Sponsoreret indhold

Forstå forskellige typer af massage

Indhold

Dette indlæg er sponsoreret af den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Der er mange måder, vi mennesker kan hjælpe hinanden til at få velvære. Bare at få et kram af en anden person eller at begynde at grine kan være sundt for kroppen, siger forskningen. Men der er også andre mere konkrete måder at få velvære eller at afhjælpe smerter og stress. Her er massagen et genialt værktøj. Mange har forskellige associationer til, hvad en massage er, og hvad det går ud på. Måske forbinder du det med et tiltrængt break i en stresset hverdag, hvor du endelig kan få lov at slappe af og mærke dig selv? Eller måske forbinder du det med ubehagelige håndkantslag forskellige steder på kroppen, du egentlig ikke finder rart?

Men sikkert er det, at massage, hvis udnyttet korrekt, kan være en genial måde at lindre både stress, ubehag og smerter. Men hvad er massage egentlig? Er der én rigtig måde at gøre det på? Der findes 1000 forskellige massagetyper, og man har udviklet forskellige former og metoder i alle afkroge af verdenen. Hvis du står og overvejer, om massage kunne være noget for dig, så er du måske lidt på dybt vand i forhold til, hvilken slags massage, du har behov for? Frygt ej! Vi guider dig kort og konkret til nogle få typer af massage, så du lettere kan forstå, hvad de går ud på, og om de er noget for dig. God læselyst! 

Sportsmassage

Sportsmassage er genialt til dig, du har måske gættet det, der dyrker meget sport og er fysisk aktiv. Her vil massøren have målrettet fokus på, hvilken form for sport, du dyrker. Har du ømme og spændte baglår efter sidste uges fodboldkamp? Så fokuserer sportsmassagen på at løsne op i de muskler, der har været i brug under den form for sport, du dyrker. Simpelt og effektivt.

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er navnet for den klassiske massage, du kender og sikkert tænker på, når du tænker massage. Her bruges tit olie eller creme, og den er genial til at forebygge forskellige lidelser og til at behandle overbelastningsskader, ømhed og stress. Går du rundt med en muskel, der spænder lidt, eller er du en smule op i alderen? Så kunne denne type massage slet ikke være en dårlig ide.

Hot stone massage

Sidst slutter vi med en lidt mere speciel form for massage. Hot stone massage. Her varmes sten op til 57 grader via varmt vand. Herefter bruges de til at massere din ømme krop med. Varmen af stenene hjælper til at øge dybden og virkningen. Hot stone massage er godt for blodcirkulationen og er effektiv smertelindring.