Sport og fritid

Sådan finder du fritidsjob til unge

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vi har i dag udvidet emnet for vores kategori: Sport og Fritid, da en del af vores læsere har vist interesse i at høre noget om, hvordan man skal forholde sig i forhold til et job i fritiden. Derfor har vi taget kontakt til to forskellige websites, som på hver deres måde arbejder med fritidsjob.

Fritidsjob som ungarbejder

Søger du eller dit barn et fritidsjob som ungarbejder, så kan du eksempelvis besøge jobsitet: Ungarbejde.dk. Da vi indenfor EU ikke tillader børnearbejde, skal man være 13 år, for at tage et fritidsjob.

Der er også en lang række regler for hvad man må arbejde med, og hvad man ikke må arbejde med, når man er teenager. Eksempelvis skal man passe på, at man ikke har tunge løft, da kroppen ikke er færdigudvokset.

Man skal som ung også passe på, at man ikke arbejder med kemikalier, hvorpå der er et orange advarselstegn, hvis man er under 18 år. Ligeledes må fritidsjobbet ikke gå ud over skolegangen, når man ikke er myndig endnu.

Som forældre og arbejdsgiver har man derfor et udvidet ansvar for at tage godt imod de unge, der gerne vil have et fritidsjob. Det handler jo ud over sundhed og skolegang, også om at de unge får en god introduktion til arbejdsmarkedet.

Nu er de mange forbehold nævnt, så er det også værd at tale om alle fordelene. Når en ung har et fritidsjob, så giver det penge på kontoen, og de unge får lært værdien af penge, så penge ikke blot er en selvfølgelighed i hverdagen.

Derud over, så lærer de unge også at arbejde på en voksen arbejdsplads, hvilket er særdeles sundt for den personlige udvikling.

En måde at søge et job på er ved at bruge et af de jobsites, som har specialiseret sig i fritidsjob til unge.

Influencer job

At være influencer er særdeles hot i øjeblikket. De helt store influencers på Instagram og YouTube har mange følgere, og disse følgere har en naturlig interesse i også selv at starte som influencer via deres social media kanal.

Derfor modtager det danske influencer bureau Loggershut også en del ansøgninger om at blive influencer. Mange ansøgere er dog ikke kvalificeret til at blive influencers. Ikke at lysten mangler, men den sociale media profil, skal være relevant for virksomhederne, der gerne vil brande deres produkter via influencerne.

En af klare fordele for influencerne er, at de kan arbejde hjemmefra, og på hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Det gør, at jobbet er utrolig fleksibelt. Og mange influencers har også en drøm og at blive iværksætter, så influencervejen er et godt sted at starte.

Det er dog også værd at bemærke, at det kan være tidskrævende at være influencer. Både i forhold til at være kreativ, men også at optimere et post, en Insta-story eller en Youtube-video. Derefter kommer så den tid man bruger på at svare alle følgerne.

Vi håber med denne artikel, at du har fået et godt indtryk af 2 forskellige måder at have et fritidsjob.