Bolig

eToro

Indhold

Hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier og andre værdipapirer, kan du vælge at benytte din egen bank eller en af de mange uafhængige investeringsplatforme som for eksempel eToro. EToro er de senere år blevet mere og mere populær blandt investorer, blandt andet på grund af dens mulighed for at copytrade, altså at kopiere andre investorers handler, men også for det brugervenlige design.

Handl aktier, krypto og CFD’er

På eToro kan du handle aktier fra børser over hele verden og derudover også kryptovaluta som Bitcoin, Ether og en række andre kryptovalutaer. Du kan også handle CFD’er hos eToro platform, så der altså tale om en platform, der tilbyder en lang række af investeringsmuligheder i forhold til f.eks. de danske bankers handelsplatforme, som oftest kun tilbyder aktier og obligationer, og desuden heller ikke fra alle børser. Du kan læse mere om eToro og andre aktie-apps på https://aktieskole.com/aktie-app/. I visse tilfælde, afhængig af hvilken version af eToro, du benytter, betaler du ikke kurtage, som er det gebyr, handelsplatforme opkræver ved hver handel, og som især kan beløbe sig til mange penge, hvis man opererer med daytrading, da man her handlere oftere end ved langsigtet investering, hvor kurtagen derfor ikke har så stor betydning, særligt hvis der er tale om store beløb.

Kopier andre investorer og bliv selv kopieret

På eToro er det som nævnt indledningsvist muligt at copytrade. At copytrade betyder, at man følger en eller flere andre investorer og foretager de samme handler, som denne gør. Her skal man huske på, at ansvaret altid er ens eget, og man ikke kan holde andre ansvarlige, for de handler, man foretager. Når det er sagt, er der på eToro rigtigt mange rigtigt dygtige investorer, og det er muligt at se, hvem der er de bedste, og herudfra vælge, hvem man vil kopiere, hvis man altså vil det. Copytrading er en mulighed, og man kan altså også vælge blot at handle helt normalt og købe det, man selv finder frem til med egen research. Med copytrade funktionen er det også muligt for andre at kopiere dig, hvis du bliver dygtig og andre ser, at du har succes med dine investeringer. Download app – klik her

Pas på pengene

Visse udenlandske investeringsplatforme har fået kritik for at gamificere investering. Med det menes der, at man med designet og funktionaliteten gør investeringen til sjov og leg, hvilket kan foranledige nye investorer til at se det som dette og derfor får en useriøs omgang med penge og investeringer, hvilket selvsagt ikke er sundt.

Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvordan aktiemarkedet fungerer og generelt lære noget om investering, inden man vælger at tage sin første position. På nogle typer af investeringer er det muligt at tabe langt mere end man investerer, og det er derfor vigtigt at vide, hvad man gør. Som ny investor anbefales det at starte med helt almindelige enkeltaktier inden man evt. prøver kræfter med andre typer af investeringer. CFD’er er for de virkeligt øvede, og det anbefales at man ikke kaster sig ud i handel med disse, men mindre man har flere års erfaring med investering og til fulde forstår, hvordan dette marked fungerer.