Bolig

Køleskabstest – 5 Køleskabe i høj kvalitet til forskellige priser

Indhold

Der findes i dag et væld af forskellige køleskabe på markedet, og det kan derfor være svært at finde lige netop den model, der matcher dine specifikke krav og ønsker. Det er ganske essentielt, at man ikke blot investerer i et tilfældigt køleskab, som du ikke vil få megen glæde af, og som du herefter med garanti vil ende med at fortryde, at du har købt. Brug i stedet den rette mængde af tid, så du kan få valgt det helt rette køleskab for dig – et køleskab er trods alt et utroligt vigtigt element i ethvert hjem, og det vil derfor med garanti kunne betale sig, at man får sat sig ordentligt ind i tingene fra start.

Du finder i denne test en række køleskabe fra de mest populære producenter på markedet samt i forskellige prisklasser, så du får rig mulighed for at finde lige akkurat den model, som du er på udkig efter til dit køkken.

Scandomestic SKS 107A+køleskabs test

→ 1.195 kr. hos WhiteAway.com

Vi starter vores test ud med et køleskab fra Scandomestic, og denne model hedder SKS 107A+. Dette er et særligt godt valg for dig, der ikke har brug for et stort køleskab, men som blot er på udkig efter en praktisk, enkel og lille model. Køleskabet har nemlig en højde på blot 845 mm., og herudover har den en kølekapacitet på 90 liter, hvilket altså er helt perfekt for dig, der bor alene, og derfor ikke har det helt store behov. Lydniveauet er desuden ikke noget, du behøver at være bekymret for, da dette kun er på 40 dB.

En af de mange fordele ved et lille køleskab er naturligvis, at det ikke koster særlig meget at holde det kørende. Ydermere befinder dette køleskab sig i energiklasse A+, så du ved køb af denne model er garanteret et ganske fornuftigt energiforbrug, der ikke vil give dig nogen ubehagelige overraskelser på strømregningen. Du har desuden god mulighed for at få plads til alle dine indkøb – både mad- og drikkevarer – grundet de smarte justerbare hylder, som der er hele tre af.

Scandomestic SKS 107A+ er det ideelle køleskab for dig, der bor i en etværelseslejlighed eller i en studenterlejlighed, hvor der ikke er plads til et stort køleskab, og hvor det samtidig er vigtigt, at der bliver sparet på energiforbruget.

Electrolux ERF2504AOWkøleskabstest

→ 2.099 kr. hos WhiteAway.com

Den næste model i testen er fra Electrolux, og dette køleskab passer særligt godt til dig, der er på udkig efter et fritstående køleskab i høj kvalitet til en god pris. Denne model har en kapacitet på hele 240 liter, hvilket giver dig masser af plads til alle dine drikke- og madvarer, og det vil være mere end nok til en mellemstor samt stor hustand.

Køleskabet er i en hvid farve, hvilket giver det et enkelt udtryk, og det vil derfor kunne passe fint ind i de fleste moderne køkkener. Det har desuden en højde på 1250 mm., og endelig skal det nævnes, at modellen har et lavt el- og energiforbrug, og det befinder sig derfor i energiklasse A+. Du skal desuden ikke forvente at blive forstyrret af denne type køleskab, da lydniveauet blot er på 38 dB. Det kan være utrolig irriterende med en høj brummende lyd ude fra køkkenet, men dette vil bestemt ikke være aktuelt her, hvilket de fleste mennesker vil sætte stor pris på.

Ved køb af dette simple køleskab fra Electrolux får du en model, der er god for miljøet samt for din elregning, og herudover er det utrolig nemt at gøre rent, da det er selvafrimende. Du vil derfor blot behøve at tørre det af med en fugtig klud, og så vil det se ud som nyt.

Bosch KSV36BW30test af køleskab

→ 8.279 kr. hos Skousen.dk

Det tredje køleskab i vores test er fra det anerkendte mærke Bosch, og vi har her at gøre med et prisvindende køleskab i høj kvalitet. Dette kan naturligvis også ses på prisen, som befinder sig i den højere ende sammenlignet med de andre modeller i testen, men du får til gengæld også rigtig meget for pengene. Det eneste, denne type model er blevet kritiseret for i de mange tests, er temperaturen i grøntsagsskuffen, som er blevet vurderet til at være en smule for høj – men alt i alt har modellen scoret topkarakterer hos både danske og svenske fagfolk for det generelle kvalitetsindtryk.

Den bliver bl.a. rost for brugervenligheden, som er i en klasse for sig, da betjeningen og aflæsningen foregår via et smart og enkelt panel, der er placeret på fronten af køleskabsdøren. Den er ydermere blevet rost for det indbyggede elektroniske termometer, som sikrer dig, at du altid kan indstille temperaturen helt nøjagtigt. Herudover befinder den sig i energiklasse A++, hvilket betyder, at du kan spare mange penge på elregningen og samtidig have god samvittighed over for miljøet.

Med dette køleskab fra Bosch får du en model, der er særligt velegnet til en husholdning på 5-6 personer, da det er udstyret med en kapacitet på hele 346 liter. Det vil desuden være muligt for samtlige medlemmer af familien at gå på rov i køleskabet om natten med den indbyggede LED-belysning, som giver et flot og klart lys.

Siemens KS36VAI41bedst i test køleskab

Dette køleskab fra Siemens befinder sig prismæssigt i mellemklassen, og det er faktisk en ganske billig model, såfremt man tager de mange funktioner i betragtning. Du får her masser af plads til dine madvarer grundet kølekapaciteten på hele 346 liter, og den vel derfor være særligt velegnet til større familier. Køleskabet er udstyret med syv hylder af sikkerhedsglas samt to store grøntsagsskuffer, hvor du vil få mulighed for at få al din frugt og grønt til at kunne holde sig væsentligt længere grundet reguleringen af luftfugtigheden og den dæmpede køling. Herudover er denne model fra Siemens utrolig overskuelig og nem at betjene grundet den elektroniske touch-styret betjening.

Dette er det oplagte valg for dig, der søger en beskeden strømregning, da du med dette køleskab ikke vil skulle betale mere end ca. 150 kr. om året. Vi har altså her at gøre med et særdeles energivenligt køleskab, hvilket da også gør, at den befinder sig i energiklassen A+++. Herudover får du et køleskab, der fordeler kulden, så temperaturen er konstant hele tiden. Endelig er det også udstyret med en nedkølingsfunktion, som du kan aktivere, når du sætter friske madvarer ind i skabet.

Bosch KSV36AW41køleskab bedst i test

→ 9.748 kr. Whiteaway.com

Vi slutter testen af med endnu et køleskab fra Bosch, og dette er en model med en særlig superkøling funktion, som giver en hurtigere nedkøling af nye madvarer, og det beskytter samtidig de eksisterende madvarer mod uhensigtsmæssig opvarmning. Denne model har desuden et utroligt lavt strømforbrug og er derfor mærket med A+++. Den byder ydermere på ventileret køling, som sikrer en ensartet temperatur i hele skabet på nær i de specielle grøntsagsskuffer, hvor temperaturen er lidt højere, og den har desuden det optimale fugtighedsniveau. Dette resulterer i, at grøntsager og frugt kan bibeholde samtlige vitaminer op til dobbelt så lang tid som ved almindelig opbevaring.

Kort sagt er dette køleskab fra Bosch ganske fremragende, hvilket bl.a. skyldes den smarte indretning med justerbare hylder. Herudover giver den et rigtig godt lys grundet de to LED-pærer, så du også om natten vil kunne være i stand til at finde lige netop det, du leder efter. Er du til et tidløst og flot design, som vil kunne passe ind i ethvert moderne køkken, er denne model med garanti det rette valg for dig. Det har desuden en højde på 1860 mm. og er udstyret med en døralarm, så du altid er garanteret, at døren er ordentligt lukket til.

Gode råd når du skal investere i et nyt køleskab

Der er mange mennesker, der er af den opfattelse, at så længe man blot sørger for at investere en masse penge i et nyt og dyrt køleskab, skal det nok være godt – men dette er bestemt ikke sandt. Man bør bestemt ikke fokusere på prisen, men nærmere fokusere på at finde frem til lige netop den model, der matcher dine specifikke krav og behov. Herudover spiller designet naturligvis også en rolle ift. prisen, så hvis selve udseendet ikke har relevans for dig, kan der være utrolig mange penge at spare.

Herudover er det bestemt også vigtigt, at man er opmærksom på størrelsen, da det i dag er muligt at få køleskab i et væld af forskellige størrelser. Det er meget individuelt, hvor stort et køleskab man har behov for, og det betyder, at du selv er nødt til at finde ud af, hvor stor en model du ønsker, så du er garanteret et køleskab med den helt rette kapacitet for dig. En familie på seks personer vil højst sandsynligt have brug for et køleskab med en kapacitet på over 300 liter, mens en person, der bor alene, nok ikke vil have brug for mere end 90 liter. Et godt råd er derfor at sætte sig ned og finde ud af, hvilke konkrete behov man har, så man herefter vil være klædt bedre på til at investere i det helt rette køleskab, der tilgodeser dine specifikke krav.