Bolig

3 slags tape, du bør have i dit hjem

Indhold

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der findes rigtig mange typer af tape, og mange af dem kan hjælpe dig med at få en lettere hverdag på hver deres måde. Danskerne benytter tre slags tape, som er med til at lette hverdagen: sportstape, malertape og pakketape. Hver type tape har sine egne kvaliteter, som du kan læse mere om herunder.

Sportstape

Sportstape har nogle særlige egenskaber, som hjælper dig, der oplever ledsmerter ved fysisk aktivitet eller har forstuvet et led. Tapen hjælper under sport, genoptræning og anden fysisk aktivitet, der kræver ekstra støtte. Tapen bruges til at aflaste det led, som er beskadiget, så skaden ikke forværres. Det gælder både hverdagsmotionisten og elitesportsudøveren. Alle kan få brug for sportstape, hvis skaden pludselig skulle ramme, og derfor er det altid en god idé at have sportstape i sin førstehjælpskasse.

Et af de mest populære mærker inden for sportstape er det originale Henza-tape. Sportstape fra Henza finder du blandt andet på e-shoppen www.henza.dk. Tapen kommer i mange forskellige farver og størrelser. Uanset om du er eliteudøver eller hverdagsmotionist, så kan sportstapen hjælpe dig med at understøtte svage knæ og ankler.

Malertape

Malertape er alfa omega i ethvert gør-det-selv-projekt i huset. Den professionelle maler kan måske klare sig uden, men det kan vi andre sjældent. Det gør malerarbejdet lettere – og oprydningen hurtigere. En malertape bruges til at sikre helt skarpe kanter i dit malerarbejde. Det kan både bruges mellem to farver på en væg, men også til at afdække lister, afgrænse et område ved fugning eller til fiksering af eksempelvis fliser. Malertapen kommer i mange forskellige størrelser, og det er formålet med tapen, der afgør hvilken størrelse du skal have. Dit lokale byggemarked kan som regel være behjælpelig med at vurdere dette.

Malertape kan også være en del af en mere kreativ proces, og mange kunstnere bruger malertape, når de skal lave helt skarpe kanter i deres kunst. Se eksempler på kunst hos www.malericentralen.dk. Det er vigtigt at bruge malertape og ikke almindelig tape, da malertape er lavet af et tyndt og let papir med et trykfølsomt klæbemiddel. Det betyder, at tapen ikke fjerner maling, som allerede er på lærredet.

Pakketape

Du ved aldrig, hvornår du får brug for at sende en pakke, og uden pakketape kan du risikere, at pakkeshoppen ikke vil tage imod din pakke. Det er nemlig vigtigt, at den er grundigt lukket, så de ikke risikerer at stå til ansvar for skader på det, du sender. Derfor er det altid en god idé at have pakketape liggende i hjemmet.PP-tape eller akryltape er godt at have ved hånden, og det kan også bruges til andre ting i hverdagen end blot pakker. Skal det være lidt ekstra sjovt for modtageren af pakken, kan du vælge din pakketape i en masse forskellige farver. Det behøver ikke altid være den brune tape, som de fleste af os kender så godt.