Bolig

Elevationssenge test – test af 7 gode elevationssenge

Indhold

De fleste danskere i dag har nogle travle og hektiske hverdage, hvor der er utrolig mange ting, der skal tages hensyn til, og yderligere mange valg, der skal træffes. Stort set alle i dag har jobs, der er ekstremt krævende, men udover skal man jo også tage sig af sin familie og sit fritidsliv. Der er meget pres på det moderne menneske, og det er derfor ekstra vigtigt, at vi er friske og veloplagte, når vi står op om morgenen – og det er her, at det er vigtigt med den helt rette seng.

En elevationsseng er et rigtig godt bud på en god seng, som vil sikre, at du får den nødvendige nattesøvn for at kunne præstere dit maksimale dag efter dag – og det er nu muligt at få fingrene i én, som blot koster et par tusinde kroner uden at være nødsaget til at skulle gå på kompromis med kvalitet eller komfort. Når man skal ud at vælge elevationsseng, er det ganske essentielt, at man er opmærksom på, at mange af sengene fås uden ben, så disse skal købes separat og monteres derhjemme. Invester i en rigtig god elevationsseng, der matcher dine ønsker og behov, og oplev hvordan det virkelig føles at være veludhvilet om morgenen.

Du vil her i artiklen blive præsenteret for en test af 7 forskellige elevationssenge fra de førende producenter på markedet, så du forhåbentlig vil være klædt bedre på til at gå ud og vælge den helt rette seng for dig. Vi har lad os inspirere af de dygtige søvneksperter hos Sov-bedre.dk, som har lavet en gennemgang af de bedste elevationssenge på deres hjemmeside.

Jupiter SortBillig elevationsseng

→ Find den hos forhandleren lige her

Den allerførste elevationsseng, vi tester, er Jupiter No. 1-modellen i sort, som er en dansk produceret seng i høj kvalitet. Ved denne model er elevationsmotoren næsten ikke til at høre, så man forstyrrer ikke sin partner, hvis han eller hun allerede sover. Herudover er motoren kun tændt, når man bruger fjernbetjeningen, hvilket har den effekt, at motoren er strømbesparende, og at du tager hensyn til klimaet, men også at du ikke behøver at skulle gå og skifte batterier i fjernbetjeningen hele tiden.

Jupiter No. 1-modellen er i bunden udstyret med en 12 cm ramme med 28 lameller, hvoraf de 5 er justerbare, hvilket har den effekt, at både hoved- og fodgærdet er i stand til at kunne justeres, så du blot kan vælge at løfte hovedet, når du eksempelvis skal læse nyhederne på din iPad, læse en bog eller noget helt tredje. Selve madrassen indeholder posefjedre, som er inddelt i fem komfortzoner, så du får den helt rette aflastning de nødvendige steder på kroppen, og du dermed får den helt rette støtte hele natten igennem.

Så er du interesseret i en dansk produceret kvalitetsseng til en overkommelig pris, kunne Jupiter No. 1 i sort bestemt være det rette valg for dig. Her får man rigtig meget for pengene.

Senses Lux

Bedste elevationsseng

→ Find den hos forhandleren lige her

Den næste model er ligeledes fra Bedre Nætter, men vi er her steget en lille smule mht. prisen. SENSES-kollektionen er lig med senge i absolut verdensklasse, og man har her fokus på høj kvalitet, som de fleste vil kunne have råd til. Madrassen i denne model er en springmadras, der indeholder pocketfjedre. Disse går ind og sikrer, at du får en behagelig nattesøvn, og at du endda også sover dybere. Omkring disse fjedre er der yderligere Cooltex, som er et skummateriale, der, udover at være trykaflastende, også er temperaturregulerende. Dette skum går altså ind og tilpasser sig efter din kropstemperatur, men også efter din soveværelsestemperatur, og kan simpelthen gå ind og frigive og afgive varme efter behov, så du er sikret det helt perfekte soveklima nat efter nat.

SENSES Lux, der kan købes hos Bedre Nætter, er det oplagte valg for dig, der har kvalitet, hverdagsluksus og komfort for øje, og som sætter pris på, at der bliver kælet for detaljerne. Der er her blevet arbejdet ud fra den filosofi, der siger, at jo mindre tryk, du føler, jo bedre nattesøvn får du. Sengen er altså utrolig sund at ligge i, og den er ydermere fantastisk til at aflaste eventuelle trykpunkter på din krop – det kan være din lænd, ryg, nakke eller skuldre.

Sleepzone elevationsseng – medium 80×200Elevationsseng test

→ Find den hos forhandleren her

Den tredje elevationsseng kan du blandt andet få hos Boboonline, der er en online møbelwebshop. Sengen er af mærket Sleepzone, der er kendte for deres gode kvalitet. Denne model er lidt billigere end ovenstående modeller, og derfor kan den være en mulighed for flere forskellige kunder. Modellen her får du med en madras i sort stof, en topmadras i hvid samt en ramme og metalben. Ved køb af denne model får du altså en samlet løsning, hvor du får en topmadras med. Rammen består af kraftig og flot fyrretræ, der har en indbygget elevationsbund.

En elevationsseng består af en elevationsdel, og ved denne model har elevationsdelen 26 føjelige lameller. Den har endvidere en dobbeltmotor, der gør, at du kan justere sengen både i hovedenden og fodenden. For at kunne gøre dette, skal du anvende den medfølgende fjernbetjening, der gør det muligt for dig hurtigt og nemt at justere sengens position.

Du kan vælge en valgfri topmadras, hvor du enten kan vælge mellem en 40 mm latex topmadras eller en celcius topmadras. Her er det helt op til dig selv at vælge den, du mener, der passer bedst til dig og dine behov. Denne seng anbefales til personer, der vejer mellem 50 og 80 kg. Madrassen er endvidere vendbar samt har hele 254 fjedre pr. kvadratmeter og er inddelt i fem komfortzoner. Dette er med til at sikre dig en rigtig god støtte.

Nordic Elevationsseng No. 2 (Multipocket)Elevationssengetest

→ Find den hos forhandleren lige her

Denne model er danskproduceret og kan købes hos Sengefabriksudsalg. Sengen består af en springmadras med hele 500 multipocketfjedre per kvadratmeter. Selve elevationsbunden er udstyret med en OKIN motor, der er meget støjsvag, hvilket er en stor fordel. Med denne model får du en valgfri topmadras, og du kan vælge mellem flere forskellige. Du kan enten vælge mellem en Visco Air topmadras eller en FloatGel Latex topmadras. Forskellen mellem de to er, at Visco AIR er en smule tykkere, og den består af trykaflastende memory skum, hvor FloatGel er mere naturlig og fast i det. En FloatGel topmadras har en tophøjde på syv cm.

Med denne Nordic elevationsseng No. 2 får du en rigtig god seng med et højt komfortniveau. Sengen støtter din krop helt optimalt gennem hele natten. Med i prisen får du nogle 19 cm runde metalben, der er med til at skabe en solid bund for sengen. Modellen her er meget fast i det, og den er især velegnet til personer, der vejer mere end 100 kg eller til par, hvor den samlede vægt på madrassen overstiger 100 kg, hvilket nok vil gælde for de fleste par.

Med denne sengs smarte elevationssystem kan du hurtigt og nemt indstille sengen, så den passer perfekt til dig, og du kan dermed undgå at få ondt i ryggen eller nakken. Du får 15 års garanti på eventuelle fjedrebrud, når du køber denne seng.

Athena Elevation – 180×210 – Fast madrasElevationssenge forhandlere

→ Find den hos forhandleren lige her

Den næste model i rækken er en dobbelt elevationsseng. Den er opbygget af en madras, der indeholder pocket fjedre. Disse fjedre er blevet betrukket med quiltet fibervat. Dette er med til at sikre et meget højt komfortniveau og god støtte, når du sover i sengen om natten.

Eftersom det er en elevationsseng, består sengen også af en motor. Denne motor er meget støjsvag, hvilket er en stor fordel, så du nemt og næsten lydløst kan skifte position. Med denne model følger der en valgfri topmadras med. Da det er en dobbelt elevationsseng, er det nødvendigt, at du tager stilling til, om du ønsker at få en enkelt stor H-split topmadras med eller to enkelte topmadrasser. En H-split madras gør revnen i midten mindre, hvilket for mange vil være en stor fordel. Dog har den slidser i hoved- og fodenden. Du kan derfor selv justere din side, som det passer dig bedst uden at påvirke din partners position.

Med denne seng får du en medium hård madras og topmadras med celcius-kerne. Denne type madras bliver anbefalet til personer, der vejer mindre end eller omkring 75 kg. Madrassen består af 5-zonede pocketfjedre, hvilket er med til at sikre et højt komfortniveau. Du får endvidere to stålben med, der er 10 cm. Hvis du ønsker andre ben, kan dette også købes. Selve sengen fås i to forskellige farver, hvor du kan vælge mellem sort eller grå.

Elevationsseng ComfortDiscount elevationsseng

→ Find den hos forhandleren her

Hvis du ønsker en elevationsseng i en billigere prisklasse, kan denne model være et rigtig godt bud. Sengens mål er 90 cm x 200 cm, og med denne model får du en god elevationsseng i en flot, grå farve. Denne seng er meget enkelt og kan passe ind i de fleste hjem. Denne model har en motor, der gør, at du kan justere sengens position både i hovedenden og fodenden. Dette kan du gøre med den medfølgende fjernbetjening, og på denne måde kan du hurtigt og nemt justere sengens position, så den passer perfekt til dig. Modellen her har hele to motorer på 35000 N.

Selve sengen består af 27 lameller, og heraf er fem af dem montérbare og er blevet monteret i et gummiophæng. Selve topmadrassen kan tages af og vaskes, så den hurtigt kan blive ren igen. Denne seng anbefales til personer, der ikke vejer mere end 110 kg. Det indbyggede latexlag er med til at sikre rigtig god komfort. Elevationssengen her fra Coop er altså til dig, der ønsker en god elevationsseng til en yderst god pris.

Gode råd når man skal vælge den bedste elevationsseng

Da der findes et hav af muligheder på markedet i dag, når det kommer til elevationssenge, kan det være rigtig svært at finde ud af, hvilken én der vil passe bedst ind til éns soveværelse. Du er i ovenstående artikel blevet præsenteret for 7 rigtig gode bud på en god elevationsseng. Her kommer yderligere et par råd til, hvad du skal være opmærksom på, ved køb af en ny elevationsseng.

Det er allerførst en rigtig god idé at være opmærksom på størrelsen på sengen. Dette afhænger naturligvis først og fremmest af, hvor mange I skal sove i sengen. Såfremt I er et par, der skal sove der sammen, anbefales en seng, der måler 180 cm i bredden. Er det kun én person, bør man vælge en seng, der måler mellem 90 cm og 140 cm i bredden. Hernæst bør man tænke på fjedrene, da der findes utrolig mange forskellige typer. Et godt råd er, at man minimum bør vælge pocket/posefjedre, men vejer du over 90 kg, vil multipocketfjedre være et bedre valg. Her får du en langt bedre støtte og komfort. Skulle du være i tvivl om dette, kan du altid henvende dig til en ekspert i en sengeforretning.