Sponsoreret indhold

Kan et forbrugslån betale sig

Du kender det sikkert, at du har brug for en lidt mere fleksibel økonomi. Det kan være en stor udgift, som gør, at én måned er særligt presset, og at du må leve af havregrød for at få det til at hænge sammen, og måneden efter har du rigeligt. Her kan et forbrugslån hjælpe med at sprede udgiften ud over flere måneder. Det koster noget, men det er ikke sikkert, det koster så meget, som du forventer. Det kan allerede afsløres nu, at det ofte kan være en billig mulighed for en fleksibel økonomi.

Hvad er forbrugslån

Et forbrugslån er det samme som et SMS-lån, kviklån, mikrolån – det markedsføres under forskellige begreber, men det ér altså ord for det samme. Du kender det måske som bondefangeri med korte løbetider og høje renter, men sådan er det langtfra – i hvert fald ikke længere. Der er regler for, hvad de samlede udgifter hvert år må være, de årlige udgifter i procent eller den såkaldte ÅOP.

Hos KreditNU, der er en forbrugslånsvirksomhed, fungerer det for eksempel sådan, at du optager et lån med en fast løbetid på 12 måneder – lånet betales af i 12 lige store bidder. Du udarbejder og sender ansøgningen online og får pengene udbetalt med straksoverførsel. Der er ikke nogen månedlig rentetilskrivning – men det koster lidt at etablere lånet. Du kan hurtigt og enkelt beregne forbrugslånet, hvad det koster dig at låne penge, med låneslideren, når du besøger KreditNU online. Og så kan her læse endnu mere om forbrugslån.

Hvad kan du bruge et forbrugslån til

Et forbrugslån kan som sagt hjælpe dig med at betale en stor udgift, så du ikke skal leve af havregrød en hel måned. Det kan være, at bilen skal på værkstedet, og at de finder noget, der skal laves, og som koster mere, end du havde regnet med. Har du ikke pengene – eller har du kun lige præcis pengene – stående, kan du med et forbrugslån dele regningen op i flere bidder.

Hos KreditNU er der som bekendt en fast løbetid på 12 måneder, og lad os bare sige at regningen er på 10.000 kr. Her kan du, i stedet for at betale 10.000 kr. på én gang, dele det op i 12 lige store bidder og betale lige under 1.000 kroner i 12 måneder eller mindre. For du kan uden ekstra omkostninger betale mere af og dermed afvikle lånet hurtigere.

Det svarer til at købe en mobiltelefon på afbetaling. Hvilken af løsningerne, der er bedst, afbetalingen eller forbrugslånet, kan du læse om i artiklen Kviklån eller afbetaling? i Finans. Det afhænger selvfølgelig af din situation, hvad der bedst kan betale sig – for en kontant betaling vil altid være at foretrække. Men hvis det af en eller anden grund ikke kan lade sig gøre, så ér et forbrugslån en mulighed, der er værd at kigge ind i.