Sponsoreret indhold

Vejledning til den klimavenlige bolig

Indhold

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der er mange måder, hvorpå vi kan gøre vores bolig mere klimavenlig. Det kan være i form af mindre investeringer som f.eks. at udskifte radiatoren med en varmepumpe. Omvendt så kan vi investere flere penge i løsninger, som gavner os endnu flere år frem. Organiske materialer til boligen er en måde at støtte klimakampen. Det er f.eks. i form af grønne tage til boligen eller sommerhuset. Det grønne tag har naturlige egenskaber, som kan erstatte teknologiske løsninger i hjemmet. Taget er samtidig gavnligt for bl.a. at fremme biodiversitet. Et græstag har mange fordele og gør i sandhed vores bolig mere klimavenlig. I denne artikel vejleder vi i forhold til at anskaffe sig et grønt tag til boligen eller sommerhuset.

Hvad er et grønt tag?

Det grønne tag er en klimavenlig løsning til taget på vores bygninger. Græstage har evnen til at holde på til 70 % af regnvand igennem græsset. En væsentlig forandring i sammenligning med tagplader, hvor tagrenden leder vandet ned i kloakken. Kloaksystemet kan påvirkes markant under enorme nedbørsmængder. Græstaget forhindrer oversvømmelse ved at nedbringe mængden af regnvand i kloakken. Grønne tag eller græstage monteres generelt i flere forskellige kategorier – læs mere om køb og montering af græstag her. Boligen får samtidig et nydeligt grønt look, der er i tidens ånd. Det er samtidig muligt at gro haver på toppen af et grønt tag.

Hvorfor græstag?

Ved at købe et græstag, så kan vi som husejer få mange fordele. Først og fremmest, så fremmer vi biodiversiteten i vores område. Vi hjælper samtidig til at kloakkerne kan holde bedre på vandet, som pointeret før. Det grønne tag er et naturligt klimaanlæg, som på organisk vis sørger for at nedkøling af værelser i boligen under høje temperaturer. Modsat de elektriske klimaanlæg eller varmepumper. Vi kan med andre ord spare mange penge på energiomkostninger i hjemmet. Den effektive nedkøling sker igennem en langsom fordampning af regnvandet på taget. Investeringen i et grønt tag kommer med tiden til at tjene sig selv ind igen med renter på energiregningen.

Flere fordele

Et grønt tag afhjælper problemer med store temperatursvingninger i huset. Græstæppet beskytter mod alvorlige op- og nedstigninger ved at holde temperaturen mere stabil. Græsset forsvarer samtidig den underliggende tagdækning mod mekaniske skader. At reducerer støj inde-og udefra, er samtidig en af det grønne tags store fordele. Larm fra omgivelserne sænkes markant gennem et grønt tag. Ligeledes med larmen inde fra huset og ud. Græstæppet sikrer mod alvorlige tilfælde af larm. Skønt til os med behov for mere ro i et larmende kvarter. Grønne tage har ligeledes mindre fare for at brænde end andre typer af tage. Vi kan derfor spare penge på vores brandforsikring ved at få græstag på huset eller sommerhuset.

Taghave?

Det er selvfølgelig en mulighed at få etableret have ovenpå sit græstag. Eller ligefrem en tagterrasse til om sommeren. Vi kan med andre ord hjælpe vores omgivelser på mange måder, styrke biodiversiteten og kloaksystemer – og samtidig få et nyt sted at nyde vores kolde drinks om sommeren. Endda med udsigt! Det grønne tag er en fornuftig investering på mange områder i disse klimatider – vi bør alle overveje det kraftigt.