Sponsoreret indhold

Sådan passer du godt på din hest i løbet af vinteren

Indhold

Dette indhold er lavet i samarbejde med Lundemøllen A/S

Ligesom det gælder for mennesker, skal din hest også have den rette pleje og de bedste vilkår for at komme igennem den kolde vinter. Temperaturen har nemlig en indflydelse på hestens velbefindende og aktivitetsniveau. Men hvordan passer du bedst på din hest? Det svarer vi dig på lige her.

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan du passer bedst muligt på din hest i løbet af vinteren. Vi giver dig gode råd til, hvad du bør investere i for at sørge for, at din hest trives hele året rundt.

Den rette beklædning

I løbet af vinteren springer vi alle i de varme jakker for at holde varmen. Det er nødvendigt med et isolerende lag, der passer godt på kroppen, så den kan holde sig varm. Det samme gælder for din hest, og derfor er det nødvendigt med dækkener, der kan bruges især i løbet af vinteren.

Til heste finder du forskellige dækkener. Du finder blandt andet overgangsdækkener og vinterdækkener. Har du kun et enkelt af slagsen, som du bruger året rundt, kan det godt betale sig at investere i et vinterdækken. Her er det vigtigt, at du vælger en forhandler, der leverer det i en høj kvalitet, og hvor der er varmeisolerende materialer i selve dækkenet.

Vitaminer og mineraler

Også kosten er afgørende i vintermånederne, så din hest er klar til at tage hul på en ny sæson. Det kan ofte godt betale sig at kigge lidt nærmere på den kost, du vælger til din hest. Er din hest mindre aktiv i løbet af vinterhalvåret, bør du vælge en mere kalorielet kost. På den måde kan du undgå overvægt hos din hest.

Derudover bør du hjælpe hesten godt på vej ved at vælge vitaminer og mineraler. Det gælder blandt andet B-vitamin, der er gavnligt, inden forårspelsen skiftes. Også magnesium er effektivt, og det hjælper din hest med at undgå nervøsitet, stress eller muskeltræthed. Det er nemlig de bivirkninger, som mangel på magnesium kan give.

Har du at gøre med en konkurrencehest eller en hest, der skal påbegynde genoptræning, bør du vælge elektrolytter som et supplement. Det hjælper med at bibeholde saltniveauet efter træning, i og med at hesten udskiller en masse sved. Det hjælper til at fremme muskelopbygningen og samtidig undgå eventuel dehydrering.

Varme omgivelser

Til slut er det vigtigt at nævne den stald, som din hest opholder sig i. Det er vigtigt med tørre og varme omgivelser, så den uden besvær kan holde varmen. Der bør samtidig være godt isoleret i hestens bås, så den kan holde varmen hele døgnet rundt.