Sponsoreret indhold

Guide: Sådan finder du den perfekte campingstol

Indhold

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.]

Campingstolen. Et uundværligt stykke redskab for såvel den studerende som friluftsentusiasten, hundetræneren eller tilskueren. Om du er på vej på festival, til den årlige kapsejlads i Aarhus, på camping eller bare skal sidde behageligt udenfor et sted, så er det alfa og omega, at du har den rette campingstol ved hånden. Du har sikkert mange specifikke krav til din campingstol, og derfor er det også vigtigt, at du fra start får valgt den helt rigtige – men hvordan gør du egentlig det? Du får her et par skarpe bud på dén problemstilling.

Hvad skal den bruges til?

Selvom det kan virke som et simpelt sted at starte, er det ikke desto mindre et vigtigt område at overveje. Der findes utroligt mange varianter af campingstole på markedet, og derfor vil det være dumt at købe den første og den bedste, du finder. Brug i stedet på forhånd lidt tid på at overveje, hvad stolen egentlig skal bruges til, hvad den skal kunne og hvad den skal kunne holde til. Der vil være stor forskel på en campingstol, der skal med på festival, og én der skal bruges på campingferie på en vilkårlig campingplads.

Festivalstolen skal eksempelvis kunne holde til lidt mere belastning, som den stresstestes under sådanne vilkår, mens campingstolen ikke bliver lige så udfordret. Til gengæld har du formentlig brug for, at festivalstolen ikke koster spidsen af en jetjæger, da du, lad os være ærlige, formentlig ikke har tænkt dig at tage den med hjem og genbruge den næste år – selvom du burde. Omvendt er det rart, at campingstolen til ferien kan genbruges flere år, så du ikke hele tiden skal ud og investere i en ny.

Hvad er dit budget?

I forlængelse af ovenstående pointe, er et vigtigt område at overveje ligeledes dit eget budget. Som med så mange andre ting, hænger kvalitet og pris i høj grad sammen når det kommer til udstyr som campingstole, og derfor skal du finde ud af med dig selv, hvad du er villig til at give for stolen. Hvis den skal bruges jævnligt, kan det sagtens betale sig at bruge lidt ekstra penge på den. Det vil ikke kun spare dig penge i fremtiden, men også tid og energi. Hvad mere kan man så bede om? Gå derfor realistisk til værks, og vær forberedt på, at en god campingstol godt kan koste mere end du tror.

Hold øje med markedet

Sidst men ikke mindst er et godt tip, at være opmærksom på hvad der rører sig på markedet. På denne måde holder du dig hele tiden opdateret på, hvornår stolene kommer på tilbud – og her kan der være mange penge at spare. Således er campingstole ofte på tilbud op til festivaller i sommerperioden, men i indeværende sommerferie er de tit dyrere. Brug derfor gerne lidt tid på at undersøge dine egne muligheder, for sådan finder du også nemt det tilbud, der passer til lige netop dit behov.