan være svært at dyrke planter i vinterhalvåret uden grolys.