Sponsoreret indhold

5 gode råd til et renere hjem

Indhold

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

De fleste nyder et rent hjem. De færreste nyder at gøre rent. Der skal derfor ydes, før der kan nydes, når det kommer til at have et rent, nydeligt og indbydende hjem. Heldigvis er der nogle gode huskeregler og rengøringsmetoder, der gør rengøringen en del lettere.

Du har muligvis allerede en effektiv rengøringsrutine, eller også har du bare sprunget let og elegant over en gennemført rengøring. I begge tilfælde kan du have gavn af disse fem råd, der kan gavne rengøringen af dit hjem.

Brug de rette rengøringsartikler

Først og fremmest bør du ikke gå ned på udstyr. I denne sammenhæng taler vi selvfølgelig om rengøringsartikler. De rigtige rengøringsartikler til de rette overflader gør en verden til forskel. Spild derfor ikke tiden med at bruge den forkerte væske. Brug de rette rengøringsartikler i første omgang, og gør din rengøring mere effektiv.

Lav et rengøringsskema

Nogle har en rengøringsrutine, mens andre tager snavset, når det lige trænger. Et godt råd er at have et rengøringsskema ved hånden. Skemaet bør bestå af både dato, områder og rengøringsartikler til overfladerne. Derved kan du holde styr på, hvornår du sidst har gjort rent i et specifikt område. Med en jævnlig rengøring slipper du for en tidskrævende hovedrengøring.  

Husk de anderledes overflader

Dette råd kommer i forlængelse af rengøringsskemaet. Anderledes overflader bliver hurtigt glemt i forbifarten, og derfor er de gode at skrive på skemaet. Et eksempel på disse overflader er lamperne, der hænger ned fra loftet. Man kigger stort set aldrig direkte på dem, men de er desværre yderst gode til at blive støvede.

En anden anderledes overflade kan være planter. Man tænker umiddelbart ikke over det, men planters form kan gøre det svært at se den store mængde støv, der gemmer sig både under og på bladene. For at gøre rengøringen nemmere kan du overveje at få kunstige planter. Derved kan du gå hårdere til planten uden at være bekymret for at rive et blad af eller dræbe den. Kunstige planter tåler tilmed væsentlig flere rengøringsartikler i modsætning til den ægte udgave.

Brug skabe i stedet for hylder

Reoler og hylder er de helt store syndere, når det kommer til at opbevare støv. En bogreol er vel og mærke en støvbombe, da hver enkelt bog gerne lader sig dække af et lag støv. For at undgå dette kan du passende gøre brug af glasskabe eller en kommode. Derved kan du putte tingene bag en låge, hvilket holder støvet væk. Her er ulempen selvfølgelig, at ikke alt fortjener at blive gemt væk bag en skabslåge. Det kan dog hjælpe dig med at formindske områder, hvor støvet kan sætte sig.

Undgå udefrakommende snavs

Afslutningsvis kommer der et råd, som mange tager som en selvfølge. Alligevel er det vigtigt at nævne, da en stor mængde af snavs og skidt kommer ude fra hjemmets fire vægge. Husk derfor altid at børste tøj og fødder af, inden du træder ind i hjemmet. Derved holder du hjemmet væsentligt renere og undgår at skulle i gang med knofedt og rengøring.