Sponsoreret indhold

Guide: Sådan laver du din egen webshop

Indhold

Dette indlæg er sponsoreret af den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Drømmer du om at lave din egen webshop, men synes du, det er svært at gennemskue, hvordan det kan lade sig gøre? Så kan du med fordel læse med videre her. I dette indlæg kan du nemlig læse meget mere om, hvilke grundlæggende ting du skal huske, hvis din webshop skal blive en succes. Guiden kan bruges til alverdens forskellige webshops, så du har ingen undskyldning for ikke at læse med.

Læs indlægget, og bliv meget klogere på, hvordan du laver din egen webshop.

1. Lav en solid forretningsplan

Bag enhver succesfuld forretning er en solid og gennemtænkt forretningsplan. Det er derfor først og fremmest vigtigt, at du sørger for at lægge en plan for din forretning, inden du foretager meget andet.

Forretningsplanen kan du med fordel bruge til at skabe en realistisk forventningsafstemning angående forretningen. Her bør du blandt andet overveje:

  • Hvad er din idé? Hvad er det, du vil med din webshop?
  • Hvem er målgruppen?
  • Er der mulige samarbejdspartnere fra start eller på sigt?
  • Lav en markedsanalyse: Hvad er branchen? Og hvilke konkurrenter er der? Hvordan kan du skille dig ud?
  • Lav en plan for dit budget: Hvad er de forventede omkostninger og indtægter?

2. Find et passende og spændende navn

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du finder et navn til din webshop, som både er passende og spændende. Vælg desuden gerne et navn, som er unikt for din forretning.

Navnet bør være det samme som det domænenavn, dine kunder skal indtaste i søgefeltet for at besøge forretningen. Derfor bør du sikre dig, at domænet er ledigt, før du vælger et navn.

Hvis du gerne vil have ’æ’, ’ø’ eller ’å’ som en del af navnet, så anbefales det, at du bruger betegnelserne ’ae’, ’oe’ og ’aa’.

3. Bliv momsregistreret, og opret et CVR-nummer

For at du helt officielt kan lave en virksomhed, kræver det, at du momsregistrerer din virksomhed og derefter får oprettet et CVR-nummer.

I samme omgang skal du vælge et officielt virksomhedsnavn, og du bør desuden oprette en ny bankkonto til virksomheden, så du ikke kommer til at blande webshoppens økonomi med din privatøkonomi.

4. Vælg et passende webhotel

Langt de fleste vælger at bruge et webhotel, når de skal lave en webshop, fordi de således slipper for at skulle kode og programmere selv. Hvis du vil gøre det så nemt for dig selv som muligt, så anbefales det også, at du finder et webhotel, som kan hoste din hjemmeside.

Der findes mange forskellige webhoteller på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken samarbejdspartner du skal vælge. Needhost.dk har samlet en top-10 over de bedste webhoteller 2020, hvor du kan læse meget mere om de forskellige webhoteller og deres specifikationer. Du kan med fordel klikke ind på hjemmesiden og finde det bedste webhotel til din kommende webshop.Med ovenstående ting i orden har du gode forudsætninger for at kunne skabe en god og succesfuld forretning. Du skal naturligvis også tænke på betalingsløsning, fragtaftaler, lagersystem, markedsføring og meget andet.