Bolig

Elevationsseng – hvilken skal man købe?

At købe en ny seng er for det første en stor investering, men det er også supervigtigt at du vælger den rigtige. Vi bruger så mange timer i vores seng og en god nats hvile er absolut nødvendigt for at kunne fungere dagen efter. Så vi vil hjælpe dig med at se på nogle forskellige valgmuligheder af elevationssenge. Og her er et link til en artikel med et par almene råd om at købe en ny seng

En anden ting at huske på er at i dag er en seng og soveværelset ikke kun være et sted hvor vi hviler os, men også et sted, hvor du kan nyde mange forskellige online-tilbud og muligheder på internettet: kortspil og kasinospil, videoer, film, ja du kan endda læse bøger. Så at have et hyggeligt og behageligt sted derhjemme, som dit soveværelse og din seng, er et must, hvis du kan lide at slappe af.

Så hvilke ting skal du så overveje inden du bestemmer dig for hvilken elevationsseng du gerne vil have. Når du læser om eller spørger ind til elevationssenge skal du lægge mærke til følgende: 

En god motor: det er klart når vi snakker om mekanik der skal bruges ofte, at det er vigtigt, det er af god kvalitet. Du skal tænke på at du skal kunne justere din sidde- og liggeposition om og om igen, uden frygt for overbelastning af motoren. To fabrikanter af motorer der er kendte for deres kvalitet, er danske Linak eller tyske Okin.   

Fjedrene i sengen: er bedste er posefjedre/pocketfjedre eller multipocket-fjedre. Fjedrene bestemmer hvor god og stærk en støtte din krop får når du befinder dig i sengen. Hvis du vejer over 90kg, er en elevationsseng med multipocket-fjedre det bedste valg for dig. Den er udstyret med flest fjedre per kvadratmeter og derfor bedre aflastning og mere støtte. 

Elevationsbunden: vær altid opmærksom på lamellerne. Det er bedste hvis de kan justeres fordi det gør det muligt at hæve og sænke både hoved- og fodområdet som du ønsker det. Noget der også er meget praktisk, er hvis elevationssengen har en madrasbremse. På den måde bliver madrassen bremset og forhindret i at flytte sig eller glide ud over kanten, når du bevæger dig. 

Topmadrassen: altså lige meget hvilken slags seng man køber eller har, kan vi vist godt blive enige om at en topmadras gør en seng så meget bedre. Den giver bare lige den der ekstra komfort. Når man skal købe en topmadras, er noget af det vigtigste at tænke på materialet. Normalt kan du vælge mellem latex og memory-skum. Hvis du er typen der får det varmt om natten, så har latex en ventilerende effekt og giver en god støtte. Støtten fra en latex topmadras er mere i den hårde ende. Hvis du til gengæld er typen der fryser om natten, kan memory-skum give dig en dejlig varm følelse. Og en memory-skum topmadras er mere til den bløde side. Din krop vil synke ned i det bløde skum, i den form du nu har. 

Pris: Det er klart at budgettet til en elevationsseng er et større end til en almindelig seng. Men for de penge skal du vide at du får så meget mere luksus i dit liv og din hverdag. En elevationsseng har et utal af fordele, som for nogle mennesker er helt uvurderlige. For at give dig en ide om prislejet kan vi give dig et eksempel. En lidt dyrere, populær og god model fra Nordic Dream, ligger i omkring 14.995 kr. Du kan finde meget billigere modeller helt ned til 3-4.000kr per seng, men du skal selvfølgelig være opmærksom på flere ting ved sådan et køb. Kvalitet og pris hænger oftest sammen og hvis du gerne vil have en seng der holder i mange år fremover, skal kvaliteten være i orden. Være også opmærksom på om der er an garanti på sengen. Det er altid godt at være sikret på den måde, når man køber noget i det prisleje. 

En sidste lille detalje at få med om elevationssenge er hvor nyttige de kan være for folk der kæmper med sygdomme eller rehabiliteringsforløb. En elevationsseng kan formes og sættes i en vinkel der passer præcist til den enkeltes behov. Det kan være en uvurderlig hjælp i mange situationer, så det er ikke kun en seng man nødvendigvis køber for komforten. Held og lykke med købet.