Bolig

Sådan finder du de bedste eventyr for dine børn

Indhold

Man kan få den tanke, at børn i dag ikke gider høre eventyr og andre historier, og at det eneste de vil er at spille på deres tablet. Det er imidlertid ikke tilfældet, for børn er nysgerrige og bliver let fanget af en god historie.

Børns fantasi skal udvikle sig, og det kan man blandt andet gøre ved at læse eventyr for dem. Men hvilke eventyr er de bedste for det enkelte barn? Det ser vi nærmere på her i artiklen, så læs med, hvis du gerne vil læse eventyr for dine børn men ikke helt ved, hvor du skal starte.

HC – den grimme ælling og alle de andre

Gode gamle H.C. Andersen, kendt og elsket af de fleste voksne danskere og generationer før dem. Denne kulturskat bør du uden tvivl også søge at introducere dine børn for. H.C. Andersens samlede eventyr er en klassiker, når det gælder gaver til barnedåben, og måske har også dine børn været så heldige at modtage denne smukke gave. Hvis de har, kan du bare gå i gang fra en ende af og læse dig igennem alle de dejlige eventyr, lige fra Fyrtårnet til den grimme ælling. Der vil helt sikkert være eventyr, som de børn bliver grebet af og gerne vil høre igen.

Brødrene Grimm – smukkere end du tror

Du kender sikker eventyrene om Den lille Rødhætte, Snehvide og Askepot, men vidste du, hvem der har skrevet dem? Det har brødrene Grimm, og de er også forfattere til de fantastiske historier om Rumleskaft, Hans og Grete og Tornerose. Det vil være en forbrydelse ikke at videregive disse dejlige historier til dine børn, som vil elske at synke ned i de fantasifulde universer, som de to skrivelystne brødre var mestre i.

Dit eget liv som eventyr

Selvom der findes utroligt mange fine eventyr, du kan læse højt for dine børn, kan du også prøve at fortælle dem om din egen barndom og alle de skøre ting, du fandt på sammen med dine venner. Du kan vælge at gøre det til en historie om en anden dreng eller pige, eller du kan fortælle det som dig selv. Lav fantasifulde historier om hulerne I byggede i skoven eller hvor vred naboen blev, da han greb jer i at være på æblerov i hans have. Hvis du har en god fantasi, kan du også finde på historier, som slet ikke har forbindelse til virkeligheden, det er ikke så vigtigt for barnet.

Der er altså flere måder, man kan gribe det an på, når man gerne vil give sine børn de dejlige oplevelser med historielæsning, som man selv fik, da man var barn. Udover de nævnte forfattere her i artiklen findes der også nyere eventyrforfattere, dem kan man stifte bekendtskab med på biblioteket eller i de fleste boghandlere, dog især boghandlere der specialiserer sig i bøger for børn. Tilbage er der kun at tænde for natlampen, finde bogen frem og gå om bord i de mange dejlige historier. Rigtigt god fornøjelse.