Krop og sundhedSponsoreret indhold

Derfor er det en fordel at bruge mundvisir

Indhold

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de hjemmesider der linkes til.

I kølvandet på Covid-19 og kravene om brug af mundbind på offentlige steder samt i den kollektive trafik indtil d. 2. januar 2021 er der flere, der har oplevet gener. Mundbind kan give ubehag hos nogle mennesker, som oplever vejrtrækningsbesvær eller angst. Hos andre kan det medføre akne, eksem eller andre hudlidelser. Men hvad gør man så, hvis man skal ud i den kollektive trafik eller besøge offentlige steder? Det er her, mundvisir kommer ind i billedet. De er nemlig nu også godkendte til brug i de tilfælde, hvor man ellers skal bruge mundbind. Vi kommer ind på fordelene ved mundvisir her.

Hvad er et mundvisir?

Et mundvisir kombinerer på en vis et mundbind og et visir. Mundvisiret fastgøres på ansigtet som et regulært visir, men mundvisiret er kun placeret, så det dækker munden og næseområdet. Ikke hele ansigtet, som et visir gør. På mundvisiret er der en hagestøtte og justerbare snore, og så fæstnes visiret bag ørene.

Mundvisiret beskytter ikke mod bakterier og virus, ligesom det er tilfældet med mundbind og visir, men det gør, at du undgår at sprede spyt.

Behagelig beskyttelse i kollektiv trafik og på offentlige steder

Mundvisiret er især en fordel for dig, der i mange timer om dagen befinder dig i den kollektive trafik eller på offentlige steder som i butikker eller på caféer. Det er derfor et godt alternativ til mundbind eller visir, der kan være forstyrrende eller ubehageligt at bære i mange timer. Som en bonus er mundvisiret gennemsigtigt, så du vil ikke lægge mærke til i lige så høj en grad, at du bærer det.

I flere detailbutikker bærer de ansatte et mundvisir. Mundvisiret er også en klar fordel, hvis du bruger makeup, da det ikke vil blive tværet ud på samme måde som med et mundbind. Mundvisiret er en mere fleksibel form for beskyttelse.

Let at rengøre og genbruge

Bruger man engangsmundbind, er det en dyr fornøjelse. Det er både, når det kommer til økonomien og miljøet. Dette undgår du med et mundvisir. Mundvisiret kan nemlig genbruges igen og igen efter en rengøring. For at rengøre mundvisiret skal du blot rense det med håndsprit eller varmt vand og sæbe, som de fleste kender det. Gør op med dig selv, om det er et mundvisir, du skal investere i, næste gang du alligevel skal have en ny forsyning af mundbind. Måske mundvisiret kan blive din nye foretrukne beskyttelse i kampen mod spredningen af ny coronavirus. De er i hvert fald blevet populære hurtigt, og det er ikke så svært at forstå.