Sponsoreret indhold

Den sidste afsked med din kære

Dette er sponsoreret indhold 

Bedemand H.J. Madsen har siden 1906 udviklet sig til at være den store og erfarne bedemandsforretning, den er i dag. Fra dens spæde start på Jægergårdsgade i hjertet af Aarhus til nu at have fem forretninger fordelt rundt i Aarhus og omegn er der sket meget. De fem bedemandsforretninger ligger henholdsvis i Viby J., Aarhus C, Aarhus Vest, Aarhus Syd og på Trøjborg. 

Hvordan kan H.J. Madsen hjælpe dig?

Med et dødsfald kommer der altid en række praktiske ting, som skal udføres, men det kan godt synes som en stor mundfuld. Ikke nok med alle de praktiske gøremål er der også en række problemstillinger, der skal tages stilling til og løses. I disse tilfælde har de pårørende som regel altid brug for rådgivning og vejledning af professionelle, der har mange års erfaring. Bedemand H.J. Madsen har netop de mange års erfaring, der gør, at du trygt kan overlade alle disse gøremål og opgaver.

Alle disse praktiske gøremål indebærer som regel altid at iklæde den afdøde i et udvalgt sæt tøj, at lægge den afdøde ned i den udvalgte kiste samt at tage kontakt til myndighederne og rustvognskørsel. Ydermere skal der tages kontakt til eventuelle fagforeninger, laves en dødsanmeldelse samt udarbejdelse af dødsannoncer. Måske skal der søges om begravelseshjælp, bestilles blomster til ceremonien og en stenhugger. Alle disse ting kan Bedemand H.J. Madsen klare for de pårørende, så du er fri for at tage stilling til det. Det vil naturligvis altid ske i samråd med de pårørende, og hvis den afdøde havde nogle ønsker til begravelsen, vil disse blive taget med i beslutningerne.    

Dette skal du huske ved et dødsfald

Det kan lyde meget hårdt og bureaukratisk, men desværre følger der bare en række praktiske gøremål med et dødsfald, som er vigtige at få styr på. Nedenstående er et lille udpluk af de mest væsentlige ting, og hvis I er det mindste i tvivl om noget af, skal I være mere end velkomne til at tage kontakt og få svar på eventuelle spørgsmål. 

Først og fremmest er det vigtigt at få ændret forskudsregistreringen samt udbetalingen af en eventuel pension, ATP eller personlige tillæg. Ydermere skal man huske at opsige eventuel boligydelse, børnetilskud, boligsikring med mere. Det samme gælder for forsikringer, bankkonti med videre. Havde afdøde bil eller båd, er det vigtigt at få disse omregistreret.

Hvis den afdøde var enlig eller den sidste levende i husstanden, er der en ekstra række ting, som man skal være opmærksom på. Det gælder blandt andet at afmelde eventuelle abonnementer på blade og aviser. Man skal få opsagt lejemålet, afmelde telefonen, TV og internettet. Det samme gælder for afmelding af eventuelle medlemskaber af foreninger.

Netop disse ovenstående praktiske gøremål og opgaver kan Bedemand H.J. Madsen være behjælpelig med, så de bliver gjort hurtigst muligt. Det kan nemlig være en ordentlig mundfuld og svært at komme i gang med. Det er en process, og det har H.J. Madsen fuld forståelse for.