Sponsoreret indhold

Derfor er undergulve vigtige, når du skal have et nyt gulv

Dette indlæg er sponsoreret af den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Det er altid dejligt at få et nyt gulv – både når det erstatter et gammelt gulv, og når det er helt nyt, for eksempel i forbindelse med et nybygget hus. Hvis du er i gang med et byggeprojekt, og du derfor skal have nye gulve, er det vigtigt, at du husker undergulvet.

Undergulve er en samlet betegnelse for den flade, der fungerer som underlag for den gulvbelægning, du har valgt. Der findes pladeundergulve og støbte undergulve. Pladeundergulve samles blandt andet af brædder eller gulvspånplader, og støbte undergulve laves af beton, flydemørtel og cementbaseret afretning.

Undergulvet har en stor betydning for resultatet af det endelige gulv. Det har blandt andet en stor indflydelse på gulvets levetid, styrke, varmeisolering og planhed. Og det er især planhed, der spiller en stor rolle, når du skal have nye gulve. Det sikrer nemlig, at gulvet ikke bliver skævt, hælder eller knirker.

Vælg det rette firma til opgaven

Når du skal have lagt dit nye undergulv, er det vigtigt at vælge det rette firma til opgaven. I Danmark er vi heldige med, at vi har så mange gode håndværkerfirmaer, der kan hjælpe os med at udføre opgaver som netop lægningen af et undergulv.

Der findes mange forskellige gulvfirmaer, men det er ikke dem alle, der har lige stor erfaring med at lave undergulve. Derfor kan du med fordel vælge en nichevirksomhed, der er specialiseret i at lave undergulve til både renoveringsprojekter og nybyggeri. På den måde sikrer du det bedste udgangspunkt for netop dit bygge- eller renoveringsprojekt.

Hvilket undergulv bør du vælge?

Først skal du beslutte, om undergulvet skal bruges under en anden gulvbelægning, for eksempel trægulv, eller om det skal kunne bruges som færdig gulvflade. Beton kan blandt andet bruges som både underlag og færdig gulv, hvis der opnås en tilfredsstillende planhed.

Det mest anvendte undergulv er flydemørtel, som kan anvendes til store arealer. Det er populært, fordi det kun behøver en begrænset bearbejdning for at skabe en jævn overflade. Når det er tørt, skal det slibes for at undgå ujævnheder og for at skabe en plan overflade. Hvis du derimod ønsker, at dit nye gulv skal have det populære newyorkerlook, kan du med fordel anvende cementbaseret afretning. Det er et slidstærkt gulv, der både fungerer som undergulv og som gulv i sig selv.