BoligSponsoreret indhold

4 gode råd til at passe på din bil om vinteren

Indhold

Dette indhold er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de samarbejdspartnere der links til.

Vintermånederne giver både en rød næse, kolde fingre og en bil, der kan gå i stykker. Sidstnævnte er en kategori for sig selv. Din bil er trods alt i fare for at tage alvorligt skade under de kolde måneder, hvilket kan medføre et stort økonomisk tab, når du skal betale bilmekanikeren.

Heldigvis kan du komme de mange trusler i forkøbet ved hjælp af vedligeholdelse. For at hjælpe dig godt på vej giver vi dig fem gode metoder til at vedligeholde din bil om vinteren.

1.    Jævnlig kontrol for rust

Vintervejret byder blandt andet på kulde, vand og sne. Derudover bliver vejene saltet, hvilket blot gør ondt værre i forhold til rust. De store rustpletter ødelægger bilens udseende, og derudover kan rust også gøre stor skade på bilens indre dele. Derfor er det især vigtigt, at du får tjekket din bil for rust i løbet af vintermånederne. Det kan du enten gøre på egen hånd eller ved hjælp af et autoværksted. 

2.    Undgå stenslag

Din bils undervogn hader utvivlsomt vinteren. Det er i netop den tid, at biler får stenslag. De mange sten og det grove snavs ligger på vejen og venter på at gøre skade på de mange biler. Den smarte bilist vil til enhver tid beskytte undervognen med en rustbehandling og bruge en form for lakering til bilen. Derudover skal du selvfølgelig også være opmærksom på risikostederne og krydse fingre for, at din bil klarer skærene.

3.    Fjern fugten

Det er uundgåeligt, at gulvbeklædningen i bilen bliver fugtigt i løbet af vintermånederne. Uanset om det er på grund af regn eller sne, så bør du huske at hænge bundens måtter til tørre i ny og næ. Derudover gør du både dig selv og din bil en tjeneste, hvis du lufter ud i bilen. Det er tilmed en bonus, hvis du kan lufte ud i din bil i en opvarmet garage!

4.    Kæl for bilens detaljer

Det er især i de kolde måneder, at din bil kræver ekstra omsorg og opmærksomhed. Det kan være i form af gode vinterdæk, en kraftig lakering eller nye silikoneslanger til bilen. Kom skaderne i forkøbet, og udskift selv de dele, der for længst har set bedre dage. På den måde undgår du, at en lille del i bilen forårsager dyre og omfattende skader på resten af bilen.

Bilproblemer kan ske for alle

At man løber ind i problemer med bilen sker for alle, men for nogle er det mere kritisk end andre. Det er det eksempelvis i situationer hvor man leverer varer. Hvis en virksomhed f.eks. har en frugtordning til erhverv og firmaer, skal disse frugter leveres. Så duer det ikke at bilen ikke kan starte.

Derfor er det en god ide at tage sig godt af bilen, specielt i vintermånederne som kan være ekstra hårde for bilerne. Her kan ovenstående tips være yderst behjælpelige.