Bolig

Test af vaskemaskiner: Find den der matcher dine behov

Indhold

Når man taler om hårde hvidevarer, er en vaskemaskine en uundværlig del af hverdagen. Den sparer os for oceaner af tid til daglig, da vores tøj, sengetøj, klude, håndklæder mm. skal vaskes, så vi kan bruge det igen. Den er en essentiel del af husholdningen, og derfor er det også vigtigt, at du finder lige netop den vaskemaskine, som passer til dine ønsker, krav og behov. Der er mange muligheder og mange modeller, når det kommer til vaskemaskiner. Derfor er det væsentligt, at man tager sig god tid til at udvælge den helt rigtige model.

Match modellen med dine krav

Der er mange forskellige modeller på markedet, så derfor skal du gøre op med dig selv, hvad der betyder mest for dig, når du skal vælge vaskemaskine. Overvejelserne kan eksempelvis være, om den skal være miljøvenlig, støjsvag, størrelsen, prisen, udtrykket mm. Husk derfor at afstemme, om vaskemaskinen rummer den kapacitet, som du har brug for i dit hjem. Køber du en for lille vaskemaskine, kan du risikere at skulle sætte den i gang hver dag, og måske endda flere gange om dagen. Omvendt hvis du køber en med for stor en kapacitet til dit behov, risikerer du at bruge mere strøm end nødvendigt.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række forskellige vaskemaskiner fra de førende producenter på markedet lige nu, så du forhåbentlig vil være bedre klædt på til at gå ud at købe den vaskemaskine, der passer lige til dig.

Bosch WAW32568SNvaskemaskine test

→ 7.699 kr. hos Whiteaway

At vælge vaskemaskine er ikke nemt, men vi tror på, at denne model fra Bosch vil passe på både krav og behov i de fleste hjem. Den har en særdeles attraktiv pris, så er den rummelig og har en god kapacitet – og den er super miljøvenlig. Med en model fra Bosch WAW32568SN skåner du dermed både dine pung og miljøet, da du med denne maskine undgår et unødigt højt el- og vandforbrug, som man ofte hører med vaskemaskiner. Det sker ikke med Bosch WAW32568SN, som er under energimærker A+++ samtidig med, at den også er lydstille.

Vaskemaskinen her har plads til op mod 8 kg tøj, hvilket svarer til den mængde, som en husstand på 4-5 personer samler sammen inden vask. Bosch WAW32568SN er dermed en oplagt model til familien, som skal have vasket en god mængde tøj. Maskinen er let at anvende, og den er meget energi- og miljøvenlig. Den har en række attraktive funktioner, hvor den blandt andet kan tælle og tilpasse mængden af vand til mængden af tøj. Den har energibesparende funktioner, hvilket også tæller et natprogram, så du og din familie kan vaske tøj, mens I sover. Grundet det lave lydniveau vil I ikke blive generet, og vasketøjet kan være rent til om morgenen, hvor I kan smide det videre over i tørretumbleren. En Bosch WAW32568SN maskine vil uden tvivl kunne gøre din hverdag betydelig lettere ift. tøjvask.

Vestfrost WAW148PJvaskemaskinetest

→ 4.849 kr. hos Whiteaway

Modellen her fra Vestfrost er et super tilbud til billige penge. Maskinen har et energimærke med kvaliteten A+++ samt en kapacitet på op til 8 kg, hvorfor den passer til en familie på 5-6 personer, og hvad der svarer til ca. 8 sæt tøj eller 30-35 t-shirts i én og samme vask. Vestfrost modellen er en af de mest miljø og allergivenlige maskiner på markedet. Den er støjsvag, da den har en indbygget kulfri motor, som er med til at forlænge vaskemaskinens levetid.

Med en vaskemaskine fra Vestfrost får du en maskine, der kan centrifugere op til 1400 omdrejninger per minut, hvilket betyder, at maskinen let kan slynge det overskydende vand ud af dit tøj, og du derfor ikke behøver at hænge det til tørre så længe efterfølgende. Modellen fra Vestfrost har en indbygget timer, så du kan tilpasse dit vasketøj til dit skema. Du kan sætte det til at være færdigt, når du kommer hjem fra arbejde, så du kan tage det direkte derefter, så det ikke ligger og bliver krøllet. Der er en række forskellige vaskeprogrammer – blandt andet et hurtigprogram, som kun tager 12 min. Det kan være en god hjælp, hvis du akut står og skal have vasket noget.

Samsung WF70F5E3P4Wtest af vaskemaskine

→ 4.444 kr. hos Whiteaway

Denne vaskemaskine fra Samsung er super effektiv, meget energivenlig og så holder den bedre end de fleste. Maskinen passer til en gennemsnitlig familie, da den har en kapacitet på 7 kg, hvilket svarer til op mod 7-8 kg tøj eller 30-35 t-shirts i samme vask. Maskinen har en stor låge, og det betyder, at den er både nem og hurtig at fylde og derefter også hurtig at tømme.

Modellen fra Samsung er både energi- og miljøvenlig, og så befinder den sig i en energiklasse A+++. Maskinen har en funktion, som gør, at dit tøj bliver lige så rent i koldt vand, som det ville gøre ved varmt vand – den hedder Eco Bubble, og det er en udviklet teknologi. Med dette program sparer du både på el- og vandregningen, samtidig med at dit tøj bliver helt rent.

Samsung har udstyret modellen med en kulfri motor, hvilket gør sig gældende for rigtig mange vaskemaskiner i dag. Den kulfri motor bidrager til en længere levetid. Derudover er maskinen meget støjsvag – og faktisk en af de mest støjsvage på markedet, så du kan sagtens lade maskinen køre, mens du sover.

Bauknecht WAPLATINUM854Ltest af vaskemaskiner

→ 7.999 kr. hos Whiteaway

Bauknecht WAPLATINUM854L er et mærke, som leverer hvidevarer i meget høj kvalitet. Det er ikke et kendt mærke, men det afspejler ikke kvaliteten af maskinerne. Derfor har vi valgt at præsentere jer for denne vaskemaskine, som måler sig med modellerne fra Samsung, Bosch mm. Bauknecht WAPLATINUM854L har et årligt energiforbrug, som er virkelig lavt – det lyder på 177 kWh, og den befinder sig i energimærke A+++. Den har kapacitet til at kunne dække vaskebehovet for en gennemsnitlig dansk familie på 4-5 personer, som kan få vasket op til hele 8 kg på bare en enkelt vask. Derfor vil den her maskinen være ideel for selv den mest vasketøjskrævende familie – I vil sagtens kunne få vasket alt deres tøj, og da man kan fylde så meget i en enkelt vask, vil I også spare både tid og penge.

Maskinen har en kulfri motor, som mange af de kendte mærker også benytter sig af. Det giver maskinen en længere levetid, og den bliver også mere holdbar. Lydniveauet er superlavt, så du kan vaske på alle tider af døgnet uden at bekymre dig om baggrundsstøj. En af de helt store fordelene ved Bauknecht WAPLATINUM854L modellen er, at der i købet medfølger 20 års motorgaranti. Motoren kører med en hastighed på 144 omdrejninger i minuttet, og det betyder at maskinen kan skabe rigtig gode og rene resultater for dit vasketøj.

Miele WKB120 NDSvaskemaskine bedst i test

→ 9.417 kr. hos Whiteaway

Her anbefaler vi en vaskemaskine fra Miele til familien, som ikke ønsker at gå på kompromis med noget som helst, når det kommer til at få rent og lækkert tøj. Med modellen fra Miele får du en maskine i energimærker A+++, hvorfor den også gør sig som en af de mest miljøvenlige og energivenlige maskiner på markedet. Miele maskinen er også fordelagtig økonomisk. Den vil spare dig ift. både vand og strøm, hvilket du vil kunne mærke på den lange bane. Den har en kapacitet på 8 kg i én og samme vask, og derfor passer den til en familie på 4-5 personer.

Med Miele vaskemaskinen vil du blive imponeret over, hvor lavt dens lydniveau er. Man kan knap nok høre, at den er i gang. Det er en kæmpe fordel, da du kan sætte den til om natten uden at blive forstyrret og uden at vække resten af familien. Maskinen vasker faktisk på et lydniveau, der ligger så lav som på blot 48 dB og med et lydniveau på 73 dB ved centrifugering. Den har naturligvis også en kulfri motor, hvorfor den holder længere. Derudover sikrer denne motor, at maskinen har en stabil og god vaskecyklus, som sikrer, at dit tøj bliver både rent, men også behandlet godt under vask.

hele 9 programmer

Med denne Miele model kan du, som med mange andre vaskemaskiner, vælge mellem en lang række af forskellige programmer, så du kan finde netop det, der passer lige til den vask, du gerne vil køre. Den har nemlig hele ni programmer, og dermed er du sikret, at dit tøj får den optimale behandling og bliver vasket korrekt. Miele maskinen her er en god løsning til den familie, som skal kunne køre meget tøj igennem, vil spare tid og penge, som tænker på miljøet, og som vil kunne vaske når som helst med en maskine, der holder længe.

Vi håber, at denne test af vaskemaskiner har givet dig lidt råd og ideer om, hvilken maskine du skal ud at investere i for at dække dine krav og behov.