Sport og fritid

Boremaskine test – Hvilken skal du vælge?

Indhold

I artiklen har vi samlet nogle af de bedste boremaskiner på markedet lige nu, så du nemmere kan vælge, hvilken der passer allerbedst til dig og dine behov. Alle boremaskiner har indgået i forskellige test i 2019, hvor de alle er landet i toppen af skalaen. De er blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, som udfører eksperttest uafhængigt af produkterne. Alle produkterne kører på batteri, men du skal være opmærksom på, at det ikke er alle produkter, der sælges med et batteri. De fleste mærker har dog det samme batterisystem inden for sit eget mærke. Du vil derfor med stor sandsynlighed kunne bruge et batteri fra et andet stykke værktøj inden for samme mærke – du skal bare være opmærksom på spændingen.

Produktoverblik

ForhandlerModelScoreTypeMekaniske gearPris
DeWalt DCD796D277/100Skrue-, bore-, og slagboremaskine21.879,3 kr.
Metabo BS 18 LT Compact74/100Skrue- og boremaskine11.794 kr.
Bosch UniversalImpact 80067/100Skrue-, bore-, og slagboremaskine1711 kr.
Bosch GSR-60C69/100Skrue- og boremaskine21.396 kr.
AEG BS 18C Li-202C71/100Skrue- og boremaskine21.250 kr.
Black Becker BL186K67/100Skrue- og boremaskine2789 kr.

DeWalt DCD796D2 – Bedst i test boremaskine

Set hos 10-4.dk til 1.879,3,-

Set hos Byghjemme.dk til 2.230,-

Set hos Frishop.dk til 2.230,-

 • Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
 • Børsteløs motor
 • To mekaniske gear

DeWalt DCD796D2 er kåret som bedst i test ved Forbrugerrådet Tænk i 2019. Det vil sige, at det er en af de bedste boremaskiner på markedet lige nu. Den har fået en score på 77 procent, hvilket er den højeste score, som er givet. En DeWalt boremaskine er derfor af god kvalitet. Den har både skrue- og borefunktionen, hvorfor du får to maskiner i en, hvilket vi ser som et stort plus, så du ikke skal slæbe på for mange maskiner.

Udover at være en skrue- og boremaskine kan du også bruge denne boremaskine som en slagboremaskine. Det vil sige, at du kan benytte den i for eksempel beton. Den har to mekaniske gear og ender i kategorien ”meget god” i testen om dens slagborefunktionen. Du vil kunne bruge denne maskine til mange forskellige slags boreopgaver, og den vil løse sin opgave til perfektion. Den har et godt greb, hvorfor den ligger godt i hånden – trods sin lidt tunge vægt på 1,3 kilo, hvori batteriet ikke er medregnet.

Du får to batterier med til maskinen, som du kan oplade med den medfølgende hurtigoplader. Det tager godt 37 minutter at lade batteriet op, så det er en boremaskine, du vil kunne bruge hele dagen – nonstop. Du vil kunne bore i alt fra kalksten til træ og beton, og der er ikke det, som denne boremaskine ikke kan bore sig igennem. Den scorer fine point for sin brugervenlighed og ender i kategorien ”god”, hvilket gør, at den både vil kunne bruges af professionelle samt byg-selv-manden derhjemme.


Metabo BS 18 LT Compact – en boremaskine med to gear

Set hos Frishop.dk til 1.794,-

Set hos Byghjemme.dk til 1.995,-

 • Meget god borefunktionMetabo boremaskine
 • Skrue- og boremaskine
 • Holdbar

Metabo BS 18 LT Compact har også klaret sig rigtig godt i Forbrugerrådet Tænks boremaskinetest. Denne boremaskine er blevet testet på sin borefunktion samt skruefunktion, da den også kan bruges som en skruemaskine. I skruetesten kommer den i kategorien ”god”, udelukkende fordi den ikke klarer sig så godt i testen med 8 x 80 millimeter træ. Den klarer sig nemlig fremragende i noget lidt tyndere træ og i metal. Boretesten – som er det vigtigste i denne artikel – går rigtigt godt, og den kommer i kategorien ”meget god”. Det vil sige, at den klarer sig bedre i boretesten end DeWalt boremaskinen.

Boremaskinen har ikke en børsteløs motor, hvilket kan være en af grundene til, at den ender på andenpladsen. Den har to mekaniske gear, og den vejer 1,2 kilo, hvor batteriet har en vægt på 0,4 kilo udover. Der medfølger to batterier sammen med en hurtigoplader. Denne oplader kan lade dit flade batteri op på 45 minutter, hvilket også gør denne boremaskine til en, du kan bruge hele dagen, da du hele tiden kan udskifte det flade batteri med det opladede.

Det er en boremaskine, som ligger godt i hånden med dens t-formede håndtag. Den har et super fornuftigt greb. Metabo BS 18 LT Compact har en god konstruktionskvalitet, hvilket gør, at du vil kunne have den i lang tid, hvis du bruger den rigtigt. Det er ikke en slagboremaskine, hvorfor den ikke vil kunne holde til at blive brugt sådan. Men dens holdbarhed ved almindeligt borearbejde er meget god.


Bosch UniversalImpact 800 – kraftfuld, men billig boremaskine

Set hos Frishop.dk til 711,-

Set hos Byghjemme.dk til 711,-

 • BilligBillig slagboremaskine
 • Slagborefunktion
 • Kraftfuld

Denne boremaskine er svær at sammenligne med de ovenstående, idet den ikke har samme funktioner som dem. Men til gengæld er dette en rigtig god og kraftfuld maskine, som du kan få til nærmest ingen penge. Du betaler altså mindre, men får også færre funktioner og kvaliteter med i prisen. Det skal dog understreges, at denne boremaskine stadig udstråler kvalitet med en score på 67 procent i Forbrugerrådet Tænks boremaskinetest, hvilket ikke er mange procentpoint under de ovenstående.

Bosch UniversalImpact 800 har tre maskiner i en, da den både er en skrue-, bore-, og slagboremaskine. Den klarer sig desværre ikke så godt i skruetesten, hvorfor vi anbefaler, at du kun benytter dens to andre funktioner. Den kan selvfølgelig godt bruges som en skruemaskine. Både i slagboretesten samt i den almindelige boretest ender Bosch UniversalImpact 800 i kategorien ”meget god”, den klarer sig altså lige så godt, som de to ovenstående maskiner – trods prisforskellen. Det er en lidt tungere boremaskine med en vægt på 1,87 kilo, hvilket kan gå hen og blive lidt tungt for armen, hvis den skal bruges en hel dag. Den har et pistolhåndtag, som kan være med til at støtte grebet lidt bedre.

Du skal selv tilkøbe batterier og oplader til denne boremaskine, men hvis du allerede har en boremaskine eller noget andet med batteri fra Bosch, kan man oftest benytte den – så længe batteriet ikke er for stort eller småt i forhold til spænding. Hvis der går noget i stykker i boremaskinen, er denne maskine også nem at reparere igen – det skal dog siges, at den er i kategorien ”meget god” i holdbarhedstesten, hvilket siger noget om, at den ikke går i stykker så nemt.


Bosch GSR-60C – en boremaskine, der borer bedst i sten

Set hos Wattoo.dk til 1.396,-

 • Holder strøm i lang tidBillig boremaskine
 • Borer bedst i kalksten
 • Børsteløs motor

Bosch GSR-60C er en børsteløs motor, der har to mekaniske gear. Derudover har den også arbejdslys, hvilket er en luksuskvalitet, der gør, at du kan bore mere præcist, hvis du borer i et lidt mørkere lokale. Den vejer kun 1,14 kilo, hvilket er meget let i forhold til de andre, men på grund af batteriets størrelse kommer den op at veje godt 1,7 kilo. Vi synes dog, at batteriets holdbarhed er vigtigere end vægten, hvorfor vi ikke tager dette som et minus. Den kan nemlig holde strøm i meget lang tid på grund af dens store batteri, som du får to af med i pakken. Der medfølger også en hurtigoplader, hvorfor du kan bruge boremaskinen det meste af dagen uden problemer med strømmen.

Forbrugerrådet Tænk giver Bosch GSR-60C 69 procent i boremaskinetesten, hvilket er en god score, som samlet sender boremaskinen i kategorien ”god”. Dens skrue- og boretest er middel, hvorfor den altså ikke leverer samme resultat som nogle af de ovenstående boremaskiner. Men det er dens mange kvalitetsfunktioner, der trækker denne boremaskine op i test. Den er meget god til at skrue i træ og god til at bore i kalksten, så hvis du skal bruge en boremaskine til disse materialer, vil vi helt sikkert anbefale dig denne.

Bosch GSR-60C har t-håndtag, som giver et godt greb om maskinen. Derudover er den af god kvalitet og har en meget god holdbarhed. Den kan sagtens holde til mange år med almindeligt borearbejde, hvorfor denne er perfekt til gør-det-selv-manden eller -kvinden derhjemme. Den er brugervenlig, og du vil sagtens kunne opnå et super godt resultat med Bosch GSR-60C.


AEG BS 18C Li-202C – boremaskinen med den bedste skruefunktion

Set hos Toolster.dk til 1.250,-

Set hos Frishop.dk til 1.995,-

Set hos Byghjemme.dk til 1.995,-

 • Bedst til at bore i stenBedste boremaskine
 • Ligger godt i hånden
 • God til at skrue

En boremaskine som AEG BS 18C Li-202C ligger rigtig godt i hånden, trods dens tunge vægt på lidt over to kilo. Det er en boremaskine, som borer i alle materialer efter behov, men dens styrker er at skrue. Forbrugerrådet Tænk vurderer den til at være blandt de allerbedste til at skrue i alle slags materialer – selv i meget tykt træ, som vinderen af Forbrugerrådet Tænks test ikke kunne klare. Den ender samlet på 71 procent i boremaskinetesten, hvilket gør, at den også ligger i toppen hos Forbrugerrådet Tænk.

Den har to mekaniske gear og har et t-formet håndtag. Den vejer selvfølgelig lidt mere end de andre modeller, men den bliver rost for dens greb. Derudover får du et ekstra håndtag med i købet, hvilket er en lille ekstra luksus til både dig og din boremaskine. Det ekstra håndtag er med til at skabe bedre balance i hånden, således du bedre kan holde boremaskinen stille, når du borer. Forbrugerrådet Tænk har vurderet dens holdbarhed og kvalitet til ”meget god”, hvilket ikke undrer os, idet du får en masse ekstra ting med i købet, som sørger for, at du kan have din boremaskine i lang tid.

Du får to batterier med i købet samt en hurtigoplader, så du hurtigt kan oplade dine batterier. Når du har to batterier, kan du nemt bruge boremaskinen det meste af dagen, idet du hele tiden har et fuldt opladet batteri. Batterierne holder ikke så længe på grund af, at de har en høj selvafladning, hvorfor det helt sikkert er til din fordel, at du får to batterier med. AEG BS 18C Li-202C har et arbejdslys, så du kan bore mere præcist, så du får en pænere resultat.


Black Becker BL186K – den billigste boremaskine med et flot testresultat

Boremaskine test

 • Billig
 • Børsteløs motor
 • Let

Black Becker BL186K er en boremaskine til en favorabel pris i forhold til dens placering ved Forbrugerrådet Tænk. I boremaskinetesten scorer den 67 procent – altså den samme score, som Bosch UniversalImpact 800 fik. Begge boremaskiner er billige, hvorfor vi mener, at de begge skal med i artiklen. Black Becker BL186K vil være perfekt til hjemmebrug. Den kan nemlig det, en boremaskine skal kunne. Det skal lige siges, at du med i prisen får både et batteri og en oplader.

I boretesten kommer den i kategorien ”middel”, hvorfor vi vil anbefale, at du køber denne boremaskine til hjemmebrug. Den vil sagtens kunne bruges til almindelige boreopgaver i hjemmet, da den er holdbar i dens konstruktion. Boremaskinen klarer sig godt, når det handler om at bore i kalksten. Derudover klarer den sig fremragende i skruetesten og kommer op i kategorien ”meget god” ved Forbrugerrådet Tænk. Den har en børsteløs motor, hvilket gør, at den stiger lidt mere i kvalitet.

Boremaskinen har et t-håndtag, og den vejer kun 1,46 kilo medregnet batteriet, hvilket gør denne boremaskine til den letteste i vores sammenligning. Den vil derfor ligge godt i hånden og på ingen måde føles tung i forhold til de andre. Derudover har den arbejdslys, så du kan bore mere præcist, da du bedre vil kunne se din eventuelt optegnede prik.


Vores råd: Gå efter kvalitet

Vores forhandlere sælger kun kvalitetsvarer, hvorfor vi roligt kan sende dig videre, så du kan købe din kvalitetsboremaskine. Vi har i denne artikel samlet nogle af de bedste boremaskiner på markedet i dag, som alle er indgået i Forbrugerrådet Tænks ekspert- og forbrugstest. På den måde er vi sikre på, at vi kan sørge for, du får den bedste kvalitet.

Hvis du leder efter en boremaskine, vil vi anbefale, at du vælger en boremaskine med flere funktioner, eksempelvis så den både kan skrue og bore. Skal du bore i beton eller granit, vil vi anbefale, at du vælger en boremaskine med både borefunktionen samt slagborefunktionen. Det er vigtigt at vide, hvilket formål du har med boremaskinen, inden du vælger, så du får en boremaskine med de funktioner, der kan dække dine behov.

Kilder