Bolig

Smart TV test – her er 7 oplagte valg

Indhold

Et Smart TV er ganske enkelt et fjernsyn, der er koblet til nettet, og som giver et langt større og mere omfattende udvalg af funktioner ift. det helt traditionelle fjernsyn, som vi kender så godt. Et Smart TV giver dig mulighed for at få alle dine tjenester og apps samlet ét sted. Du kan eksempelvis vælge at se film på enten Viaplay, HBO Nordic eller Netflix, mens du ligeledes kan have alle dine favorit apps, såsom Twitter og Facebook, inden for rækkevidde, mens du ser fjernsyn. Et Smart TV giver ligeledes mulighed for at streame billeder, video og musik, og du kan også vælge at dele dine medier til eksempelvis din tablet, smartphone osv.

Der er ydermere adskillige fladskærms-tv i dag, der giver dig mulighed for at dele tv-signalet, så du kan se et program på din smartphone eller tablet, mens andre familiemedlemmer ser et helt andet program på fjernsynet. Det er dog værd at lægge mærke til, at de forskellige producenter ikke anvender samme platform. Et Smart TV giver dig altså en hel masse funktioner og features, så du har muligheden for at tale med dine venner, downloade apps og optage programmer. Kort fortalt kan man altså lige pludselig alt det på sit tv, som man kan på internettet.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for 7 forskellige Smart TV’s af de mest førende producenter på markedet lige nu, så du forhåbentlig vil være bedre klædt på til at gå ud og købe det helt rigtige Smart TV, der passer bedst til dig.

Samsung UE55K5515 Smart TVsmart tv test

Det allerførste Smart TV i vores test er fra kvalitetsmærket Samsung, og det er udstyret med en 55” LED-skærm. Dette fjernsyn har både Netflix TV og Viaplay TV, og så er det desuden mærket med energiklasse-mærket A+. Dette Samsung Full HD TV giver en virkelighedstro oplevelse, som aldrig er set før, og du har her mulighed for at se alle dine yndlingsfilm og programmer på en helt ny måde. Det smarte Ultra Clean View system analyserer billedet og reducerer billedstøj, hvilket giver en helt fantastisk kvalitet.

Herudover får du hurtig adgang til adskillige streamingtjenester, tv-kanaler, spil og meget mere. Du får ydermere en langt mere realistisk billedkvalitet på skærmen, og du har ligeledes mulighed for at dele indhold fra din smartphone til dit tv. Vælger du dette Smart TV fra Samsung, følger der desuden fjernbetjening, batterier, en avanceret brugermanual og strømkabel med i købet.

UE55K5515-modellen fra Samsung er det oplagte valg for dig, der ønsker et rigtig godt Smart TV med en hel masse funktioner til en overkommelig pris. Her er du garanteret en fantastisk billedkvalitet, samtidig med at du kan få alt dit indhold samlet på ét og samme sted. Oplev desuden de mange muligheder med Motion Rate 60 systemet, der giver en mere omsluttende seeroplevelse.

LG 65UF950V UHD 4K SMART TVbedst i test fladskærm

Det næste Smart TV er fra mærket LG, og man har her på forhånd store forventninger, da dette fjernsyn har fået hele 5 stjerner i Lydogbillede-testen fra 2015. Dette tv er det rette valg for dig, der sætter pris på et ultraslankt design samt skarpe farvenuancer, som det kun er LG’s unikke nanospektrumteknologi, der kan give. Denne model indeholder desuden 4K Ultra HD-opløsning, som giver en uforlignelig billedkvalitet og gengiver alle detaljer i en helt utrolig klarhed. Få en helt ny tv-oplevelse med dette Smart TV fra LG, hvor du nærmest bliver suget ind i skærmen grundet den virkelighedstro oplevelse. Grundet den brede betragtningsvinkel giver dette fjernsyn ydermere alle i rummet mulighed for at få det maksimale ud af kvaliteten, ligegyldig hvor de sidder henne.

Så søger du et ultraslankt Smart TV, hvor billedkvaliteten er ganske enestående, og som vil kunne passe ind i alle moderne boligindretninger, kan dette UHD 4K Smart TV fra LG bestemt være det rette valg for dig. Med dette fjernsyn får du en 65” stor LED-skærm samt 2300 Hz. Du har ydermere mulighed for at se Netflix nemt og hurtigt, og endelig er det mærket med energiklasse-mærket A+. Nyd desuden en helt suveræn lydkvalitet, da lyden er designet af det ekstremt professionelle mærke Harman-Kardon.

Sony Ultra HD Android Smart TV 55XD8505fladskærm test

Det tredje Smart TV, der er blevet testet, er fra Sony, og der er her tale om Ultra HD Android-modellen. Den kraftfulde 4K-processer leverer en helt enestående billedkvalitet, ligegyldigt om du ser nyhederne, fodbold, et dokumentarprogram eller noget helt fjerde. Herudover bliver hver eneste lille pixel forbedret med 4K-billedbehandlingsteknologien, der simpelthen går ind og sammenstiller hver eneste del af hver scene og giver dig de bedste farver. Dette giver dig mulighed for at få selv de mindste deltaljer med, når du slapper af til en god film foran fjernsynet.

Som noget helt nyt, fås dette fjernsyn med en TRILUMINOS-skærm, som giver en helt unik billedoplevelse med en meget bredere farvepalet samt mere naturlige nuancer. En sådan skærm er i en klasse for sig, når det kommer til at gengive farver, som ellers er ganske vanskelige for tv-skærme at vise nøjagtigt. Denne model giver dig desuden mulighed for at holde alle dine ledninger ude af syne, da kabler osv. nemt kan placeres pænt bag tv’et og ligeledes føres ind i holderen, så det udelukkende er skærmen, der er tydelig – dette er noget, især kvinder sætter stor pris på i hjemmet.

Sony Ultra HD Android Smart TV er det oplagte valg for dig, der ønsker en rigtig god opløsning, og som ønsker at opleve den ganske unikke billedoplevelse, som kun TRILUMINOS-skærmen kan give – med dette fjernsyn får du altså rigtig meget for pengene.

Philips Ultra HD Android smart TV 65PUS6521tv test

Endelig er vi nået til Philips’ bud på et rigtig godt Smart TV, og det er med dette fjernsyn muligt at navigere rundt, starte apps og afspille videoer så nemt som ingenting. Herudover tilbyder Cloud Gaming et bredt og spændende udvalg af forskellige spil i høj kvalitet, som du kan spille direkte på dit tv. Ydermere får du en langt mere overvældende tv-oplevelse med Philips’ unikke Ambilight-teknologi, der gør skærmen bredere ved at projicere et bredt skær fra tre sider af skærmen op på den omgivende væg. Dette giver altså dig en tv-oplevelse, der er lidt ud over det sædvanlige.

Herudover får du ved køb af dette fjernsyn en fire gange så høj opløsning som ved et almindeligt Full HD-TV, hvilket giver fantastiske billeder uanset det oprindelige indhold. Nyd skarpheden, den uovertrufne kontrast og de fejlfrie detaljer. Endelig kan du opleve en helt overvældende surroundlyd med dyb bas og klar samtale, som leveres med maksimal styrke og uden nogen form for svingninger eller forvrængning med DTS Premium Sound.

Med Philips’ Ultra HD Android Smart TV er du garanteret et fjernsyn i særklasse. Med dette tynde fjernsyn får du en stor 65” LED-skærm med 3-sidet Ambilight, hvilket giver en helt enestående tv-oplevelse. Oplev de mange forskellige muligheder og nyd et meget mere levende billede med 4K Ultra HD-formatet.

Sony Ultra HD HDR Smart TV KD-55SD8505Test smart tv

Med dette Smart TV fra Sony får du en skærm, der har en naturlig og let kurve, der er udviklet af eksperter, og som giver en fantastisk oplevelse. Herudover har du mulighed for at få adgang til en hel verden af underholdningsmuligheder – og alt dette fungerer hurtigere end nogensinde før. Find al den underholdning, du kan lide, lige fra dine yndlingsprogrammer til yndlingsfilm.

Med Sony Android TV er alt dette tilgængeligt for dig, og det er desuden i stand til at levere det hele på et kort øjeblik. Vælger du dette fjernsyn, får du desuden en brugermanual, strømkabel, fjernbetjening og batterier med i købet. Med dette Smart TV får du alle fordelene ved 4K HDR som f.eks. en helt enestående billedkvalitet, fantastiske farver og detaljer. Oplev en helt anden form for klarhed med denne model fra Sony, som desuden har TRILUMINOS-skærm.

Dette Smart TV er det rette valg for dig, der ønsker at se dine foretrukne film og tv-programmer komme til live i imponerende 4K HDR. Den buede skærm giver dig en fantastisk billedoplevelse, uanset om du ser et naturprogram, nyhederne eller noget helt tredje. Herudover har du mulighed for at se Netflix TV så let som ingenting, og fjernsynet har yderligere 1000 Hz og er mærket med A+.

Sony ultra HD Android Smart TV KD-65XD8505bedst i test smart tv

Næste Smart TV på listen er ligeledes fra Sony, men der er her tale om KD-65XD8505-modellen. Med dette fjernsyn kan du opleve det allerbedste i 4K UHD-billedkvalitet, uanset hvilken type program du er til. Sony leverer fantastisk billedkvalitet til dig, og herudover får du desuden appen TV SideView, der giver dig mulighed for at finde og optage dine yndlings tv-programmer. Brug din smartphone til at få en samlet oversigt over de forskellige tv-programmer, og når du så har fundet det, du gerne vil se, kan du blot indstille en alarm, så du aldrig mere skal gå glip af de programmer, du allerhelst vil se.

Du kan ligeledes live-tweete og lade alle dine venner få at vide, hvad du ser, så du kan anbefale programmer til dem. Det er endda også muligt at gemme dine yndlings tv-programmer på en ekstern USB harddisk, så du selv kan styre, hvornår du har lyst til at se dem.

Endelig giver Sony en helt fantastisk oplevelse med sin TRILUMINOS-skærm, der giver klarere farver og et bredere udvalg af nuancer. Det er altså slut med forvrængede og dårlige billeder med denne model fra Sony. Oplev den næste generation inden for billedkvalitet ved køb af dette unikke fjernsyn – og så er det endda til en rigtig god pris.

LG TV 65” OLED65B6V OLED SMART TVlg fladskærm test

Det sidste Smart TV i testen er et LG TV med en 65 tommer OLED skærm, som er i A-energiklassen. Dette kaldes ’fremtiden TV’, og det indeholder alt det bedste, når det kommer til OLED teknologi. Denne tynde skærm passer perfekt ind i alle typer hjem, ligegyldig hvilken indretning du end måtte have. Herudover får du flotte og lyse skarpe billeder, som giver en langt mere realistisk oplevelse.

Du kan desuden med dette fjernsyn opleve den nye Magic Zoom-funktion, der giver dig muligheden for at forstørre skærmen med direkte indhold, mens du ser et program. Med blot et enkelt tryk på fjernbetjeningen, kan du gøre en scene endnu større, så du er sikker på, at du får alle detaljerne med. Og endelig kan du med Magic fjernbetjeningen håndtere alt på dit tv og på din set-top box ved at bruge stemmestyring og bevægelse – det giver dig som forbruger mere tid til at se og mindre tid til at søge.

LG TV 65” OLED65B6V Smart TV er det helt rette valg for dig, der er villig til at betale lidt ekstra for et fjernsyn, der til gengæld indeholder det ypperste inden for fremtidens teknologi og muligheder. Oplev et tv, som du aldrig har set det før.

Hvordan finder man ud af, hvilken fladskærm man bør vælge?

Der er forskellige faktorer, man bør tage hensyn til, når man skal vælge det rigtige fladskærms-tv. Du er i ovenstående artikel blevet præsenteret for 7 Smart TV’s, men hvad bør man egentlig være opmærksom på, når man skal ud og købe et nyt fladskærms-tv? Det allerførste, man skal tage stilling til, er skærmens størrelse, og her bør størrelsen naturligvis passe til det rum, som fjernsynet skal stå i. En rigtig god regel er, at man bør have en afstand på ca. 2,5 meter for en lille skærm på f.eks. 32” og ca. 4 meter, hvis skærmen er 52” eller derover.

Hernæst bør man tænke på, at hvis man vælger en stor skærm, bør man også vælge en højere opløsning, da det giver en bedre skarphed. Ydermere skal man passe på med at sammenligne hertz for forskellige mærker, da der ikke findes en universel standard for hertz. Og endelig er der masser af penge at spare, hvis man vælger et fladskærms-tv med energimærke A, og jo flere plusser der er, jo bedre. Læs mere om forskellige tech gadgets på Datalife.dk.