Sponsoreret indhold

5 ideer til børneværelset

Indhold

Ligesom børn er i udvikling, skal børneværelset også være det. Børn skal hele tiden stimuleres, og hvordan de bedst bliver det ændrer sig med alderen. Samtidig med dette får børn flere og flere selvstændige meninger, jo ældre de bliver. Netop af disse grunde, er det vigtigt, at børneværelset får en opdatering i ny og næ. I det følgende finder du en række gode ideer til børneværelset.

Væggene må ikke være tomme

Først og fremmest er det vigtigt, at væggene ikke er tomme på børneværelset. Der skal være noget at se på for børnene. Når det kommer til, hvad der så skal være på væggene, er det en god ide at lade dit barn hjælpe med at bestemme. Grunden til dette er, at han eller hun bliver meget gladere for noget på deres værelse, hvis de selv har været med til at vælge. Børneplakater findes der mange af, så det er bare med at komme i gang med at lede. 

Alt legetøj skal ikke gemmes væk

De fleste vil gerne have, at deres hjem er ryddeligt og pænt, og der skal helst ikke ligge papirer eller legetøj rundt omkring på borde og gulve. Sådan skal det dog ikke være på børneværelset. Selvom der skal ryddes op i ny og næ, er det en god ide, at du ikke rydder alt legetøjet væk, og det du rydder væk, skal være let tilgængeligt. Ved at lade noget af legetøjet blive fremme eller sørge for, at det ikke er for langt væk, indbyder du dit barn til at lege og bruge sit legetøj. Ting kan hurtigt blive glemt, hvis det ikke bliver set eller brugt jævnligt.

Opbevaring kan ikke undværes

Selvom noget legetøj skal blive fremme, er der også noget, der skal gemmes lidt væk. Derfor kan et børneværelse slet ikke undvære opbevaring. Opbevaring findes i mange former og størrelser, og derfor afhænger hvad du vælger af værelsets størrelse og funktion. Hvis børneværelset ikke er det primære legerum, behøver du ikke tænke så meget i møbler, som barnet selv kan få adgang til. Er det derimod her, dit barn hovedsageligt er, skal møblerne være så tilgængelige som mulige, så du ikke skal rende inde på værelset hele tiden for at hjælpe med at finde legetøj.

Giv plads til at udfolde sig

Vigtigt er det på et børneværelse, at du skaber plads til, at barnet kan udfolde sig på alverdens tænkelige måder. Derfor må der meget gerne være møbler som et skrivebord med tilhørende stol, en børnesofa, køjeseng eller lignende. Dette er alt sammen steder, som opfordrer dit barn til forskellige former for lege og kreative udfoldelser. Selvom det er godt med møbler, skal der selvfølgelig også være rigeligt med gulvplads.

Gå endelig ikke ned på farver

Sidste råd lyder på, at du ikke må gå ned på farver og mønstre på børneværelset. Sørg for at væggene er i en flot farve eller har et flot tapet. Du kan eventuelt spørge dit barn, hvad han eller hun godt kunne tænke sig af mønster eller farve.