BoligSponsoreret indhold

Sådan får du styr på dit køkken og din køkkenglæde

Dette indhold er sponsoreret

Aftensmaden hænger dig langt ud af halsen – men altså kun på den figurative måde. Du kan med garanti nikke genkendende til, at de huslige pligter som rengøring, tøjvask og netop madlavning nogle gange er en rigtig sur tjans.

Vi må dog indrømme, at vi ikke kender mange, der har rengøring, tøjvask og lignende som hobby, hvorfor det giver god mening, at dette aldrig bliver yndlings tjansen. Men derimod findes der mange mennesker, som nyder at lave og servere god mad og derfor er det en skam, hvis man med tiden eller pludseligt ikke finder glæde ved sin passion. I artiklen herunder gives der råd til, hvordan du kommer til at lave magi i køkkenet igen. 

Grundig oprydning

Typisk deler man mennesker op i A-mennesker og B-mennesker. Dog ved vi nok allesammen godt, at der i denne verden er to lejre, som vi yderligere fordeler os i: nemlig de ryddelige mennesker og rodehovederne. Rodehovederne vil nok mene, at det rod, der findes i køkken er organiseret rod og at de lige præcis ved, hvor tingene ligger. Men uanset om du trives med orden og organisation eller om rod står dig op over ørene, anbefales det at rydde op i potter og pander. Tag alt ud af skuffer og skabe og sortér i det. Mange gange har man ting, der bare står og samler støv, og apropos støv så bør du lige tørre af inden du igen fylder køkkenet med dine ting.

Når du nu allerede er i gang med flytte på sine ting, så kan du med fordel og flytte rundt på dem. Efter alle de år, du har haft i køkkenet, så har dine vaner nok ændret sig i forhold til, hvor tingene står. Derfor bør du så vidt muligt flytte køkkentingene hen til der eller i nærheden af, hvor du skal bruge dem. 

Få lappet og fikset

Hvis du bruger dit køkken, så slider du også på dit køkken. Sådan er det, som med så meget andet. Typisk er der en låge hænger lidt, et greb der sidder løst eller gået i stykker eller vandhanen der efterhånden er blevet utæt og drypper. Fejl og mangler i dit køkken kan gå hen og forsinke dig i din madlavning, men næsten værre endnu kan de irritere dig, så derfor bør du gøre noget ved dem en gang for alle. Derudover kan du også sortere i alle dine gamle, hullede karklude og viskestykker, da disse ofte også bidrager til at køkkenet ser lidt slidt ud.

Alle detaljerne Når du har styr på det mest grundlæggende i køkkenet og alting fungerer, som det skal, kan du begynder at koncentrere dig om detaljerne. Dette kan være nye køkkenmaskiner som en brødrister, en kaffemaskine eller en cooker vandhane.

Denne vandhane er helt speciel, da denne ikke blot kan give dig varmt og koldt vand, men også kogende vand. Dette betyder blandt andet, at du ikke skal koge en hel kedel for blot at nyde én kop te, men også du hurtigt kan få kogt pastaen til den lækre omgang bolognese, du vil servere for din familie. Dermed bliver det ikke bare mere effektiv at stå i køkkenet, men helt sikkert sjovere.