Sponsoreret indhold

3 gode råd til at håndtere en oversvømmet have

Indhold

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det danske klima byder ofte på store regnskyl, hvilket diverse haver til tider har svært ved at håndtere. Et voldsomt regnvejr kan muligvis medføre, at din have bliver lavet om til en pool, der desværre ikke minder om den slags, som du ligger ved på en charterrejse.

Når skaden først er sket, kan haven være svær at redde. Du bør derfor forebygge din græsplæne og blomsterbede, sådan de er forberedt på at stå imod de kraftige regnskyl. Men hvordan gør du så det? Det afhænger ofte af den specifikke situation, som du står i. Vi har dog valgt at komme med tre gode råd, som du kan overveje at gøre brug af, sådan din have ikke bliver oversvømmet ved næste regnskyl.

Få styr på kloaksystemet

I mange tilfælde skyldes oversvømmelse, at vandet ikke kan blive ledt væk. Det kan skyldes adskillige årsager, hvilket gør det svært for dig at finde den helt rette løsning. Hvis du mistænker kloaksystemet for at være skyld i, at vandet ikke bliver ledt ordentligt væk, kan du kontakte kommunen for vejledning.  

Det er muligt at anskaffe en løftevogn som privatperson, sådan du kan kigge på sagerne på egen hånd. Den hjælper dig med at løfte dæksler op, sådan du bedre kan komme til. For at du kan bruge løsningen med en løftevogn, kræver det, at du har sat dig ind i situationen og eventuelt fået vejledning af en ekspert på området.

Anskaf en faskine til haven

En faskine er en effektiv metode til at opsamle regnvandet og lade det sive ned i jorden. Faskinen er en form for kasse, der bliver gravet ned i jorden. Derved løber vandet i kassen, sådan du undgår et lag af vand ud over hele græsplænen.

Denne løsning er yderst simpel, og den fungerer fint til almindelige regnskyl. Hvis din have er virkelig udsat, når de mørke regnskyer dækker himlen, kræver det en yderst stor faskine. Det tager tid for vandet at sive ned i jorden, og ved store regnfald kan faskinen muligvis ikke følge med. Langt hen ad vejen vil du dog være dækket fint ind med en faskine.

Beskyt områder af haven med trapezplader

Nogle områder i haven har større betydning end andre. Det er klart, at sandkassen eller legehuset går en hård tid i møde, når regndråberne falder i tykke stråler. I begge tilfælde kan du gøre brug af slagfaste og brudsikre trapezplader

Disse former for plader er perfekte tagløsninger. Hvis du vil redde sandkassen, kan du række ud efter hammeren og bygge et halvtag med trapezpladerne. Derved er du med til at redde sandkassen og legetøjet, der ikke længere tager skade af regnvejr.Trapezplader kan sagtens stå imod det våde, danske klima. Derfor kan du passende bruge pladerne som tag til legehuset. På den måde kan dine børn lege tørt og sikkert inde i legehuset, selvom vejrguderne er i færd med at oversvømme din smukke have.