Sport og fritid

Cylinderklipper test – vælg blandt nogle af de mest populære på markedet

Indhold

Har du planer om at investere i en cylinderklipper, men er du i tvivl om, hvilken en du skal købe? Så er der råd at hente i denne artikel.

Vi har lavet en oversigt over nogle af de mest populære cylinderklippere på markedet, så du er klædt godt på, når du skal ud at investere i en ny håndskubber til haven.

Samtidig guider vi dig til webshops, hvor du kan købe din nye cylinderklipper til konkurrencedygtige priser. Samlet set giver det dig det bedste overblik over udvalget af cylinderklippere på markedet.

Som haveejer er en plæneklipper en obligatorisk bestanddel af redskabsparken i haveskuret. Og hvis haven er lille, kan en cylinderklipper – eller en håndskubber i daglig tale – være at foretrække frem for en græsslåmaskine.

Faktisk er der flere fordele ved en cylinderklipper – blandt andet larmer den næsten ikke, og så giver den en flottere og mere jævn græsplæne. Det skyldes, at en cylinderklipper rejser græsstråene op og klipper dem med rene snit.

Dermed får du en mere ensartet og grøn plæne, da du samtidig undgår de brune, flossede ender på græsstråene, som en motorplæneklipper skaber.

Desuden er der penge at spare ved at købe en håndskubber, som generelt er væsentlig billigere end en motorplæneklipper. Og som et ekstra plus er håndskubbere generelt langt mere miljøvenlige end motorplæneklippere, da håndskubbere betjenes manuelt.

ForhandlerModelKlippebreddeKlippehøjdeVægtPris
AL-KO Gudenaa GU 40040 cm18-34 mm13 kg868,-
AL-KO Soft Touch 38 HM Comfort38 cm14-35 mm7,9 kg426,-
ALKO Håndskubber Comfort 38-538 cm15-35 mm7 kg378,-
Bosch AHM 3030 cm12-40 mm6,4 kg520,-
Fiskars StaySharp Max61 cm25-100 mm23,5 cm1.599,-
Fiskars StaySharp Plus61 cm40-100 mm18,6 kg1.196,-

AL-KO Gudenaa GU 400 – robust og effektiv cylinderklipper

→ Set til 868 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 920,4 kr. hos 10-4.dk

Cylinderklipper test
 • Letkørende
 • Klippebredde: 40 cm
 • Anbefalet areal: 800 m2.

AL-KO Gudenaa GU 400 er en af de mest populære modeller hos forhandleren Wupti.com. Det er en rigtig god og robust håndskubber, som er effektiv og let at køre. Og når du slår dit græs med en håndskubber, belaster du ikke miljøet, som det er tilfældet med en motorplæneklipper.

Denne cylinderskubber har en cylinder på 150 mm med fem knive. Knivene er lavet af hærdet stål og er selvskærpende. Det betyder, at du slipper for at slibe knivene, da de slibes som følge af den lette friktion med kontaktfladen. Det er dog alligevel en god idé at tjekke knivene fra tid til anden og slibe dem hvis nødvendigt.

AL-KO Gudenaa GU 400 vejer 14 kg og har en klippebredde på 40 cm. Du kan regulere klippehøjden i fire indstillinger fra 19-38 cm. Hvis din græsplæne dækker et areal på mindre end 800 m2, vil denne cylinderklipper være et oplagt valg.

Vil du gerne spare tid, når du slår dit græs, kan du montere et græsfang på din AL-KO Gudenaa GU 400, så du slipper for at rive græsset sammen efterfølgende. Ønsker du at montere et græsfang på cylinderklipperen, skal den tilkøbes.


AL-KO Soft Touch 38 HM Comfort – perfekt håndskubber til små haver

→ Set til 426 kr. hos Frishop.dk

Billig cylinderklipper
 • Let og effektiv cylinderskubber
 • Klippebredde: 38 cm
 • Velegnet til mindre haver på op til 250 m2.

Har du en lille have, og er du på udkig efter en let og effektiv cylinderklipper? I så fald er AL-KO Soft Touch 38 HM et godt bud på den perfekte håndskubber til dig.

AL-KO Soft Touch 38 HM befinder sig i den billige ende af skalaen, og den er især effektiv, når du skal slå græs i mindre haver på op til 250 m2.

Med en vægt på kun 7,9 kg er den samtidig let at skubbe, og du kan derfor hurtigt og nemt finde den frem fra skuret, når græsset trænger til en tur.

Når du slår græs med en håndskubber, skåner du ikke blot miljøet, men du får også en grønnere og mere ensartet græsplæne. Det skyldes, at en håndskubber klipper græsstråene over, mens en motorplæneklipper slår græsset over med sine roterende knive.

AL-KO Soft Touch 38 HM har en klippebredde på 38 cm, og klippehøjden kan justeres i fire trin fra 14-35 mm. Desuden har den en klippecylinder på 128 mm med fem stålknive.


AL-KO Comfort 38-5 – billig cylinderskubber til små haver

→ Set til 378 kr. hos Frishop.dk

Cylinderklipper bedst til prisen
 • Billigst i sin kategori
 • Let og nem at skubbe
 • Velegnet i haver på op til 600 m2

Er du på udkig efter en ny cylinderskubber, men ønsker du ikke at bruge særligt mange penge på den, er denne model fra AL-KO et oplagt valg. AL-KO Comfort 38-5 er den billigste håndskubber i sin kategori hos Frishop.dk.

Den er velegnet til små haver, men kan også anvendes i større haver på op til 600 m2. Med en vægt på kun 7 kg er den samtidig let at skubbe rundt i haven, og det behøver derfor ikke at tage lang tid at slå græsset.

Fordelen ved at slå dit græs med en håndskubber er, at den ikke larmer særligt meget, samtidig med at det giver god motion. Og med denne lette håndskubber fra AL-KO behøver du ikke at overanstrenge dig, når du skubber den rundt i haven.

Den har en klippebredde på 38 cm, og klippehøjden kan justeres i fire trin fra 15-35 mm. Desuden har den en klippecylinder på 128 mm med fem stålknive.


Gardena Comfort 400 C – sammenklappelig håndskubber

Bedste cylinderklipper
 • Sammenklappeligt håndtag
 • Klippebredde: 40 cm
 • Velegnet til mindre haver på op til 250 m2

Gardena er et populært mærke hos vores forhandlere, og denne model kan især anbefales, hvis du er på jagt efter en cylinderklipper, der ikke fylder særligt meget i skuret. Håndtaget kan nemlig klappes ned på denne cylinderklipper, hvilket halverer højden på den.

Derfor kræver den kun begrænset plads i redskabsskuret, samtidig med at den er let at transportere.

Har du en have på mindre end 250 m2, taler det også til denne håndskubbers fordel. Gardena Comfort 400 C har store hjul, hvilket gør den let at skubbe og styre.

Du kan derfor ganske hurtigt slå din græsplæne med denne håndskubber, som er særligt velegnet til brug i små haver.

Med en håndskubber fra Gardena får du en flot, ensartet græsplæne. Du skal blot sørge for at slå græsset, før det bliver for langt, da håndskubbere generelt har vanskeligt ved at klare sig i højt græs.

Håndskubberen har en klippebredde på 40 cm, og klippehøjden kan justeres i fire trin fra 12-42 mm.


Bosch AHM 30 – let model til brug i små haver

→ Set til 489 kr. hos Frishop.dk

→ Set til 519,4 kr. hos 10-4.dk

Håndskubber
 • Velegnet til små græsplæner
 • Skånsom mod plænen og klipper græsset ensartet
 • Anbefalet areal: 250 m2.

Bosch AHM 30 er en lille model, der egner sig godt til mindre haver. Med en vægt på 6,4 kg er det samtidig en utrolig let model sammenlignet med andre cylinderklippere. Det gør det nemt at finde denne håndskubber frem fra skuret og slå græsset. Den egner sig bedst til små haver, men der er den til gengæld også yderst effektiv.

Bosch AHM 30 er en kraftig cylinderklipper med saksesnitprincip, hvilket sikrer høj snitkvalitet. Den er skånsom mod din græsplæne og klipper græsset ensartet.

Cylinderklipperen har en klippebredde på 30 cm og en klippecylinder på 150 mm. Desuden har den et skæresystem med fire drejede knive af hærdet stål. Den har en trinløs klippehøjdeindstilling på 12-40 mm.

En af de mange fordele ved en cylinderskubber er, at de ofte er lette at vedligeholde, hvilket også gælder for denne model fra Bosch. Cylinderknivene på denne håndskubber er vedligeholdelsesfrie, men du bør alligevel efterse dem og eventuelt slibe dem i løbet af sæsonen.


Fiskars StaySharp Max – avanceret cylinderklipper med flere funktioner

→ Set til 1.599 kr. hos Frishop.dk

Sammenklappelig håndskubber
 • Stor og robust cylinderklipper
 • Kan klippe helt tæt på blomsterbede og husmure
 • Anbefalet areal: 500 m2.

Denne model fra Fiskars adskiller sig på flere punkter fra de øvrige håndskubbere. Blandt andet er hjulene placeret foran og bagved klippecylinderen, hvilket adskiller den fra andre cylinderklippere, hvor hjulene er placeret på siden af klippecylinderen.

Som resultat af dette kan Fiskars StaySharp Max klippe græsset tæt på blomsterbede og mure. Dermed undgår du at skulle bruge en græstrimmer eller kantskærer til at klippe de græstotter, der gror langs kanterne.

StaySharp er en ny teknologi fra Fiskars. Den henviser til cylinderklipperens knive, som med StaySharp forbliver skarpe, uden du behøver at vedligeholde dem ved at slibe dem. De meget skarpe knive kan skære igennem langt græs, kviste og ukrudt.

Selvom Fiskars StaySharp Max er en robust model med en vægt på 23,5 kg, er den med sit bløde, justerbare og ergonomiske håndtag nem at skubbe rundt på græsplænen. Den anbefales til haver, der har et areal på op til 500 m2.

Når du slår græs med Fiskars StaySharp Max, kastes det afklippede græs fremad, og du undgår dermed at gå rundt med græs på benene.

Vil du gerne slippe for at rive græsset sammen efter græsslåning, kan du tilkøbe en græsopsamler, som monteres på håndskubberen uden brug af værktøj. På den måde slipper du for selv at skulle fjerne græsset fra den nyslåede plæne.

Fiskars StaySharp Max har en klippehøjde, der kan justeres fra 25-100 mm i fire trin. Selvom den har vedligeholdelsesfrie knive, bør du efterse dem og eventuelt slibe dem efter behov.


Fiskars StaySharp Plus – større klippestyrke end andre håndskubbere

→ Set til 1.196 kr. hos Byghjemme.dk

Bedste håndskubber
 • Avanceret cylinderklipper med StaySharp-teknologi
 • 75 procent større klippestyrke end andre modeller
 • Let at skubbe rundt

Fiskars StaySharp Plus er en af de mest avancerede cylinderklippere på markedet. Sammenlignet med andre håndskubbere på markedet har den 75 procent større klippestyrke.

Vælger du at investere i denne model fra Fiskars, får du altså en yderst effektiv og robust håndskubber.

Modellen er udstyret med Fiskars StaySharp-teknologi, hvilket betyder, at cylinderklipperens knive forbliver skarpe, uden du behøver at slibe dem. Desuden er de skarpe knive både i stand til at skære igennem kviste, ukrudt og langt græs.

Håndskubberen har en vægt på 18,6 kg, men er let at skubbe rundt, når du slår græs. Den har et blødt ergonomisk håndtag, der kan justeres. På den måde kan du indstille håndtaget, så det passer til din højde.

Når du slår græs med Fiskars StaySharp Plus, kastes det afklippede græs fremad. På den måde undgår du, at græsset rammer dine ben. 

Håndskubberen har en justerbar klippehøjde på 4-10 mm og en klippebredde på 61 cm.


Find din nye cylinderklipper hos en af vores forhandlere

Hvis redskabsskuret skal opgraderes med en ny cylinderklipper, er der flere forskellige modeller at vælge imellem. Så kan græsplænen tage sig ud fra sin aller bedste og mest nyklippede side hele sommeren. Er du dyreejer, vil dit kæledyr helt klart sætte pris på dette. Du kan finde billigt foder og udstyr til dit kæledyr hos Dyrelageret.dk (sponsoreret link).

Som udgangspunkt bør du derfor overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge på din cylinderklipper.

Generelt er cylinderklippere langt billigere end motorplæneklippere, og du kan typisk finde en god cylinderklipper til en pris på omkring 500-700 kroner. De findes dog også i billigere og dyrere udgaver.

Desuden bør du tage størrelsen på din have med i overvejelserne, da der er forskel på, om de forskellige håndskubbere egner sig til små eller større haver. Har du en stor have, bør du dog overveje en motorplæneklipper i stedet, da håndskubbere generelt anbefales til små haver.

Faktisk kan det virke en smule uoverskueligt at navigere i det store udvalg af cylinderklippere, hvis du ikke tidligere har haft en håndskubber i skuret.

I denne artikel præsenterer vi dig derfor for nogle af de mest populære cylinderklippere på markedet, og vi henviser dig til webshops, hvor du kan købe din nye håndskubber til konkurrencedygtige priser.

Er du i tvivl om, hvilket mærke eller hvilken model du skal investere i, skal du ikke tøve med at kontakte vores forhandlere. De tilbyder alle professionel rådgivning, hvis du kontakter dem telefonisk eller over mail.