Sponsoreret indhold

Gode råd til når du skal udvide din have

Indhold

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Du kigger nøje på din have. Vi befinder os stadigvæk i vintermånederne. De kolde, blæsende og regnfulde dage ser ud til at fortsætte i en evighed. Det går op for dig, at der stadigvæk er godt og vel et halvt år til sommeren vender tilbage. Et halvt år indtil du atter igen kan begynde at nyde en kold drink i din have på en varm sommeraften. Mens du nærstuderer din have, begynder du at overveje, om du måske ikke på et tidspunkt kunne pifte den op? Så vil din drink sikkert også smage bedre under de nyere og smukkere omgivelser.

Brug vinteren til at lægge planer

Du kan selvfølgelig begynde at omlægge din have allerede nu, men det vil nok være en del lettere at gøre det i løbet af de varmere måneder. Du har derfor god tid til at overveje, hvordan du i virkeligheden ønsker, den skal se ud. Og om det er realistisk at opnå din drømmehave. Derudover skal du være klar på, at haveomlægning er en tidsmæssig investering. Dermed vil du formentligt først for alvor komme til at nyde din have i det fulde til næste sommer. Men jo tidligere du går i gang med at planlægge, jo tidligere bliver du også færdig.

Noget af det første, som du skal overveje er, hvor stort et omfang af haven du vil ændre. Vil du nøjes med at plante nye blomster eller blot købe nye havemøbler? Eller kunne det måske være spændende at udvide haven med nogle nye og smukke fliser? Hvis du beslutter dig for det sidstnævnte, store spring, skal du udvide din planlægning endnu mere. For sådan nogle fliser er altså ret tunge.

Husk det rette udstyr til det store projekt

Heldigvis findes der udstyr, som kan lette arbejdet for dig. Du kender måske allerede til en del relevant udstyr, hvis du i forvejen har erfaring med byggearbejde. Eller måske vil du bare gerne kaste dig ud i et spændende projekt i haven. Hvad end din baggrund og bevæggrunde er, vil du komme langt med en fliseløfter – hvis du selvfølgelig ønsker at anlægge fliser. Og du kan i forbindelse med dit haveprojekt med fordel spejde efter en brugt fliseløfter.

For en fliseløfter gør det nemlig meget lettere at anlægge fliser på en hurtig og effektiv måde. Der findes et bredt udvalg af fliseløftere til forskellige projekter, bl.a. nogle hvor der kun skal to personer til at håndtere arbejdet. Vigtigst er det selvfølgelig, at du også passer på din ryg ved at lade en fliseløfter klare de tunge løft. Det hører naturligvis med sig, at du sørger for din sikkerhed under et tungere projekt, hvorfor det anbefales, at du bruger relevant sikkerhedsudstyr.

Tænk på slutresultatet

Når du endelig kommer i gang med selve havearbejdet, vil du som med så mange andre projekter, måske opleve at miste motivationen til at fortsætte. Det er meget normalt, og det kan ske for selv den største gør-det-selv person. Hvis det dog sker for dig, skal du blot tænke på den førnævnte kolde drink, og hvor flot din nye have kommer til at se ud.