Sport og fritid

Gode råd til Cyber Monday

Indhold

På denne side har vi samlet nogle gode råd til dig som forbruger, omkring hvad du skal være opmærksom på, når det er den såkaldte Cyber Monday. Vi hjælper dig, så du kan finde de bedste tilbud og dermed spare flest penge. Denne dag falder altid mandagen efter Black Friday, og i 2019 er det altså d. 2. December, da datoen for Black Firday er d. 29. November.

Cyber Monday – Sådan blev dagen til

Cyber Monday er en dag, hvor rigtig mange online shops kører tilbud, med rigtig store besparelser. Selve dagen og ordet blev skabt i USA af marketing-afdelinger i forskellige online butikker. Dette var et tiltag, som skulle få folk til at handle i deres butikker, som er online frem for de traditionelle fysiske butikker, som traditionen ellers var til.

De seneste år har både Black Friday, men i særdeleshed også Cyber Monday, vokset sig til at være de største handelsdage på året. Cyber Monday er næsten lige så stor som Black Friday, og den forudsiges af mange eksperter at overtage 1.-pladsen fra Black Friday, som den største handelsdag i fremtiden. Den største forskel på de to ”højtider” er, at på Cyber Monday foregår al handel online, hvorimod der også er fysiske butikker til Black Friday.

Det siges at dagen for første gang blev navngivet tilbage i 2004, hvor et studie påviste at mandagen efter Black Friday, var den største handelsdag for online butikker. Og dermed blev Cyber Monday født.

Udviklingen af Cyber Monday i Danmark

I Danmark har vi taget denne tradition til os (ligesom så mange andre traditioner som Halloween, Valentinsdag osv.). Det er et udbredt fænomen, som næsten alle danskere kender til at Black Friday og Cyber Monday kommer i slutningen af året. Dog er Cyber Monday ikke nært så stort endnu, men skal man tro og følge udviklingen i andre lande, er dette blot et spørgsmål om tid, før denne specielle mandag overgår Black Friday.

På Cyber Monday i Danmark kander altså være gode tilbud at hente, hvis du ikke lige fandt det du søgte, eller ikke synes det rette tilbud var til stede. Det kan derfor være en god ide at have is i maven og vente, for mange online shops har altså store besparelser på rigtig mange produkter og kategorier. Så hold øje med webshops’ne.

Hvilke produkter er så på tilbud?

Som nævnt ovenfor er de fleste danske webshops ved at have tage Cybe Monday til sig. Flere og flere online butikker får øjnene op for fænomenet, og de muligheder de har. Derfor får du som forbruger også flere og flere muligheder for hvert år der går. Jo flere webshops der kører kampagner på Cyber Monday, desto flere produkter vil du også se komme på tilbud.

Der er derfor også stor sandsynlighed for, at du kan finde lige netop det produkt, du har gået og ledt efter i lang tid, men som er lige lovligt dyrt, til en rigtig god pris. Mange af forhandlerne på vores side kører med stor sandsynlighed også tilbud på Cyber Monday, så du vil kunne finde produkterne, til en langt billigere pris på denne dag.

Det skal du være opmærksom på

Det er klart at rigtig mange online butikker sætter deres produktpriser ned på Cyber Monday. Derfor kan det også være meget uoverskueligt at finde ud af, hvor du finder det bedste tilbud, på den vare eller det produkt, som du ønsker. Derfor vil vi her komme med nogle hurtige råd og tips til, hvordan du kan finde de bedste tilbud, og dermed den største besparelse for dig.

Du skal først og fremmest starte med at danne dig et overblik. Hvilke webshops har hvilke produkter. Når du så har kategoriseret de forskellig shops, kan du bruge søgefunktionen (som de fleste shops har) til at se om de har dit produkt i sortimentet. Du kan med fordel have alle de forskellige webshops indenfor den givne produktkategori åben i hver deres vindue/fane, så du hurtigere kan sammenligne priser, leveringstider mm. Så kan du blot vælge den forhandler, som har den bedste pris eller de bedste vilkår. Alt dette skal dog gøres på selve dagen, så du får de opdaterede tilbudspriser. Det går nemlig stærkt både denne dag og på de omkringliggende dage.

Derfor kan det også være en god ide at forberede sig et par dage før selve Cyber Monday, og måske endda også før Black Friday. Hold øje med onlinebutikkerne, og se om de har nogle priser offentliggjort allerede. Du kan også med fordel begynde at sortere og kategorisere butikkerne, således at du hurtigt på selve Cyber Monday, kan foretage prissammenligningen, og hurtigt slå til, hvis du finder et rigtig godt tilbud.

En god dag til gaveindkøb

En af fordelene ved, at Cyber Monday falder hvor den  gør, er at det er lige op til den store julehøjtid og det betyder også store gaveindkøb for mange. Det kan være en dyr fornøjelse, specielt hvis man har en stor familie, som man gerne vil forkæle med nogle gaver. Disse mærkedage er virkelig med til at kickstarte julehandlen, og du kan med fordel også starte dine gaveindkøb på denne Cyber Monday.

Da der er så store besparelser at hente, vil du kunne spare mange penge ved at købe nogle gaver på denne dag, frem for at skulle købe produkterne i løbet af December. Så det er altså en god ide, at være lidt tidligt ude ift. at få indsamlet nogle gave ideer fra dine nærmeste, så du ved hvad du skal holde øje med. Det er samtidig også nemmere t overskue, end at skulle ud i de fysiske butikker, sammen med resten af Danmark. Du kan i ro og mag ordne det hele hjemme fra computeren. I værste fald skal du en tur på posthuset og hente dine pakker, men hvis det er det eneste, er det da lige til at overskue. Læs denne artikel og find tandlæger i Odense.

Cyber Monday vokser år for år

Der er ingen tvivl om at Cyber Monday er kommet for at blive, og dagen bliver uden tvivl kun større i takt med at online handlen også stiger. Flere og flere får øjenene op for dage – både webshops og forbrugere, og derfor vil der også komme flere og flere muligheder og større besparelser.

Vær forberedt på dagen allerede nu, og find et godt tilbud på det/de produkter, du går og leder efter.