Bolig

Test af opvaskemaskiner: Find den der matcher dine behov

Indhold

Når man taler om hårdehvidevarer, er opvaskemaskinen helt uundværlig. Den sparer os for oceaner af tid i dagligdagen. Derfor er det også super vigtigt, at du finder lige netop den opvaskemaskine, som passer til dine ønsker, krav og behov. Der er mange muligheder og mange modeller, når det kommer til opvaskemaskiner. Derfor er det væsentligt, at man tager sig god tid til at udvælge den helt rigtige.

Vælg den rigtige model

Der er mange forskellige på markedet, så derfor skal du gøre op med dig selv, hvad der betyder mest for dig, når du skal vælge opvaskemaskine. Overvejelserne kan eksempelvis være, om den skal være miljøvenlig, støjsvag, størrelsen, prisen, udtrykket – altså om den er i rustfristål, om den skal være hvid – blank eller mat osv. Husk derfor at afstemme om opvaskemaskinen rummer den kapacitet, som du har brug for i dit hjem. Køber du en for lille opvaskemaskine, kan du risikere at skulle tømme den hverdag, og måske endda flere gange om dagen. Omvendt hvis du køber en med for stor en kapacitet til dit behov, risikerer du, at dit porcelæn kommer til at stå alt for længe, og det giver en lugt, som du helt sikkert gerne vil være foruden.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for 6 forskellige opvaskemaskiner fra de førende producenter på markedet lige nu, så du forhåbentlig vil være bedre klædt på til at købe den opvaskemaskine, der passer lige til dig.

Siemens SN66M039EUtest af opvaskemaskiner

→ 3.695 kr. hos WhiteAway

Den første opvaskemaskine i vores test er fra kvalitetsmærket Simens, og udover at den er integrerbar, så den kan passe lige ind i dit hjem, så er den også både energieffektiv og støjsvag. Med en opvaskemaskine som den her fra Siemens sparer du både penge, men du skåner også miljøet. Opvaskemaskinen ligger i energiklasse A++, og den har programmer, som både kan køre på koldt og varmt vand, hvilket øger dens energieffektivitet markant. Ift. kapaciteten passer opvaskemaskinen til behov, som svarer til den gennemsnitlige danske husstand. Der er plads til i alt 13 standardkuverter, og det betyder også, at du højst sandsynligt ikke kommer til at tømme den dagligt.

SN66M039EU-modellen fra Simens er, udover dens fordelagtige pris og miljøvenlige muligheder, også super tidsbesparende. Modellen har nemlig den funktion, som hedder varioSpeed, hvilket betyder, at maskinen færdiggør din opvask på halvdelen af den tid, som andre maskiner kan præstere. Det betyder mere fritid til dig! Du kan nu i stedet prioritere at hygge dig med familien i den ellers så travle hverdag – og bedst af alt: Sætter du opvaskemaskinen til, inden du tager på arbejde, kan du benytte timer-funktionen. Det betyder også, at du kan komme hjem fra job til en helt ren opvask.

Bosch SMV40C10EUopvaskemaskine test

→ 3.999 kr. hos WhiteAway

Anbefalesværdig er SMV40C10EU-modellen fra Bosch. Generelt er Bosch et supergodt og anerkendt mærke, som både værner om miljøet og har meget lydsvage produkter. Dette gør sig naturligvis også gældende for denne model. Den befinder sig i energiklassen A+, og dermed kan du være godt tilfreds med, at du både tager hensyn til din pengepung, men også til miljøet. Den har et supersmart øko-program, samtidig med at maskinen kun bruger seks liter per opvask.

Den har mange forskellige programtyper – øko-programmet som nævnt tidligere, et TurboSpeed-program, som blot tager 20 minutter. Står du og mangler rent service lige inden gæsterne ankommer, kan dette program klart anbefales. Bosch-modellen her har også en timer-funktion, som vi så det med Siemens-modellen. Det betyder, at du kan planlægge præcist, hvornår din opvaskemaskine skal starte og stoppe. Du kan grundet det lave lydniveau sagtens lade den køre om natten også. Mht. plads lyder kapaciteten også på de 13 kuverter, hvilket passer til den gennemsnitlige familie.

Siemens SN45M509SKbedste opvaskemaskine

→ 6.859 kr. WhiteAway

Denne Siemens model er i den dyrere ende af prisskalaen, men den har også sine fordele. Udover at den er fremstillet i rustfrit stål og er stilren i udtrykket, har den intet mindre end fem forskellige programmer samt tre forskellige tillægsfunktioner. Til trods for at det kan lyde som en overvældende mængde, så er det gode, at dette slet ikke har betydning for dit forbrug af vand eller strøm. De mange programmer er altså blot en fordel, og ikke noget som kommer til at koste dig dyrt i strøm.

Tænker du på miljøet, er dette måske den helt rigtige maskine for dig. Den topper nemlig de andre, da den lader sig placere i energiklasse A+++. Den har en stor kapacitet, som svarer til en familie på 4-5 personer med en gennemsnitlig husholdning. Med maskinens timer-funktion kan du tilpasse alle opvaske, så du er klar til at tømme maskinen, når det passer dig. Således kommer din service ikke til at stå i maskinen i længere tid.

Det, som er ekstra smart ved denne Siemens model, er, at den hjælper dig til at dosere den rette mængde af opvaskemiddel. Dermed skal du ikke selv overveje, om du mon har et overforbrug eller om dit service bliver rent nok. Maskinen skal med sin doseringsassistent nok fortælle dig, hvor meget den skal bruge. Maskinen blev i april 2015 kåret af Forbrugerrådet Tænk som værende den bedste i test. Det kan have noget med dens meget lave støjniveau at gøre. Denne model er super habil. Den er miljørigtig, og den udgør en lækker del af inventaret i hjemmet.

Indesit DFP58T92CASKbedst i test opvaskemaskine

→ 4.794 kr. hos WhiteAway

Måske kender du til Indesit, da dette er et af de førende mærker inden for hvidevarer. DFP58T92CASK-modellen fra Indesit er blandt de mest populære opvaskemaskiner på markedet. En af årsagerne er dens store kapacitet, som passer til både den almindelige, men også til den store husstand. Så er I mange i familien, eller har I bare rigtig meget opvask, så er denne model en rigtig god løsning. Den har plads til 14 kuverter, og dermed er den også større end de andre tre modeller. Den er miljøvenlig og ligger i energiklassen A++. Så mangler du både en opvaskemaskine med plads, men som også skåner miljøet, så er det værd at kigge nærmere på denne.

DFP58T92CASK fra Indesit er meget nem at betjene. Derudover har den også mange nyttige programmer, hvor du heriblandt kan finde både ekstra skyld og half-load. Maskinen har både en timer-funktion, og lydniveauet er også super lavt. Den er nem at anvende, dit service bliver super rent – også hvis der er meget – og så er den miljøvenlig.

Sharp QW-D21I492Xbillig opvaskemaskine

→ 1.999 kr. hos WhiteAway

Hos WhiteAway finder du en super billig opvaskemaskine, som passer godt til parret, singlen eller den lille familie på 3-4 personer. Den har en kapacitet på 12 kuverter og er i energiklasse A++. Det betyder, at maskinen her altså også er miljøvenlig, idet den har et super lavt forbrug af både energi og vand, når den klarer din opvask. Du sparer både penge, når du køber den, da den er i den billige ende af prisskalaen, men du sparer også penge på dit forbrug.

Sharp QW-D21I492X har en timer-funktion, så du kan planlægge, hvornår du har tid til at tømme maskinen. Den er sat ned fra 2.399 kr., så du sparer en god sjat penge, hvis du vælger at købe modellen fra Sharp.

Siemens SR46M280SKtest af opvaskemaskine

→ 3.199 kr. hos WhiteAway

Siemens har lavet denne smalle model, som er en opvaskemaskine, der passer helt perfekt til den lille familie, parret, singlen eller dem med det lille køkken og den lille husholdning. Det er ret unikt, at en opvaskemaskine på denne størrelse er lige så støjsvag, som det er tilfældet med modellen her fra Siemens. Den kan køre når som helst, da du ikke vil være generet af støjen.

Maskinen fra Siemens både tørrer og vasker dit service til fortræffelighed. Den ligger i energiklasse A+, hvilket er pænt for en maskine som denne. Den kan rumme 10 kuverter, men til gengæld har Siemens valgt at indrette maskinen med plads til bestik øverst. Det betyder derfor, at der er meget mere plads i bunden af maskinen. Så både tallerkner, skåle, fad mm. kan gå i.

Siemens SR46M280SK er indbygget med det, som hedder ”udskudt start”. Her kan du time opvasken, så den først slutter, når du er klar til at tømme den. Modellen her har hele seks forskellige programmer til vask samt tre tillægsprogrammer. Desuden besidder maskinen funktionen AquaStop, som gør, at der ikke kan forekomme oversvømmelse. Derfor kan du trygt starte maskinen, når du ikke er hjemme.

Børnesikring

Sidst men ikke mindst har maskinens låge en mekanisk børnesikring. Således at den lille ikke kan løbe hen og åbne den under opvask. Maskinen er populær hos forbrugerne, og derfor kan du med god grund kigge nærmere på den.

Test-eksemplerne viser dig noget om, hvilke funktioner du skal kigge efter, når du er ude for at købe en ny opvaskemaskine. For at opsummere, så er det en god idé at kigge efter brugervenligheden. Er den nem at betjene, og har den det antal programmer med de funktioner, som du har brug for? Tjek også maskinernes vaskeevne, deres energiforbrug, deres tidsforbrug samt det æstetiske. Hvordan passer maskinen ind i dit hjem og er den håndværkmæssig håndterbar? Nu har du måske fået et par gode råd med på vejen, så står du og mangler en ny opvaskemaskine, så kom endelig afsted!