Krop og sundhed

Hårkur test – Bliv klogere på den bedste hårkur her

Indhold

Denne artikel vil gennemgå nogle kvalitetshårkure, som enten har klaret sig godt i forskellige test eller har fået rigtig gode brugeranmeldelser. Vi anbefaler hårkure, der er kommet igennem nåleøjet i eksperttest af blandt andet goodhousekeeping.com. På den måde sikrer vi, at vi kun anbefaler kvalitetsprodukter til dig. Hvis dit hår mangler fylde, er slidt eller noget helt tredje, så læs med her. Vi kan helt sikkert anbefale dig en hårkur, som vil være det bedste valg for dig.

ForhandlerModelTypeFunktionerIndholdPris
Hair Growth Formula GummiesKosttilskudGenopbygger håret indefraNaturligt249,-
Australian Bodycare: Hair Clear, Scalp Cure og Hair CareHårkur – 3 produkterSkæl og irriteret hovedbundNaturligt269,-
Macadamia Deep Repair MaskHårkurGenopbygger tørt og skadet hårNaturligt259,-
Redken All Soft Mega Sheet MaskHårmaskeGenopbygger tørt og skadet hårParabener499,-
Davines Oi Hair ButterHårkurBedst til tykt hårNaturligt270,-
Olaplex No 3 Hair ProtectorHårkurBedst til ødelagt hårParabener229,-

Hair Growth Formula Gummies – Spis dig til lækkert og fyldigt hår

Set hos Helsebixen.dk til 249 kr.

Set hos Thehairlust.com til 249 kr.

Hårkur test
 • Hjælper håret indefra
 • Vitaminpiller
 • Vegansk

Hair Growth Formula Gummies er et kosttilskud, som du tager dagligt. Du skal spise tre gummies med et glas vand og et måltid. Flere brugeranmeldelser viser, at det faktisk er svært at holde sig fra dem, fordi de smager så godt, og man hurtigt kan se en virkning på håret. ”Vingummien” er en vitaminpille indeholdende blandt andet B-vitaminer som B5, B6 og B12. Når du spiser vitaminpillerne, hjælper du dit hår indefra. Det vil sige, at du kan styrke og vedligeholde dit hår indefra i stedet for at bruge en hårkur, som du putter i det allerede skadede hår.

Det er en ny, alternativ måde til at give dit hår liv og fylde. Du kan tage vitaminpillerne, selvom du er vegetar, veganer, glutenallergiker eller laktoseintolerant. Hair Growth Formula Gummies anbefales, hvis du gerne vil have dit hår til at vokse hurtigere, få mere tykkelse i håret eller bare gerne vil have, at dit hår er sundt og får den næring, som det fortjener. Dit hår kan blive anderledes i med alderen, det kan blive tyndere på grund af stress, graviditet eller overgangsalderen, hvorfor Hair Growth Formula Gummies bearbejder disse bivirkninger eller forandringer. Hair Growth Formula Gummies en kur, som forebygger skadet hår – du kan selvfølgelig også bruge den til at styrke dit hår, hvis skaden allerede er sket. Mange har brugt produktet, hvis de har tyndt hår, så de har kunnet opnå mere fylde og længde i håret – uden det knækker.


Australian Bodycare: Hair Clear, Scalp Cure og Hair Care – En god hårkur mod skæl

Set hos Helsebixen.dk til 269 kr.

Set hos Australian-bodycare.com til 299 kr.

Billig hårkur
 • God mod irriteret hovedbund og skæl
 • Dermatologisk testet
 • Tea tree oil.

Australian Bodycare har tre produkter, der samlet giver en god virkning på dit hår. De er dermatologisk testet, hvilket betyder, at en hudlæge har været med til at teste produkterne for at undersøge, om produkterne skader huden. Ydermere indeholder produkterne Tea Tree Oil, som er olie fra Australien. Olien kommer fra bladene fra et Melaleuca Alternifolia-træ. Tea Tree Oil har en effekt, som går ind og behandler huden og genopretter dens bakterieflora.

Disse produkter er derfor anbefalelsesværdige, hvis du har en irriteret hovedbund eller har meget skæl. Produktet Scalp Cure fra serien er hårkuren, men vi anbefaler, at du køber hele serien, så du opnår det allerbedste resultat hurtigt. Scalp Cure indeholder nemlig også Macadamia Nut Oil, som går ind og bearbejder hårrødderne, så de bliver stærkere. Derudover er Macadamia Nut Oil med til at give håret fugtighed, hvilket mærkes ved, at dit hår bliver dejligt blødt efter behandlingen.


Macadamia Deep Repair Mask – En hårkur, der er bedst i test

Set hos Hairoutlet.dk til 259 kr.

Set hos Nicehair.dk til 337 kr.

Hårkur bedst i test
 • Bedst i test
 • God mod skadet og tørt hår
 • Naturlige ingredienser.

Goodhousekeeping.com har kåret denne hårkur til bedst i test. Denne hårkur er blevet testet og sammenlignet med andre hårkure i en hårkurtest lavet af goodhousekeeping.com. Ligesom Australian Bodycare indeholder dette produkt Macadamia Nut Oil. Macadamia Deep Repair Mask indeholder ydermere Argon-, Tea Tree- og Chamomile-olie, derudover er der tilsat ekstrakter af Aloe og Algae. Det vil sige, at dette produkt og produktet fra Australian Bodycare benytter sig af mange af de samme ingredienser. Men Macadamia Deep Repair Mask er beregnet til skadet og tørt hår – ikke irriteret hovedbund og skæl. Så døjer du med skadet hår, og vil du gerne sundt hår igen, kan Macadamia Deep Repair Mask være det rette valg.

Macadamia Deep Repair Mask får 86 point ud af 100 af goodhousekeeping.com, hvilket er den bedst givne score. Den klarer sig derfor godt i testen af hårkure. Du skal bruge den en til to gange i ugen for at opnå det bedste resultat. Du vil med fordel kunne bruge den i badet, når du allerede har vådt hår. Dog skal masken sidde i i syv minutter, hvilket for nogle har været en svaghed ved produktet. Det er den eneste kritik, som produktet har fået, så vi synes helt sikkert, at Macadamia Deep Repair Mask er anbefalelsesværdig, idet mange andre produkter skal sidde i håret i mere end syv minutter. Den bliver rost, fordi den er nem at fordele i håret og dufter dejligt. Du vil hurtigt kunne mærke og se en forskel i dit hår efter et par behandlinger. 80 % af de testede personer mærkede hurtigt, at deres hår blev mindre kruset og mere skinnende og blødere. Dit hår vil altså blive sundere og ikke mindst se sundere ud med en behandling fra Macadamia Deep Repair Mask.


Redken All Soft Mega Sheet Mask – En hårkur til tørt hår

Set hos Coop.dk til 499 kr (650 kr. for ikke-medlemmer)

Set hos Nicehair.dk til 585 kr.

Bedste hårkur
 • Hårmaske
 • Nomineret til Beauty Award af Vogue
 • God til tørt hår.

Redken All Soft Mega Sheet Mask er ikke en slags sæbe, som nogle af de ovenstående produkter. Produktet skiller sig nemlig ud, da det er en hætte, du tager på ud over dit nyvaskede hår. Du kan sammenligne det med en ansigtsmaske – bare til håret denne gang. Hårkuren er anbefalet af goodhousekeeping.com, som giver denne hårkur 85 point ud af 100 i testen. Det vil sige, at den ikke ligger langt fra Macadamia Deep Repair Mask, som var bedst i test og fik 86 point.

Hårkuren er bedst til tørt hår, hvilket er et problem, som mange personer har, hvorfor den er anbefalelsesværdig. På grund af at det er en hårmaske, bliver den mere håndterbar, hvilket der også er kommenteret på i testen af hårkuren. Både goodhousekeeping.com’s laboratorietest og panelet er begge enige i, at hårmasken har en god og innovativ form. I og med du bare tager en maske på og lader den behandle i godt 10 min., bliver behandlingen gjort mere intensiv, hvilket kan ses på resultaterne. Du vil kunne se og mærke, at dit hår er blevet finere, blødere og mere skinnende, efter du har benyttet dig af masken én gang.

Masken indeholder forskellige olier, som Argan-, Camellia- og Sacha Inchi-olie. Derudover er der parfume i masken, hvorfor den ikke udelukkende består af naturlige ingredienser. Ingredienserne går ind og tilsætter fugtighed til dit hår, hvilket nærmest alle med tørt hår går og drømmer om. Når dit hår får mere fugt, vil det også automatisk se sundere ud. Derudover bliver håret meget håndterbart, da det bliver til at styre og ikke bare er kruset.


Davines Oi Hair Butter – Bedst i test til tykt hår

Set hos Nicehair.dk til 270 kr.

Hårkur til tykt hår
 • Bedst til tykt hår
 • Naturlige ingredienser
 • God til hår skadet af UV-stråler.

Goodhousekeeping.com har kåret denne hårkur til bedst i test til tykt hår. Har du derfor noget tykt hår, som mangler fugt og glans, så er Davines Oi Hair Butter produktet til dig. Det kan selvfølgelig bruges til alle hårtyper, men anbefales til tykt hår – og hår med fyldige krøller. Produktet har et højt indhold af Roucou-olie, som oftest ses i Davines Oi-produkter. Roucou-olie er en olie, som blandt andet går ind og stimulerer din hårfarve – det vil sige, at den modvirker aldring af håret, således at farven ikke falmer og bliver kedelig. Den giver glans og sørger for, at dit hår bliver skinnende.

Davines Oi Hair Butter er også rigtig god til hår skadet af UV-stråler. Det kan være, at du har været på ferie, og at dit hår er blevet rigtig slidt og tørt af solen. Roucou-olie går ind og hydrerer håret, hvilket kan afhjælpe UV-skader. Det er derfor heller ikke kun en forebyggende hårkur, men derimod er den også genopbyggende. Du kan altså bruge denne hårkur, når skaden er sket. Det er en kur, der sørger for, at frizz bliver fjernet. Frizz er de hår, der stikker op og ikke følger de andre hårs retning. Du kan bruge kuren i nyvasket hår og skylle den ud efter 10 min. Du kan også gøre dit hår vådt og lade hårkuren sidde i natten over, så det har rig mulighed for at trænge ind i håret og fugtiggøre det.


Olaplex No 3 Hair Protector – Hårkur til ødelagt hår

Set hos Nicehair.dk til 229 kr.

Set hos Hairoutlet.dk til 279 kr.

Hårkur mod ødelagt hår
 • Bedste hårkur til ødelagt hår
 • God til farvet hår
 • Giver sundt hår.

Olaplex No 3 Hair Protector er kåret til den bedste hårkur mod ødelagt hår af goodhousekeeping.com. Hårkuren giver fugt og genopbygger ødelagt hår. Det kan være hår, der har været farvet, fået varmeskader eller noget helt tredje. Målet med denne hårkur er ikke at give håret mere glans. Derimod skal det gøre håret sundt og stærkt, så det igen kan holde til noget. Hvis ens hår er ødelagt, kan det have en tendens til at knække, hvilket Olaplex No 3 Hair Protector gerne vil modvirke. Denne hårkur er derfor ikke bare til skadet og tørt hår; den er blevet kåret som den bedste til ødelagt hår.

Du skal derfor vælge denne hårkur, hvis dit hår er blevet ødelagt af eksempelvis extensions. Den vil gøre dit hår stærkere, hvorfor det automatisk vil se sundere ud, selvom den ikke indeholder olier eller silikone, som oftest er det, der giver håret glans. Olaplex No 3 Hair Protector er med i en serie, hvor Olaplex No 3 Hair Protector er den hårkur, som du kan bruge derhjemme. De to andre produkter er nogle, som bliver brugt ved frisøren, efter du har fået farvet hår. Det skal siges, at du sagtens kan benytte dig af kun Olaplex No 3 Hair Protector og få et fint resultat.


Vi anbefaler…

Når du skal vælge en hårkur, er det vigtigt at finde den, som giver dig det resultat, du leder efter. Du skal derfor først finde ud af, hvad du vil opnå med hårkuren. Vil du forebygge, genopbygge, eller skal håret reddes? Vi har udvalgt ovenstående produkter på baggrund af deres testresultater og forbrugeranmeldelser. Det er vigtigt for os, at vi kun anbefaler dig kvalitetsvarer, hvilket vi kan garantere, når vi tager udgangspunkt i eksperttest og produkter, der er blevet kåret som bedst i test.

Du kan derfor være sikker på kvaliteten, når du handler igennem vores forhandlere, hvis du har fundet den hårkur, der passer bedst til dit hår. Uanset om dit hår er skadet eller ej, er det altid en god idé at give håret lidt ekstra kærlighed en gang imellem, hvilket du også kan gøre med ovenstående produkter. Hvis du giver håret lidt ekstra kærlighed, vil du hurtigt kunne mærke og se forskel. Det kan endda være, at du vil kunne spare nogle penge ved frisøren, da en hårkur ofte er med til at fugte spidserne, så de ikke bliver spaltede for hurtigt.

Kilder: