Sponsoreret indhold

Fire gode råd, når du skal købe en varmepumpe

Indhold

Dette indeholder sponsoreret indhold

Når man skal ud og investere i en varmepumpe, så er det ikke bare noget man gør fra dag til dag. Der er rigtig mange ting, som skal med i overvejelserne, og der er mange ting, som man er nødt til at få tjekket op på, inden man køber en varmepumpe. Først og fremmest, skal man finde ud af, hvor man skal købe varmepumpen henne. Et bud på dette kunne være at købe en varmepumpe hos Dansk Varme Service. Hvis du er lidt i tvivl om, hvad du skal have med i overvejelserne, når du køber en varmepumpe, så kommer der fire gode råd her under. 

Første råd – Vær opmærksom på huset isoleringsgrad

En varmepumpe er til for at skabe varme i hjemmet, men den kan ikke gøre sit arbejde ordentligt, hvis der er problemer med isoleringen i huset. Derfor kan det være en god ide, og særligt i gamle hjem, at tjekke op på om der måske kan gøres noget ved isoleringen i hjemmet inden man investerer i en varmepumpe. Det kan eksempelvis være, at huset skal efterisoleres, der skal være ydermure isolering eller skal der nye døre og vinduer til. Det er alt sammen spørgsmål man bør overveje for at få det bedste ud af sin varmepumpe.

Andet råd – Tag et kig på husets nuværende varmeforbrug

En anden ting, som man også skal have med i overvejelserne er husets nuværende varmeforbrug. Man skal i hvert fald gå ind og kigge på, og tage højde for, det nuværende varmeforbrug, så man er sikker på, at man får dimensioneret varmepumpen, så man er sikker på, at den passer til det niveau af varme, som huset bruger i dag. På den måde er du sikker på at varmepumpen kommer til at passe til husets behov, og at du hverken kommer til at bruge mere eller mindre varme, når du får varmepumpen.

Tredje råd – har huset det rigtige flow

Den tredje ting, som man bør overveje, når man skal investere i en varmepumpe er, at man skal kigge på om der er det rigtige flow i husets rørsystem, radiatorstørrelse og gulvvarmesystem. Det er rigtig vigtigt, at man får tjekket denne del, fordi det kan være afgørende for om der er det rigtige flow, sådan at der kan blive overført varme fra indedelen ud til radiatoren og ud i hjemmet. Hvis der ikke er det rigtige flow, så kan man ikke være sikker på, at huset bliver optimalt opvarmet. 

Fjerde råd – Varmt vand i den daglige husholdning

Man kan ikke undvære det varme vand i hverdagen, og derfor er det også en god ide, at have det med i overvejelserne, når man skal til at investere i en varmepumpe. Man skal altså finde ud af, hvor meget varmt vand man har brug for i den daglige husholdning. Derfor er det en god ide, at skabe et overblik over hvilke ting man har, som kræver meget hvad i hverdagen, som eksempelvis spabad og store brusehoveder, så man er sikker på man ikke komme til at stå og mangle varmt vand på et tidspunkt.