Krop og sundhedSponsoreret indhold

3 gode og effektive råd til bedre håndhygiejne

Indhold

Dette indhold er sponsoreret

Under coronakrisen har det været vigtigt at opretholde en god hygiejne, og det er mindst lige så vigtigt at lade den nye, gode vane vare ved. Det er vigtigt, at denne vane vedligeholdes, idet man derfor kan være med til at bryde smitten. Vi har derfor samlet tre gode og effektive råd til, hvordan du opnår en god håndhygiejne.

Når du bevæger dig udenfor, tager ud for at handle eller sidder i toget, rører du nemlig ved mange flere ting, end du måske tænker over. Det er derfor vigtigt, at du har en god håndhygiejne, således du ikke smitter andre via dit aftryk eller bliver smittet af andre via deres aftryk.

1. Gør det til en vane at spritte hænder

Dette råd kommer umuligt bag på nogen, men det er meget vigtigt at blive ved med at spritte sine hænder, når man er udenfor, hvor der er mulighed for smitte. Det er en god idé at have en lille flaske med håndsprit med i tasken, når man tager på tur.

Det kan også være, at du skal have en håndspritstander derhjemme, som man ofte vil se i et supermarked. En håndspritstander vil være en god påmindelse om at huske at spritte hænderne – også derhjemme. Mange supermarkeder gør brug af en håndspritstander, hvorfor der ikke er nogen grund til, at du ikke også kan finde en til dit hjem.

2. Vask hænder i vand og sæbe jævnligt

Det er ikke nok at vaske sine hænder efter toiletbesøg eller før madlavning. Der skal mere vand og sæbe til, end vi tidligere har været vant til. Håndsprit kan være meget hårdt for hænderne, hvilket du måske også har opdaget, da krisen var på sit højeste i Danmark. Du kan sagtens bruge en mere jævnlig håndvask til at opretholde en god håndhygiejne.

Når du vasker dine hænder, er det vigtigt, at du husker at vaske dem i sæbe samt sørger for, at hele hånden inklusive fingre og negle bliver skrubbet. Hvis du vasker dine hænder ofte, vil du være med til at opretholde en god håndhygiejne.

3. Sørg for, at håndklæderne er rene

Med et stort fokus på håndhygiejne er det også vigtigt, at du husker hygiejnen omkring selve tørringen af hænderne. Det er altså vigtigt, at du husker at udskifte håndklædet jævnligt, så bakterierne ikke i stedet ophober sig der. Skift derfor håndklædet til hænderne dagligt og hæng altid et nyt håndklæde op, inden du får gæster.

Offentlige toiletter vil typisk have en blæser eller papir, som du kan bruge til at få tørret dine hænder. Dette er en god løsning, så man ikke skal tørre sine hænder i samme håndklæde som alle andre, der bruger toilettet.

Når dine hænder er tørre, kan du sagtens benytte dig af håndspritstanderen efterfølgende, da der sidder mange bakterier ude på et offentligt toilet. En god håndhygiejne handler derfor også om, at andre overflader skal være rene. Det vil sige, håndklædet skal jævnligt skiftes ud, men det gælder også en hyppigere rengøring af toilettet samt andre overflader.