Sponsoreret indhold

Sådan kommer du i gang med at tegne

Dette indhold er sponsoreret

Da du var helt lille, har du uden tvivl grebet ud efter farveblyanten på bordet og prøvet kræfter med at tegne løs på alle overflader i nærheden. Med alderen er der desværre mange, der mister denne tegneglæde. Måske er det interessen, der forsvinder. Måske er det tiden, der mangler. Eller måske handler det blot om at komme i gang igen!

Det er aldrig for sent at arbejde videre på de kruseduller, som man med stor stolthed gav i julegave til samtlige familiemedlemmer. At tegne er trods alt en hobby, som alle kan sætte sig ned at begynde på. Medmindre du tegner i et af Disneys klassiske tegnehæfter med skabeloner, så er der intet facit. Læs med og bliv inspireret til, hvordan du kan udfolde din kreativitet ved hjælp af tegneredskaber og et stykke papir!

Begynd i de små

Selvom det lyder simpelt, så er det ikke altid lige let at sætte sig ned at tegne. Man støder ofte på en mur, når man sidder og kigger på et hvidt lærred. Hvor skal man starte? Den første tegnestreg er svær.

I første omgang handler det blot om at sætte pennen på papiret og lad sine tanker udforme tegningen. Den første tegnestreg bliver hurtigt efterfulgt af den næste, der bliver efterfulgt af den næste. Før du ved af det, så sidder du og er i fuld sving med at lade din kreativitet blomstre og udfolde sig.

Du behøver umiddelbart ikke andet end en enkelt pen og et stykke papir i begyndelsen. Her handler det blot om at genopdage tegneglæden. Hvis du derefter vil prøve kræfter med motiver eller blot gøre dine tegninger ekstraordinære med farvekombinationer eller farverige mønstre, så er det på tide at udvide penalhuset.

I den sammenhæng kan du ofte finde nogle af de lækre posca tusser på tilbud. Disse tusser er et stensikkert valg uanset dit niveau eller dine ambitioner. Du finder dem i et bredt sortiment af farver, sådan netop din tegning kan blive finpudset af en farve i den helt rigtige nuance.

Erfarne råd til nybegynderen

Du vil uden tvivl opdage, hvor nemt du kommer til at forbyde dig i et projekt eller en bestemt tegning. Tiden flyver, når man er optaget af en motiverende, spændende og kreativ hobby.

Mens din hånd flyver afsted og tegner de flotteste mønstre og motiver på papiret, sidder resten af din krop stille. Det kan desværre få konsekvenser, hvis du bliver så forgabt i at tegne, at du glemmer at bruge resten af kroppen over en længere periode.

Derudover sidder du ofte foroverbøjet, når du tegner de små detaljer. For at undgå smerter og dårlig holdning kræver det, at du sidder i en komfortabel stilling eller i et støttende møbel. Her vil en Herman Miller Sayl være et fint eksempel på en stol, der giver dig gode forudsætninger for at din krop bliver lige begejstret for din nye hobby, som du selv er.

Med en kontorstol af denne kaliber kan du også hæve og sænke stolen i en tilpas grad. Derved kan du komme op i højden, når du skal have overblik og tegne skelettet af motivet, mens du kan komme helt tæt på bordkanten, når de sidste detaljer skal finpudses.