Bolig

Test af robotplæneklippere – Her er de bedste modeller

Indhold

Du kender det sikkert. Det med at have lidt for travlt i på jobbet? Og når du så kommer hjem, vil du bare gerne slappe af. Men ak – måske bor du i et dejligt hus og en dertilhørende have. Det betyder også bare, at græsset jo altså skal klippes en gang imellem. Vil du have en pæn have, men samtidig også tid til familien, hygge, og de ting, der gør dig glad, er en robotplæneklipper helt uundværlig. Den sparer os for oceaner af tid i dagligdagen, og så hjælper den med nødvendige opgaver, som dog er lidt trælse selv at skulle klare. Der er mange muligheder og mange modeller, hvilket du vil få et indblik i her i artiklen. Nogle gange hænger pris og kvalitet sammen, men det er dog ikke altid tilfældet med robotplæneklippere. Her kan de billigere modeller faktisk en hel del.

Her i artiklen bliver du præsenteret for 5 forskellige robotplæneklippere, som er nogle af de bedste modeller på markedet lige nu. Læs med og find ud af, hvilken robotplæneklipper du skal have til din have.

Worx robotplæneklipper Landroid S 500 M2 inkl. WiFi & sidekliptest af robotplæneklippere

Denne robotplæneklipper er fra mærket Landroid, og den er rigtig populær på markedet lige nu. Den har både en fordelagtigt pris, men den adskiller sig også ved, at den er udstyret med en kunstig intelligens, så den selv kan navigere og træffe beslutninger. Den kan bevæge sig rundt omkring i hele haven – også på smalle steder, hvor mange andre robotplæneklippere ville undvige disse steder. Med Worx Landroid S 500 får du altså klippet hele din græsplæne.

En anden fordel ved denne model er, at den er helt immun over for en ujævn græsplæne. Måske du har frygtet, at en robotplæneklipper ikke vil kunne gavne dig og din have optimalt, da haven både har hældninger og skråninger? Robotplæneklipperen Worx Landroid S 500 er dog udstyret med en ny og avanceret teknik, som gør, at den selv kan beregne, hvordan den skal bevæge sig over skråninger, hældninger og andre udfordringer. Plæneklipperen her sikrer din have et godt resultat!

Worx Landroid Robotplæneklipper M II 800

robotplæneklipper test

→ 6.495 kr. hos Roboteksperten.dk

Denne Robotplæneklipper fra Landriod i modellen M II 800 er kåret til at være bedst i test hos Aftenposton. Den har integreret et fuldautomatisk plæneklippesystem og er kraftigere end mange andre modeller. Den er kompakt i størrelsen, og det betyder, at den kan komme rundt i meget snævre kroge og rundt på smalle steder. Du kan sætte maskinen til at køre efter en kantafgræsning – det kan være smart, hvis du eksempelvis har blomster i haven. Men når den så er sat til kantafgræsning, klarer robotten resten.

Der er en ladestation med, og robotten sørger selv for at søge tilbage til denne, når den er ved at være tør for batteri. Det er nemt at justere klippehøjden, og så er den helt ideel til plæner op til 800 m². Landriod laver nogle af de bedste og mest avancerede plæneklippere, så står du og overvejer, om du skal købe en robot til haven, er den her et godt bud. Den er udstyret med et 3-blads klippesystem, og det betyder, at din plæne er sikret at blive klippet helt tæt og perfekt.

WORX Landroid Robotplæneklipper M II 1000

bedste robotplæneklipper

→ 6.599 kr. hos Roboteksperten.dk

Her finder du endnu en robotplæneklipper fra mærket Landroid. Den her kan prale af at have nogle helt specielle funktioner, som kan være både tidsbesparende, smarte og let tilgængelige. Maskinen kan selv finde tilbage til dock, når den skal have batteriet ladet op igen. Du skal altså ikke sætte tid af til dette. Derudover har den en indbygget regnsensor, så er vejret skidt, bevæger maskinen sig ind, så den ikke går i stykker. Noget helt unikt ved den er, at der også er indbygget Wi-Fi i. Det er sjældent set før. Modellen her er meget højteknologisk og vil aflaste dig i din hverdag.

Den har et 3-blads klippesystem, så du skal ikke frygte for, at din græsplæne ikke bliver tæt og jævnt klippet. WORX Landroid Robotplæneklipper M II 1000 efterlader et smukt resultat, som du kan nyde med familien, når I skal hygge i haven.

Gardena R50Li robotplæneklipperrobotplæneklippertest

→ 6.999 kr. hos Roboteksperten.dk

Modellen R50Li fra Gardena er blevet kåret til testvinder hos BT. Plæneklipperen her er en driftssikker model, og mærket er i top. Gardena er kendt for at være blandt de førende producenter inden for robotplæneklippere. Maskinen er super nem at indstille, og den har flere programmer, som kan passe dine forskellige behov. Den har et betjeningsdisplay, hvor du blot vælger hvilket program, hvilken dag på ugen og hvilket tidspunkt, som du ønsker, at den skal køre. Den er let anvendelig for alle – man behøver ikke være et stort geni til teknik. Denne maskine kan modsat mange andre også køre i regnvejr. Så uanset vejr skal din plæne nok blive klippet til perfektion.

Det er med R50Li fra Gardena muligt at indstille klippehøjden, så du selv kan vælge, om dit græs skal være 2 eller 5 cm højt. Batteriet er stærkt og meget vedligeholdelsesvenligt. Det er både energibesparende, og så er det meget pålideligt i drift. Modellen her er ligeledes tyverisikret, og det fungerer på den måde, at den har et indbygget pinkodesystem. Det betyder, at det kun er dig, som kan få adgang til maskinen.

Modellen har fået stor ros for at være meget støjsvag og anses for at være en af de mest lydsvage på markedet. Den har en vægt på blot 8 kg, og derfor klarer den nemt stigninger, skråninger og hældninger på din plæne.

ROBOMOW RC308Utest at robotplæneklippere

→ 8.175 kr. hos Roboteksperten.dk

Plæneklipperen fra ROBOMOW blev i 2016 kåret som en af de bedste modeller af det svenske teknikmagasin M3. ROBOMOW er et populært mærke inden for plæneklippere, både i Europa og i USA. Brandet har mere end 20 års erfaring i branchen, og det betyder også, at de leverer plæneklippere i topkvalitet. De har foretaget mange undersøgelser, og de ved, hvad der virker.
Denne model er stilren i et elegant design, og så er klippeevnen selvfølgelig i top. Den er udstyret med en klinge, som kan nå ud i de yderste kanter, hvilket sikrer en kvalitetsklipning af græsset.

Batteriet er ligeledes i topklasse. Det kører ca. 70 minutter pr. opladning, og når maskinen er tom for strøm, finder den naturligvis selv tilbage til opladeren. Med i købet her får du 200 m kabel og 250 pløkker, som du kan bruge til at afgrænse det område, som du ønsker at få klippet. Det er nemt og smart.

Med RC308U skal du ikke frygte for sikkerheden. Der er taget højde for dette. Så hvis maskinen støder på noget uventet under klipningen af græsset, så stopper klingerne med det samme. Bladene sidder højt placeret på maskinen, og dette mindsker også risikoen for ulykker. En anden fordel er, at den er tyverisikret. Den har nemlig et alarmsystem med en personlig kode. Dermed kan man altså ikke benytte maskinen, hvis man ikke kender koden. Så når du investerer i en plæneklipper, er det en god idé også at tjekke, om den har tyverisikring. Skulle det sker, at den bliver stjålet, sender det indbyggede alarmsystem dig automatisk en besked til din telefon – såfremt maskinen forsøges åbnet med en forkert kode, eller hvis nogen piller ved plæneklipperen.

Dækker et areal på 500 m²

Modellen her er god til den mellemstore plæne og er bedst til et areal op til de 500 m². Er din plæne større, så gå gerne efter de modeller, vi har præsenteret til at kunne varetage op til 800 m². Denne plæneklipper kan du styre, selvom du ikke er i haven. Den kan nemlig kobles til din smartphone eller til din tablet. Her kan du gennem en app indstille klippehøjde, tjekke programstatus og planlægge klippetider. RC308U har en indbygget regnsensor, som gør, at maskinen kører tilbage til ladestationen, hvis uvejret begynder.

Du er nu blevet præsenteret for en 5 forskellige robotplæneklippere, så derfor er du nok også klar over, at hele din sommer kan bruges på familien, venner, hygge og grill, frem for at skulle tænke på græsset i haven. Med en robotplæneklipper bliver græsset holdt nede hele sommeren, så du skal ikke længere trække dig selv op til at få rullet den manuelle plæneklipper ud af skuret og sætte en god time af til klipning af græsset. Det er en beskeden investering, som simpelthen vil ændre din hverdag i den positive retning. Så tjek du blot plæneklipperne ud, og så kan du ellers bare smutte ud og hygge dig med et spil golf med vennerne eller invitere til grill i din nyslåede have. Held og lykke med at finde den robotplæneklipper, som passer helt perfekt til dig og dine behov.