Sponsoreret indhold

Sådan gør du det sjovere at bage

Indhold

Dette indhold er sponsoreret.

Flotte og dekorative kager er ikke kun forbeholdt deltagerne i DR’s Den Store Bagedyst. Du kan selv lave skønne og lækre desserter i dit køkken. Det kræver blot øvelse og tålmodighed, og vigtigst af alt de nødvendige bageredskaber. 

Der er altid plads til desserten

Spørger du folk, hvilken ret de foretrækker, svarer de fleste nok desserten. Det er ikke så svært at forstå, hvis du bare én gang har prøvet at sætte tænderne i for eksempel en lækker, blød chokoladekage. Står du og skal til at lave middag til venner eller familie, så glem derfor ikke desserten.

På nettet og i bøger om bagning findes der et enormt udvalg af opskrifter på forskellige desserter. En storfavorit blandt desserter er blandt andet de små muffins, som passer til alle festlige lejligheder. De er forholdsvis nemme at lave, det kræver bare de rigtige ingredienser og selvfølgelig muffinforme. Muffins er en nem kage at dekorere. Du kan for eksempel servere dem i søde muffinforme i farver eller lave en flot frosting til toppen.

Dyrk din kreative side med bagning

Søger du på kager på nettet, så kommer alverdens smukke kreationer frem. Det kan nemt tage pusten fra selv en erfaren fritidsbager. Men du kan sagtens selv lave rigtig flotte og kreative kager i dit køkken. Sørg først og fremmest for at have de mest essentielle redskaber til bagning. Uden eksempelvis en bageform, en vægt eller et decilitermål kommer du ikke langt.

Når det praktiske er på plads, og kagen er bagt, så er det tid til det sjove – nemlig at dekorere desserten. I langt de fleste supermarkeder finder du et bredt udvalg af pynt. Det kan være alt fra konditorfarve, krydderi-mix, marcipanpynt, sukkerprint med forskellige motiver og meget mere. Der er altså rig mulighed for at tilberede en kreativ dessert, som passer til enhver begivenhed.

Dessert som en sund snack

Desserten bliver ofte forbundet med lidt for mange kalorier. Du kan sagtens lave en sund dessert, som stadig bliver en sikker favorit til festen eller middagen. På nettet finder du utallige opskrifter på kager, bagværk og andet uden sukker og andre usunde ingredienser. På den måde kan du snacke videre med god samvittighed, samtidig med at du opretholder en sund livsstil. Hvis du har et forsæt om at leve lidt sundere i det nye år, behøver du altså ikke at glemme alt om mad til den søde tand.