Sponsoreret indhold

Guide: Sådan holder du dit hus ved lige i vintermånederne

Indhold

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Sne, slud, regn og blæst. Den danske vinter kan være hård at komme igennem, og det er ikke kun vores humør, der kan blive berørt af den kolde, mørke tid. Vejrforholdene kan tage hårdt på vores omgivelser og ikke mindst de huse, vi bor i. Derfor er det en god idé at pleje dit hus, ligesom du plejer din tørre vinterhud. Du har nok alle intentioner om at undgå, at dit hus tager skade af de kolde vintermåneder, men hvordan griber man det lige an? Her kommer et par gode tips til ting, du kan være opmærksom på.

Før vinteren

Når først vinteren er over os, er der mange vedligeholdelsesopgaver uden på vores huse, som det er for sent at takle. Derfor bør du allerede i de tørre måneder af året – typisk en gang i foråret – kigge på nogle væsentlige elementer. For eksempel er det en meget dårlig idé at begynde at male om vinteren, da de kolde temperaturer forhindrer maling i at hærde ordentligt. Derudover kan du med fordel tage et kig på husets facader, som kan blive hårdt ramt, når vintervejret tager fat. Er der huller eller revner, der trænger til at blive lappet, eller svage mure, der skal stabiliseres? Så er det med at fikse det, mens vejret stadig er mildt.

Det er også en god idé at foretage et eftersyn af skorstenen og taget på dit hus. Vi har alle hørt om løse tagsten, der falder ned, når først det blæsende danske vejr viser sig fra sin værste side. Ved at sikre dig, at ingen tagsten sidder løst, forhindrer du både skade på dit hus og de personer, der færdes omkring det. Ligeledes kan du tjekke, om skorstenen sidder ordentligt fast og om der er skader på den. Er der det, kan du nå at fikse det inden vinteren.

Mens vinteren står på

Når vintermånederne har gjort sit indtog, er der ikke lige så mange ting, du kan gøre for at beskytte dit hus mod vejrskader, men der er dog nogle ting, du kan have fokus på. For eksempel kan du sørge for, at der omkring huset ikke står ting, der kan blive samlet op af vinden og smidt ind mod dit hus. Det kunne være en hængende plante eller en parasol, man har glemt at gemme væk efter sommeren. De mest irriterende skader er dem, der nemt kunne være undgået, så sørg for, at de ikke rammer dit hus.

Når foråret kommer

Når den værste vind har lagt sig og blomsterne så småt begynder at pible frem i bedene, kan man ånde lettet op og glæde sig over, at man fik forebygget vinterskader på sit hus. Regn og slud kan dog nemt have givet huset en grim makeover, så måske er der brug for at tage sig af lidt forårsrengøring. Du kunne for eksempel overveje lidt malerarbejde for at friske slidt træværk op eller en vinduespolering, så forårssolen kan komme ind i huset. Så er der ellers bare tilbage at nyde, at dit hus klarede sig gennem de kolde måneder. Og så selvfølgelig at gå i gang med forberedelserne til næste vinter.