Sponsoreret indhold

Derfor er det godt for klimaet at købe strikket tøj

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Det at strikke er blevet populært blandt både unge og ældre. Men det er ikke alle, der er lige dygtige med strikkepindene. Der er heldigvis gode muligheder for at erhverve sig lækkert tøj i strik i butikkerne. Hvis du køber bæredygtigt tøj, bidrager du desuden til klima og miljø.

Hvad er bæredygtigt strikketøj?

Tøjindustrien er en af de største klimasyndere, men du kan som forbruger bidrage til en grønnere fremtid, hvis du bevidst går efter bæredygtige design og handler hos producenter, du har tillid til.

Der er flere ting at være opmærksom på, når du køber tøj. Produktion og transport er store klimasyndere i tøjbranchen. Er tøjet transporteret inden for Europa, sætter det for eksempel et mindre klimaaftryk. En anden stor synder er overproduktion- og forbrug. Som forbruger kan du nedbringe dit klimaaftryk ved kun at købe tøj, som du har brug for, og i god kvalitet, så det holder længst muligt. Hos Det Halve Kongerige kan du købe bæredygtigt strik i høj kvalitet.

Det er også en god idé at være opmærksom på, hvilket materiale tøjet er lavet af. Gode egenskaber ved naturfibre som uld, mohair, merino og lignende er, at materialerne har en selvrensende effekt, så du undgår hyppig vask, der belaster miljøet.

Et andet godt råd er at kigge efter, om tøjet er mærket med en certificering som for eksempel GOTS. Det er en international, økologisk mærkning af tøj, så du er sikker på, at mindst 95 % af tøjet er økologisk.

Tøjindustrien er en stor klimasynder, men du kan altså reducere dit CO2-aftryk markant, hvis du handler bevidst og bæredygtigt, næste gang du køber tøj.

Find det bedste strik til dit behov

Det er ikke uden grund, at strik er populært hos mange. En varm striksweater på en kold vinterdag er noget af det bedste, men du kan også sagtens købe strik, som egner sig til lune forårs- eller sommerdage, for eksempel hør, der er et absorberingsvenligt materiale.

Hvis du oplever, at du ofte har svært ved at ånde i dit tøj, eller at du sveder, så kan det være en idé at gå efter merinould eller mohairuld. Begge materialer er temperaturregulerende og åndbare, men en hel del blødere end almindeligt uld. Andre bløde materialer er kashmir, silke og bambus. Prisen på strik afhænger selvfølgelig af materialet, men det er i de fleste tilfælde ikke billigere at ty til hjemmelavet strik, da garn i sig selv er meget dyrt.