Sponsoreret indhold

Danske tech-virksomheder er fremtiden

Indhold

Dette er sponsoreret indhold

Det går godt i Danmark. Der er vækst og økonomien er strålende – den skal den helst blive ved med at være. For selvom politikerne taler om vækst og det gode momentum, som Danmark har fået, lurer der potentielle farer ude i horisonten. Hvad hvis en ny krise rammer den vestlige verden? Hvordan vil markedet reagere, og hvordan vil det se ud for dansk erhvervsliv fremadrettet, hvis vi løber ind i en periode med nedgang og lavkonjunkturer i vores del af verden?  Danmark skal fremtidssikre sig selv, hvis der fortsat skal være fremgang ude i det ganske danske land, og specielt ét område af dansk erhvervsliv skal være med til at løfte dansk økonomi i fremtiden. I følge IT-rekrutteringsvirksomheden changedirection.dk, er der aldrig før blevet ansat så mange mennesker i IT-branchen og IT-relaterede jobs som der gør lige nu. Det er en positiv tendens, men der skal også gerne komme store tech-virksomheder ud af Danmark i fremtiden. I denne artikel kigger vi derfor på den omfattende digtialisering Danmark har gennemgået, og hvordan man kan bruge de gode erfaringer til at fremtidssikre dansk økonomi gennem tech-virksomheder. Vi ser på de tech-virksomheder, der allerede har klaret sig godt i den store verden og ser samtidigt imod, hvor verdens tech-virksomheder opholder sig. Tilsidst undersøger vi, hvilke danske virksomheder, der i særdeleshed bruger rigtig mange resourcer på digitaliseringen i disse år.

Just-Eat og Skype har vist vejen

Det er ikke helt nyt for dansk erhvervsliv med store IT-successer, da der har været et par virksomheder de seneste to årtier, som har vist vejen for de andre. Først Skype og siden Just-Eat.dk har nemlig vist sig at være et par katalysatorer i forhold til at drive den danske tech-verden fremad. Janus Friis og Jesper Buch er navnene på de mest prominente danske stiftere af tech-virksomheder, som mange spirende tech-iværksætter burde se op til. De har vist, hvordan man går hele vejen til succes. Og vi skal da heller ikke længere, end over på den anden side af Øresund for at finde en “unicorn”, som det hedder når en iværksættervirksomheder rammer en valuation på over en milliard dollars. Spotify er en global musik-succes med over flere millioner brugere, der har gjort manden bag, Daniel Ek til milliardær.

Silicon Valley er målet

Dog er rigtig mange af de spirende danske virksomheder ikke altid lokaliseret i Danmark. Danske IT-genier flokkes nemlig til verdens tech-hovedstad i San Francisco, området Silicon Valley. Det er også her, at de allerstørste tech-virksomheder som Facebook, Google, Uber, Apple og mange flere holder til. Her er der simpelthen bare fart på, når man kigger virksomhedernes vækstrater, og det er et miljø, dansk erhvervsliv burde spejde til.

Danske virksomheder satser på digitalisering

Det er da også soleklart, at rigtig mange danske virksomheder i disse år satser ekstra hårdt på digitalisering. Store danske virksomheder som Mærsk, Lego og andre af de allerstørste virksomheder investerer massivt i digitalisering og IT-systemer, der skal bringe dem ind i fremtiden og ét trin foran konkurrenterne i branchen.