Bolig

Test af tørretumblere: Find den der matcher dine behov

Indhold

Når man taler om hårde hvidevarer, er en tørretumbler en lækker investering. Den sparer os for tid i dagligdagen, da vores tøj, sengetøj, mm. bliver tørt på ingen tid. Den kan være en vigtig del af husholdningen, og derfor er det også super vigtigt, at du finder lige netop den tørretumbler, som passer til dine ønsker, krav og behov. Der er mange muligheder og mange modeller, når det kommer til tørretumblere. Derfor er det væsentligt, at man tager sig god tid til at udvælge den helt rigtige.

Modellen skal udvælges nøje

Der er mange forskellige modeller på markedet, så derfor skal du gøre op med dig selv, hvad der betyder mest for dig, når du skal vælge tørretumbler. Overvejelserne kan eksempelvis være, om den skal være miljøvenlig, støjsvag, størrelsen, prisen mm. Husk derfor at afstemme om tørretumbleren rummer den kapacitet, som du har brug for i dit hjem. Køber du en for lille tørretumbler, kan du risikere at skulle sætte den i gang hver dag, og måske endda flere gange om dagen. Omvendt hvis du køber en med for stor en kapacitet til dit behov, risikerer du bruger mere strøm end nødvendigt.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række forskellige tørretumblere fra de førende producenter på markedet lige nu, så du forhåbentlig vil være bedre klædt på til at købe den tørretumbler, der passer lige til dig.

Siemens WT44W362DNTest af tørretumblere

→ 5.780 kr. hos Skousen.dk

Tørretumbleren her fra Simens er en kondenstørretumbler, som er meget velfungerende og populær på markedet i øjeblikket. Siemens WT44W362DN er kendt for at kunne bidrage med en helt særlig evne til at tørre tøj ved et meget lavt lydniveau, hvilket er en kæmpe fordel for den travle familie, som måske gerne vil have tøjet til at tørre om natten, så det er tørt til dagen efter, når man potentielt set skal bruge det.

Den har en kapacitet på op til 7 kg tøj, og derfor passer modellen her altså rigtig godt til en familie på alt mellem 4, 5 og 6 mennesker, da den kan rumme en stor mængde tøj i en og samme omgang. Designet er stilrent og vil passe ind i de fleste hjem. Med denne model fra Siemens får du en hvid klassisk tørretumbler, som du ikke behøver at tænke på at skulle gemme væk i et skab.

Udstyret med både AutoClean-kondensator og AutoDry-funktion

Du får meget for pengene med Siemens WT44W362DN, hvorfor den er et rigtig godt køb, hvis du skal ud at investere i en tørretumbler. Den har en helt række af forskellige programmer, som gør at du kan få tørret dit tøj, lige som det er bedst for tøjet. Så er det en skjorte, håndklæder eller noget i silke, så skal du nok kunne finde det rigtige tørreprogram. Den har også et lynprogram på 40 minutter, hvilket er en god ting, hvis du står og skal bruge et bestemt stykke tøj, inden du skal ud ad døren. Maskinen er udstyret med en autoClean-kondensator og en autoDry-funktion, der er en elektronisk fugtkontrol. Derudover finder du med denne model fra Siemens en antikrøl-funktion, der kan køre op til 120 minutter ved programslut.

Opsummerende kan du notere dig følgende gode facts ved modellen her:
• Energiklasse: A++
• Årligt energiforbrug: 212 kWh/år
• Tørrekapacitet: 7 kg.
• Type: Kondens

AEG T75170AVbedste tørretumbler

→ 2.672 kr. hos Whiteaway.com

Her får du en funktionel og skøn tørretumbler fra AEG, som giver rigtig gode resultater. Dit tøj bliver helt tørt hver gang. Maskinen rummer op til 7 kg tøj, og derfor kan du tørre alt i den. Det er både håndklæder, dyner, sengetøj, almindeligt tøj osv. AEG T75170AV er energimærket i kategorien A+, og det betyder, at den har et beskedent strømforbrug under drift, hvorfor du vil kunne spare gode penge ved at investere i denne maskine fra AEG. En kæmpe fordel med modellen her er, at der medfølger en afløbsslange, hvorfor vandet kan løbe direkte ud i stedet for at samles i en kondensbeholder. Det sparer dig både tid og kræfter, da du dermed ikke skal bøvle med at tømme beholderen.

AEG T75170AV har en indbygget sensorstyring, som du kan vælge at gøre brug af, hvis det er noget, som du føler behov for. Således er din tørretumbler udstyret med en sensor, der måler mængden af fugt i vasketøjet, hvorefter den selv kan finde ud af at indstille den optimale tørretid. Samtidig har den naturligvis også en timerfunktioner, så du også selv kan bestemme, hvornår og hvor længe dit tøj skal køre. Du kan altså starte maskinen præcis, når det passer dig – du kan endda sætte den til at køre om natten, eller når du er på arbejde.

Opsummerende kan du notere dig følgende gode facts ved modellen her:
• Energiklasse: A+
• Kondenseringsevne: B
• Årligt energiforbrug: 260 kWh/år
• Tørrekapacitet: 7 kg.
• Type: Kondens

Bosch WTW84362SNtørretumbler test

→ 5.780 kr. hos Skousen.dk

Bosch er et meget anerkendt mærke inden for hårde hvidevarer, og det er ikke uden grund. De laver nemlig nogle meget holdbare, kvalitetsfulde og velfungerende varer, og dette gør sig også gældende for netop denne maskine fra Bosch. Den er super populær, og en af grundene er det vanvittige lave lydniveau, som maskinen har, når den tørrer tøj. Derfor kan du uden problemer lade den køre om natten, når børnene laver lektier, eller hvornår det end skulle være – den vil ikke forstyrre jer.

En anden meget smart funktion ved Bosch WTW84362SN er, at den er udstyret med en timer-funktion, som betyder, at du kan vælge lige præcis hvornår, du ønsker, at dit tøj skal være færdigt og klar til at tømme. Du kan sætte den til, så den er klar til om morgenen, du kan sætte den til, så den er færdig, når du kommer hjem fra arbejde osv. – det er helt op til dig, da du kan indstille, hvor lang tørretiden skal være. Modellen her har en stor kapacitet og egner sig godt til familier på alt fra 2 til 6 personer, da den kan rumme op til 7 kg tøj i én og samme omgang. Du kan derfor tørre alt fra dyner, tøj og håndklæder.

Registrerer mængden af restfugt

Funktionerne er mange på denne Bosch model, og derfor har den naturligvis også en funktion, som kan registrere, hvor meget restfugt der er tilbage i tøjet. Det gør, at den kan tilpasse tørretiden efter hvor meget vand eller fugt, som skal ud af dit tøj. På den måde bliver dit tøj hurtigere tørt, men du sparer også rigtig meget energi og dermed også mange penge. Med den her Bosch model er du sikret en tørretumbler i god kvalitet til en formidabel pris.

Opsummerende kan du notere dig følgende gode facts ved modellen her:
• Energiklasse: A+
• Årligt energiforbrug: 212 kWh/år
• Tørrekapacitet: 7 kg.
• Type: Kondens

Indesit IDV75bedst i test tørretumbler

Denne maskine fra Indesit er helt vanvittig billig. Det er ikke en kendt producent, men det ændrer ikke på, at denne tørretumbler har den absolut bedste pris, og at den også fungerer super effektivt. Den er lavet i et klassisk hvidt design, og den er meget simpel i stilen. Den er fristående, så du kan passe den ind i dit hjem, som du ønsker det. Maskinen passer til den gennemsnitlige familie og kan rumme en kapacitet på op til 7 kg. Derfor er den god til familien på 2 til 5 personer, som sagtens vil kunne få stillet deres tørrebehov med denne maskine fra Indesit.

Maskinen her har 13 forskellige programmer, og dermed kan du altid finde et program, som passer til dit og familiens behov. Støjniveauet er lavt med 69 dB, og så befinder den sig i en energiklasse B. Det er ikke den bedste, men prisen taget i betragtning, så er det rigtig godt, og du vil spare penge her.

Opsummerende kan du notere dig følgende gode facts ved modellen her:
• Energiklasse: B
• Årligt energiforbrug: 472,5 kWh/år
• Tørrekapacitet: 7 kg.
• Type: Aftræk

Generelt om tørretumblere

Vi håber, at denne test af tørretumblere har givet dig lidt råd og ideer om, hvilken maskine du skal ud at investere i for at dække dine ønsker, krav og behov. Husk på at der er meget ekstra tilbehør og mange funktioner, som du kan finde i en tørretumbler. Har du eksempelvis mindre børn, kan det være en god idé med en maskine, som har et stativ til at tørre sko, og på den måde kan du omdanne din tørretumbler til et tørreskab. Det vil særligt komme dig til gode til vinter, når ungerne kommer ind med våde støvler, som de skal bruge igen dagen efter. Et sådant stativ kan også anvendes til sarte tekstiler så som uld og silke, som ikke kan tåle at blive tørretumblet på almindelig vis.

En anden ting, som vi anbefaler, at du kigger efter, når du skal købe tørretumbler er en kondenstørretumbler med en afløbsslange. På den måde undgår du at skulle tømme kondensbeholderen, idet vandet jo bare vil rende ud af slagen i stedet. Det sparer dig tid og kræfter.