Sport og fritid

Crosstrainer test – Sådan finder du den bedste crosstrainer til hjemmebrug

Indhold

Vil du gerne træne lidt mere, men er du ikke helt klar på at skulle ned i fitnesscenteret sammen med alle mulige andre, så kan vi hjælpe dig med en løsning.

Vi har samlet nogle forskellige crosstrainere, som enten har været bedst i test hos Sportssektionen.dk, fået gode brugeranmeldelser eller har funktioner, der er ekstraordinære. Det har vi gjort, så du nemmere kan finde den crosstrainer, der passer til din træningsform og dine behov. Vi anbefaler alle produkter på grund af sammenhængen mellem deres kvaliteter og deres priser.

Der er blevet set på crosstrainere i alle prisklasser, så du kan finde den helt rigtige crosstrainer til den rette pris.

ForhandlerModelTræningsprogramModstandsniv.Max vægtPris
Sole Fitness E351020170 kg12.900,-
Toorx ERX 7001232130 kg8.429,-
Powerme Crosstrainer08120 kg1.799,-
Circle Ellipse E71025182 kg19.995,-
Peak Fitness VG60i12Kan skaleres, hvilket giver et utal af muligheder130 kg5.499,-

Sole Fitness E35 – Bedst i test hos Abilica

→ Set til 12.900 kr. hos Abilicaonline.dk

Crosstrainer bedst i test
 • Bedst i test
 • 20 modstandsniveauer
 • 10 træningsprogrammer.

Sole Fitness E35 er blevet kåret til bedst i test ved forhandleren Abilica. Derudover taler T3 meget varmt om den. T3 skriver, at det er en robust maskine, som du kan have resten af livet. Den er i den lidt dyre ende, men du er også garanteret en crosstrainer, der holder til at blive brugt.

Sole Fitness E35 har klaret sig igennem en crosstrainer test både ved Abilica og T3, hvilket også betyder, at den har været igennem et hav af kvalitetstjek, hvorfor vi varmt kan anbefale denne crosstrainer.

Crosstraineren er god til alle typer personer, der gerne vil træne. Det kan være, at du gerne vil tabe dig, hvilket Sole Fitness E35’s 10 træningsprogrammer kan hjælpe dig med.

Med forskellige træningsprogrammer er du også sikret, at du ikke bliver træt af at træne på crosstraineren. Den giver dig mulighed for afveksling, hvilket kan være motiverende, hvis du er ved at miste motivationen.

Crosstraineren har også 20 modstandsniveauer. Det vil sige, hvor meget vægt du møder, når du går i gang med at træde i pedalerne. Modstandsniveauerne er med til styrke dine muskler i benene og få din puls til at stige.  

Derudover er Sole Fitness E35 spækket med forskellige luksuriøse detaljer, som får dig til at elske din crosstrainer. Den har en 7,5 tommer LED-skærm, så du kan se træningsprogrammerne på skærmen.

Den har også en blæser, hvorfor du ingen undskyldning har, når solen skinner, og det derfor er varmt. Der medfølger et pulsbælte, og der er indbygget pulsmåler i håndtagene.

Sole Fitness E35 er altså en crosstrainer spækket med luksus, så du kan komme i gang med træningen derhjemme.


Toorx ERX 700 – Crosstraineren med 32 modstandsniveauer

→ Set til 8.429 kr. hos Apuls.dk

Bedste crosstrainer
 • Body Fat Test
 • 32 modstandsniveauer
 • 12 træningsprogrammer.

Toorx ERX 700 er en crosstrainer, der er anbefalelsesværdig på grund af sine mange lækre funktioner. Toorx ERX 700 kan nemlig lave en Body Fat Test, hvilket betyder, at den kan måle, hvor meget fedt du har i kroppen.

Det vil sige, at denne crosstrainer er en oplagt maskine, hvis du gerne vil tabe dig. Med en Body Fat Test kan du nemlig måle din fedtprocent til at starte med og derefter måle den løbende for at holde øje med din udvikling. Det kan være, du bliver overrasket over, hvor hurtigt det går, når du først kommer i gang.

En måling af fedtprocenten kan også være med til at motivere dig til at træne noget mere, når du begynder at kunne se resultater. Du vil nemlig hurtigere se resultater på målingen end i virkeligheden.

Den har en LCD-skærm, som viser, hvilke træningsprogrammer du kan vælge – derudover viser skærmen blandt andet puls, tid, distance, hastighed, kalorieforbrænding og pedalomdrejninger.

Igen udviser denne crosstrainer et hav af muligheder, så du kan opnå det bedste resultat og fastholde en god motivation med afveksling i din træning. Du kan se meget på skærmen, hvilket er godt i forhold til det træningsprogram, som du har valgt.

Med denne crosstrainer følger der ikke et pulsbælte, men du kan sagtens måle din puls ved hjælp af håndtagene, der har en pulsmåler i sig.

Det er også en crosstrainer, som du kan gemme lidt af vejen. Den kan nemlig foldes, så den fylder mindre i rummet.

Vi synes, at denne er anbefalelsesværdig på grund af sine mange funktioner sammenlignet med prisen.


Powerme Crosstrainer – En billig crosstrainer

→ Set til 1.799 kr. hos Moreland.dk

Bedste crosstrainer
 • Billig
 • Tovejsrotation
 • Flytbar.

Denne crosstrainer er den billigste, vi vil anbefale. Den er til dig, der gerne lige vil afprøve, om hjemmetræning er noget for dig, inden du går ud og investerer i en crosstrainer i en anden prisklasse, som de to ovenstående. Vi synes til gengæld, at den har nogle gode funktioner, når vi holder dem op imod prisen.

Powerme Crosstrainer er nem at flytte, da den har to hjul. Du kan derfor hurtigt få den af vejen, hvis du skal have gæster.

Den har et display, der viser tid, distance, hastighed, puls og kalorieforbrænding. Den har altså ikke en skærm, hvor du kan se noget på, som de to ovenstående. Men dette kan vi hurtigt finde en løsning på.

På grund af dens nemme flytbarhed kan du placere den foran fjernsynet. Så kan du se noget spændende i fjernsynet, mens du på displayet kan følge med i, hvor langt eller hvor hurtigt du bevæger dig.

Powerme Crosstrainer har tovejsrotation, hvilket gør, at du både kan træne dine ben foran, men du kan også træne dem bagpå.

Selvom den ikke har træningsprogrammer indbygget, kan du altså sagtens variere din træning og dermed lave dine egne træningsprogrammer med dens modstandsniveauer.


Circle Ellipse E7 LED Computer – En crosstrainer blandt de mest populære

→ Set til 19.995 kr. hos Fitnessgruppen.dk

Bedste crosstrainer
 • Populær crosstrainer
 • 25 modstandsniveauer
 • 10 træningsprogrammer.

Circle Ellipse E7 LED Computer er blandt de mest populære på fitnessgruppen.dk’s side. Det vil sige, at det er en af de mest solgte crosstrainere på siden.

Ud over at være blandt de mest populære er det denne crosstrainer, der kommer tættest på at være professionel. Den bliver anbefalet til at blive brugt i haller, ved fysioterapeuter og institutioner.

Du får derfor en fantastisk crosstrainer, som sammenlignes med dem, du kan finde i et fitnesscenter.

Den har fået en ny, opdateret funktion, så der nu findes quick-knapper på den nye computer. Det vil sige, at du hurtigere kan få mere modstand på, selvom du er i gang med et træningsprogram.

Crosstraineren har nemlig også træningsprogrammer og fire pulsprogrammer. Det vil sige, at du også på denne crosstrainer kan finde flere træningsprogrammer, som kan sørge for, at du træner mere varieret – både konditionstræning og styrketræning i forbindelse med belastningens vægt.

Dens seks tommers skærm viser blandt andet tid, distance, puls og watt – det vil sige den intensitet, modstand og det kalorieforbrug, du har.

Du vil derfor sagtens kunne bruge denne i hjemmet, så du kan komme i gang med at træne.

Den er nem at finde rundt i med sit nye computersystem, hvilket gør den brugervenlig. Skærmen viser, hvilken belastning du er i gang med, hvilket er motiverende – ganske som en professionel crosstrainer i et fitnesscenter.


Kettler Axos Cross P Crosstrainer – En crosstrainer med gode anmeldelser

Crosstrainer bedst til prisen
 • Gode anmeldelser
 • 12 træningsprogrammer
 • 16 modstandsniveauer.

Kettler Axos Cross P Crosstrainer har fået 4,5 stjerner af købere af crosstraineren. Den har altså fået nogle rigtig gode anmeldelser, hvorfor vi også gerne vil anbefale denne.

Det er forbrugere, der allerede har købt crosstraineren, som har anmeldt produktet. Dette giver et mere sandfærdigt og virkeligt billede af produktet.

Ud over de mange gode anmeldelser har den en rigtig god pris – trods sine mange funktioner og træningsmuligheder.

Det er også en forholdsvis let crosstrainer, da den vejer godt 63 kg. Det er en af de letteste modeller, som vi har taget med i vores artikel. Den lette vægt gør også, at den er flytbar.

Den har 12 træningsprogrammer, som er indbygget i maskinen – igen har du rig mulighed for at variere din træning med de forskellige træningsprogrammer.

Derudover kan den gemme dine data, hvilket den kan gøre for fire personer. Det vil sige, at der er flere i husstanden, der kan følge med i deres egen udvikling. Den har også pulsmålere i håndtagene samt en øreklip, som også kan måle din puls. Det er en god idé at købe en crosstrainer med pulsmåler, så du kan lave pulstræning.

Det handler jo om at have pulsen oppe, men det er heller ikke godt, hvis den er alt for høj.

Kettler Axos Cross P Crosstrainer har et display, hvor du kan se træningsprogrammerne ved hjælp af streger, der viser, hvor meget modstand du kan vente dig i løbet af træningen. Skærmen viser også tid, distance, kalorieforbrænding og puls.

Du har rig mulighed for at variere din træning. Vil du gå efter en distance, en god tid, eller går du efter at forbrænde 500 kalorier?


Peak Fitness VG60i – En populær crosstrainer til hjemmebrug

→ Set til 5.499 kr. hos Fitnessgruppen.dk

Billig crosstrainer
 • Utal af muligheder med modstandsniveauer
 • 12 træningsprogrammer
 • En af fitnessgruppen.dk’s mest solgte.

Peak Fitness VG60i er en af de bedste og mest populære crosstrainere på fitnessgruppen.dk.

Den står blandt de mest populære produkter blandt andet på grund af sin gode pris. Det er en crosstrainer, der er bedst til hjemmebrug, hvilket også ses på prisen.

Peak Fitness VG60i har en masse gennemtænkte funktioner, som gør træningen bedre for dig, så crosstraineren for eksempel passer bedre til din højde.

På denne crosstrainer er skridtbredden kun 15 cm, hvilket vil give dig en mere naturlig bevægelse, når du bevæger pedalerne frem og tilbage. Derudover kan skridthøjden justeres, hvorfor flere personer – både store og små – kan bruge den.

Fodpedalerne har fem indstillinger, så du kan stå bedre og mere behageligt på crosstraineren.

Håndtagene er behagelige, uanset hvilken højde du har. Det vil sige, at den har flere gribemuligheder. Det er altså en crosstrainer, der har mange funktioner, som gør, at hele familien kan benytte sig af den.

Computerens display viser tid, hastighed, distance, kalorieforbrænding, watt og puls. Pulsmåleren sidder i håndtagene, og du kan også tilkøbe et pulsbælte, så du kan få en mere præcis måling af din puls.

Den har 12 faste træningsprogrammer, der giver rig mulighed for at variere din træning. Derudover kan du skalere modstandsniveauerne, hvorfor vi ikke har kunnet skrive, hvor mange modstandsniveauer den har. Fordi du kan skalere modstandsniveauerne, er der mulighed for at anvende et utal af modstandsniveauer – hvilket er med til at variere din træning.


En anbefaling til dit valg

En crosstrainer kan være en stor hjælp til at komme i gang med at træne. Det er en god træningsform, da du ikke belaster knogler og led i så høj grad, som du gør ved eksempelvis løb.

Du svinger benene i en form for pendulering, hvilket gør, at du for eksempel ikke belaster dine knæ.

Vi har nu vist dig nogle forskellige typer af crosstrainere. De har alle fået gode anmeldelser, været blandt populære produkter, mest solgte eller gennemgået forskellige crosstrainer test fra det engelske bureau T3.

Afhængigt af hvad du skal bruge crosstraineren til, vil vi anbefale derefter. Hvis du er nybegynder og vil afprøve, om hjemmetræning er noget for dig, kan du helt sikkert godt afprøve nogle af de crosstrainere, der er i en lav prisklasse. Men for at gøre træningen varieret og sjovere vil vi også anbefale, at du vælger en crosstrainer, der enten har modstandsniveauer, træningsprogrammer eller begge dele.

Hvis det ”bare” er en crosstrainer uden nogen funktioner, vil vi mene, at træningen hurtigt kan gå hen at blive for ensformig. Derfor har alle vores anbefalede produkter en af disse funktioner eller begge funktioner.

Vi har også fremhævet, hvor meget vægt crosstraineren kan bære. Dette kan være væsentligt at være opmærksom på, hvis du står over for et større vægttab. De udvalgte produkter ligger mellem 120-182 kg.

Den crosstrainer, der kan bære 182 kg, er Circle Ellipse E7 LED Computer, der også fremstår som den mest professionelle crosstrainer.

Kilder: