Bolig

Kapselkaffemaskine test: De bedste maskiner på markedet

Indhold

Er du træt af kedelig filterkaffe? Så er du ikke den eneste. Kapselkaffemaskiner er de seneste år blevet enormt populære og er fast inventar i mange hjem. Og det er der gode grunde til. I forhold til baristakaffen, du ofte får på caféer, er kaffen fra en kapselkaffemaskine mindst lige så lækker, nemmere at lave og kræver knap så meget rengøring. Det hårde arbejde med at male kaffebønnerne er nemlig gjort for dig, og du skal derfor blot slippe en kapsel ned i maskinen for at få dig en god espresso eller en cremet Latte Macchiatto. Men hvilke kapselkaffemaskiner er bedst, og hvad får man for pengene? Det får du svar på her.

De dyre Nespresso-kapsler eller de billige kopier?

Er du en af de helt store kaffedrikkere, der når op på mindst ti kopper om dagen, er det måske en god ide at beholde den gammeldags filterkaffemaskine – bare til afveksling. For vælger du en kapselkaffemaskine fra den ledende udbyder af kapselkaffemaskiner, Nespresso, som af gode grunde også er de bedste på markedet, kan kapselforbruget blive en dyr fornøjelse. Der er dog mange producenter, der leverer kopi-kapsler, som passer ganske fint til kapselkaffemaskinerne fra Nespresso, og som koster det halve af kapslerne fra Nespresso. Når det er sagt, skal du være opmærksom på, at maskinens garantiperiode forsvinder, hvis du bruger kopi-kapslerne, og der sker noget med maskinen.

Nespresso dominerer og vinder

I dette blogindlæg præsenterer vi forskellige kapselkaffemaskiner og deres funktioner, så du kan vælge den kapselkaffemaskine, der passer til dine behov. For de fleste mennesker er det Nespresso, der er den helt store vinder, når det kommer til kapselkaffemaskiner, og der er som sagt heller ingen tvivl om, at de dominerer dette marked. Derfor er det også kapselkaffemaskiner fra Nespresso, der forbliver suveræne vindere af kapselkaffemaskinetests de fleste steder, og denne test er ingen undtagelse. Læs med her og se hvilke kapselkaffemaskiner fra Nespresso, der anbefales.

Nespresso CitiZ & MilkKapselkaffemaskinetest

→ 1.399 kr. hos Elgiganten.dk

Denne Nespresso-kaffemaskine ved navn Nespresso CitiZ & Milk koster cirka 1.400 kr. og er prismæssigt dermed slet ikke i den dyre ende. Alligevel får du både en mælkeskummer, en stor vandbeholder på en hel liter og en æstetisk elegant kaffemaskine. Med sine hele 5,6 kg. står maskinen solidt på køkkenbordet.

Derudover kan du være sikker på at slippe for avancerede funktioner og derimod få en brugervenlighed i verdensklasse. Brugermanualen er tydelig, og selve maskinen er intuitiv og prikker dig på skulderen, når du skal være opmærksom på noget. For eksempel lyder en lille alarm, når det er tid til afkalkning, og har du glemt at slukke maskinen, slukker den automatisk efter ni minutter.

Se en lille videopræsentation af Nespresso CitiZ & Milk her:

Nespresso Lattissima Touch
Kapsel kaffemaskine test

Set hos Elgiganten.dk til 1.899 kr.

Endnu en vinder af kapselkaffemaskinetesten er Nespresso Lattissima Touch, som også har et prisniveau i mellemklassen. Flere udenlandske og danske magasiner giver deres varmeste anbefaling af denne kapselkaffemaskine, både når det handler om brugervenlighed, design og funktioner.

Er du til kaffe med mælk, er Nespresso Lattissima Touch valget, du ikke vil fortryde. En af de helt specielle funktioner i maskinen, som også differentierer den fra sine konkurrenter, er nemlig maskinens automatiske mælkeskummer, som du hverken selv skal sætte i gang eller hælde i koppen. Så snart du vælger din Caffe Latte eller Cappuccino, som sættes i gang med et enkelt tryk, sørger maskinen for både kaffen, mælken og blandingen. Du har også mulighed for at justere, hvor meget mælk du vil have i kaffen, så det passer til dine behov.

Derudover sørger kapselkaffemaskinen også for rengøringen af de rør og dele, mælken har været i, hvilket rent hygiejnisk er en genial funktion. Ligesom Nespresso CitiZ & Milk står Nespresso Lattissima Touch tungt og godt på bordet med sin 0,9 liters vandtank. Maskinen vejer over 6 kg., og i forhold til vægten er strømforbruget begrænset.

Se en lille videopræsentation af Nespresso Lattissima Touch her:

Nespresso Maestria Creamytest af kapselkaffemaskine

→ 2.299 kr. hos Whiteaway.com

I modsætning til de to første kapselkaffemaskiner, er Nespresso Maestria Creamy en smule mere avanceret. Her kan du prøve dine barista-evner af med maskinens steamer, du bruger til at skumme mælken med. Du kan naturligvis bruge maskinen til al slags kaffe, så uanset om du er til en Latte Macchiato eller en Espresso, er der kaffe til enhver smag. Derudover kan du ved hjælp af en drejeknap justere både kaffestyrken og –mængden samt tilpasse maskinen til høje og lave kopper.

Endeligt giver maskinen dig besked, når den trænger til en afkalkning. Den har en vandbeholder på 1,4 liter og koster cirka 2.300 kr. Det vil sige, at den ligger på en prisklasse, der er en smule højere end de to første kapselkaffemaskiner.

Se en lille videopræsentation af Nespresso Maestria Creamy her:

https://youtu.be/mOceXIgXwSE

Nespresso Pixiebedste kapselkaffemaskine

→ 1.107 kr. hos ComputerSalg.dk

Leder du efter en lille transportabel kapselkaffemaskine, som hverken er tung at flytte eller dyr at købe? Så er Nespresso Pixie det rette valg. Prisen ligger i den lave ende på knap 1.000 kr., og maskinen vejer kun 3,7 kg. Strømforbruget er lavt med kun 1.260 Watt, hvilket svarer til kun halvdelen af det, de fleste større maskiner bruger. Alligevel kan du lave dig en dejlig espresso eller lungo på ingen tid og uden avancerede funktioner. Brugervenligheden i denne kapselkaffemaskine er nemlig blevet rost til skyerne af forskellige anmeldere, både når det gælder brugermanualen og selve kaffeproduktionen.

Nespresso Pixie er for dig, der kan undvære mælkeskummeren, og som kun drikker enkelte kopper om dagen. Ved at købe Nespresso Pixie går du dog ikke på kompromis med kvaliteten eller sikkerheden. Maskinen indeholder både automatisk stop af vandflow og automatisk sluk af maskinen efter ni minutter. Så har du et lille køkken, men kan du ikke undvære en god kop kaffe til din morgenmad, er der gode grunde til at vælge Nespresso Pixie.

Se en lille videopræsentation af Nespresso Pixie her:

De’Longhi Lattissima Prokapselkaffemaskine bedst i test

→ 2.999 kr. hos Whiteaway.com

Nespresso og De’Longhi er i denne maskine gået sammen om at producere en relativ stor kapselkaffemaskine i allerhøjeste kvalitet. Prisen er i den høje ende, men kvaliteten lever bestemt også op til forventningerne, som brandet, Nespresso generelt frembringer. Selve maskinen vejer kun 3,5 kg., men på trods af sin lethed er den lavet af robuste materialer, og den har en vandbeholder med plads til 1,3 liter. Designmæssigt er det en gennemtænkt maskine med flotte detaljer som for eksempel LCD-skærm og touch-knapper.

Der følger naturligvis også en mælkeskummer med god plads med, hvor du kan justere konsistensen af mælken. Når maskinen automatisk har lavet den ønskede kaffe, sørger den for at rense maskinen for mælkerester. Har du fået gæster på besøg, der ikke drikker kaffe, indeholder denne kapselkaffemaskine også en varmtvandshane, hvor du lige så nemt kan lave en dejlig kop te.

Se en lille videopræsentation af De’Longhi Lattissima Pro her:

Nespresso InissiaKapselkaffemaskine test

→ 618 kr. hos Proshop.dk

Denne lille og smarte kapselkaffemaskine fra Nespresso skal helt sikkert også nævnes i denne test. Den fylder ikke meget på køkkenbordet, og den er designet som en kompakt fætter med bløde hjørner. Den vejer kun 2,4 kg., den har en vandbeholder på 0,7 liter, og den er den mindste kapselkaffemaskine i Nespressos sortiment. Alligevel starter den og varmer op på kun 25 sekunder, og den laver en lækker espresso og lungo. Der følger ikke en mælkeskummer med maskinen, så medmindre du har en mælkeskummer derhjemme, er den til dig, der elsker en god og stærk kop sort kaffe.

Størrelsen passer til prisen; den koster nemlig ikke mere end omkring 600 kr., men ligesom alle andre kaffemaskiner fra Nespresso er brugervenligheden i top. Du kan for eksempel justere den til store og små kopper, og den sørger for en automatisk slukning efter ni minutter.

Se en lille videopræsentation af Nespresso Inissia her:

https://youtu.be/NFzGz18kxuw

Afkalkning af Nespressos kapselkaffemaskiner

For at få det optimale resultat af afkalkningen af din Nespresso-maskine skal du købe Nespressos afkalkningssæt. Det indeholder to gange afkalkning og en brugsanvisning til 70 kr. Det er vigtigt, at du efter cirka 200 kapsler eller efter 3-4 måneder afkalker maskinen. Vandet i Danmark indeholder en del kalk, som kan gå ud over kaffesmagen, hvis du glemmer at afkalke. Derudover vil kaffemaskinen også holde i længere tid, hvis du afkalker med jævne mellemrum.

Selvom afkalkningssættet indeholde en brugsanvisning, kan det være en fordel af se, hvordan det skal gøres. På Youtube finder du en video af de fleste af Nespressos kapselkaffemaskiner og deres afkalkningsproces.

Du kan købe afkalkningssættet i Nespresso-butikker eller på deres hjemmeside.

Smid kapslerne til genbrug

Selvom kapselkaffemaskiner laver fantastisk kaffe nemt og hurtigt, er forbruget af kapslerne rigtig dårligt for miljøet. Derfor er det en god ide at gemme de brugte kapsler og smide dem til genbrug. Når du køber dine kapsler i en Nespresso-butik, får du altid et par genbrugsposer med i købet, som du kan bruge til at opbevare de brugte kapsler. Når du har fyldt poserne, kan du gå tilbage i butikken. Her kan du smide poserne i en genbrugs-skraldespand, som Nespresso sørger for at genanvende. Men husk, at hvis du har anvendt kopi-kapsler i din Nespressomaskine, må de ikke komme med i posen.