Sponsoreret indhold

Tegn på urininkontinens hos mænd

Indhold

Urininkontinens er en meget almindelig lidelse blandt mænd verden over. Alligevel skammer mange sig over, at de har problemer med at holde på vandet og undlader derfor i lang tid at gøre noget ved det. I dag findes der flere hjælpemidler og behandlingsmuligheder, så har du vandladningsproblemer, er der masser af hjælp at få.

Op imod 10 % af alle mænd over 45 år har problemer med at holde på vandet – selv når de udfører almene aktiviteter i dagligdagen, hvilket naturligvis sætter sine begrænsninger. Men det betyder ikke, at du bare skal acceptere at leve med det. Der findes flere behandlingsmuligheder og effektive hjælpemidler, som gør det muligt for dig at leve et aktivt liv med urininkontinens. Derfor er det vigtigt, at du søger hjælp hos din læge eller sygeplejerske, så du kan fortsætte med at leve det liv, som du ønsker.

Udviser du tegn på urininkontinens?

Langt de fleste mænd med urininkontinens gør brug af hjælpemidler som uridomer og urinposer, der til sammen udgør en diskret, pålidelig og meget brugervenlig løsning. Hos Coloplast kan du finde et bredt produktsortiment af effektive hjælpemidler, som kan gøre din hverdag med inkontinens lettere. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har urininkontinens, får du herunder nogle spørgsmål, som du kan tænke over, inden du taler med din læge. Hvis du svarede ja til nogle af disse spørgsmål, eller hvis du mener, at inkontinens forhindrer dig i at nyde livet, så snak med din læge.

Er du i tvivl, så stil dig selv disse 6 spørgsmål

 1. Sker urinlækagen uventet?

Ja eller nej.

 • Hvor meget lækker?

Det kan være alt fra nogle få dråber, eller du oplever vådt undertøj til decideret vådt tøj.

 • Lækker du urin, når du:
 • Hoster?
 • Nyser?
 • Ler?
 • Bøjer dig?
 • Løfter?
 • Skifter position? (f.eks. fra siddende eller liggende til stående stilling)
 • Lækker du urin løbende i løbet af dagen?

Ja eller nej.

 • Lækker du urin, mens du sover?

Ja eller nej.

 • Påvirker urinlækage din tilværelse?

Ja eller nej.

Lægen kan diagnosticere den type inkontinens, du har, og hjælpe dig med at finde den mest effektive behandlingsform. Uanset hvilken type inkontinens du har, så er der flere behandlingsmuligheder, som kan hjælpe dig med at opnå en forbedret livskvalitet.

Frihed til at leve livet

Der er mange ting, du kan gøre for at bevare kontrollen og leve et aktivt liv med ufrivillig vandladning. Det er altid en god idé at konsultere din læge, så du kan være sikker på at vælge den rette løsning. Har du brug for gode råd til, hvordan du kan få frihed til at nyde livet uden frygt for lækage, kan sygeplejerskerne hos Coloplast støtte dig med svar på alle dine spørgsmål. Og de har naturligvis tavshedspligt.

Bestil uridomer og urinposer gratis hos Coloplast

Diskrete og pålidelige hjælpemidler kan være til stor hjælp, hvis du som mand har ufrivillig vandladning. Er du i tvivl om, hvilket uridom og urinpose du skal vælge, kan du altid bestille gratis vareprøver hos Coloplast. På den måde kan du nemt og hurtigt prøve de forskellige produktvarianter for at finde netop de, som gør din hverdag lettere. Coloplast leverer desuden din bestilling inden for 24 timer på hverdage, og der er fri fragt på alle ordrer. Du kan derfor være helt tryg, når du vælger produkter fra Coloplast.